Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 906
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря! Дано, че толкова чудене беше, не ми се мисли, ако е нещо по-голямо

# 151
Идеи с какво да изчистя това ? Пробвах с препарат за котлен камък - не става. След опита дюзите горе от черно стана кафяво, а другото почти не мръдна. Не съм пръскала много защото почва да тече надолу и влиза в отвора и ме достраша да не повредя нещо извътре.

# 152
Идеи с какво да изчистя това ? Пробвах с препарат за котлен камък - не става. След опита дюзите горе от черно стана кафяво, а другото почти не мръдна. Не съм пръскала много защото почва да тече надолу и влиза в отвора и ме достраша да не повредя нещо извътре.

Слагате парцал на отвора, като не желаете разни почистващи препарати да влизат в барабана и с белина и четка за зъби търкате.
Ако не стане, сваля се горния капак на пералнята и се демонтира въпросното отделение, кисне се в разтвор от лимонена киселина, след това с четка, плакне, подсушавате и се монтира обратно в пералнята.

Ето така изглежда, след като е демонтирано:

Там където са стрелките има щипки, на които се държат двете половини. Лесно може да се разглоби и да имате директен достъп до най-трудните за достигане места.

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 22:03 от BM21

# 153
Здравейте.
https://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-B … -7533-XB/p/680675
или
https://m.emag.bg/peralna-mashina-gorenje-16-programi-bjal-1200- … ;utm_content=link
Цената е еднаква, Бекото е с 5 г гаранция, Горението - с 3 г.

# 154

Горението са по-качествени, а и конкретната е по-високооборотна от бекото.

# 155
  • София
Нито едно от двете не бих си купила.

# 156
  • оттам, откъдето започва България

ВМ21 вече ти е обяснил.
Аз го правя профилактично, за да не ми се получава такова мухлясване. Слагам на памук белина и минавам дюзите. Но ти ще имаш доста работа. Първо ще трябва да намажеш с белина, да поизчакаш и да търкаш с четка за зъби.
След като го изчистиш, занапред след пране махай чекмеджето и попивай водата, вкл. и водата, останала в маншона в долната му част. Това ти гарантира, че няма да ти се налага за в бъдеще да почистваш мухъл.

# 157
  • София
Здравейте,
Моля за съвет - от пералните с горно зареждане коя да избера. Старата започна при центруфугиране да издава тракащи звуци - и по съвет на мъжа ми е по-добре нова, отколкото да ремонтираме тази /не е в гаранция вече/.
Давайте идеи - да имам време да избирам. Задължително е да е с горно зареждане, защото мястото ми е толкова, не мога да сложа 60 см уред.
Извинявам се, ако е обсъждано назад в темите, признавам, че не съм чела.

# 158
А каква марка е и колко е стара старата пералня. Въпреки тракането може да не е нещо сериозно и да се окаже че си заслужава все пак.
По запознатите момичета сигурно ще се включат с идеи от какво може да е това тракане.

# 159
  • София
Електролукс е - ето я:

От преди 5 години може би. В момента пере Simple Smile

# 160
Ако повредата не е сериозна според мен е раничко да захвърлиш 5 годишна пералня.
     Изчакай да се включат и другите момичета с идеи от какво може да е това тракане, че аз не съм толкова запозната  Peace

# 161
Старата започна при центруфугиране да издава тракащи звуци
Въпреки тракането може да не е нещо сериозно и да се окаже че си заслужава все пак.
Погледнете за изпуснал амортисьор, струващ до 10лв.
https://eltech96.com/%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81% … 3-1322553510_4421
Скрит текст:

# 162
Аз да споделя за Самсунга, който купих наскоро. Ми определено не съм доволна. С предишната стара пералня втора употреба не съм имала съмнения, че дрехите не са изпрани или нещо такова. Тук просто дрехите не ми изглеждат свежи и достатъчно чисти, освен това са корави като изсъхнат. Явно, че пести вода, но едва ли е само от това. Пробвах да доливам с шише докато пере, но резутатът си е същия. Хилади пъти съжалявам, че не извиках майстор да поправи старата. може да е било нещо лесно...надявах се че новта ще е по-добра, ама не.

# 163
  • София
Аз да споделя за Самсунга, който купих наскоро. Ми определено не съм доволна. С предишната стара пералня втора употреба не съм имала съмнения, че дрехите не са изпрани или нещо такова. Тук просто дрехите не ми изглеждат свежи и достатъчно чисти, освен това са корави като изсъхнат. Явно, че пести вода, но едва ли е само от това. Пробвах да доливам с шише докато пере, но резутатът си е същия. Хилади пъти съжалявам, че не извиках майстор да поправи старата. може да е било нещо лесно...надявах се че новта ще е по-добра, ама не.
Би ли дефинирала "не ми изглеждат свежи и достатъчно чисти" - не изпира петна или? Това според мен е работа и на перилния препарат. А коравото е от високи обороти, от материя, от недоиплакнат прах и т.н. Няма пералня, която да прави дрехите меки, това го правят само сушилните.

# 164
Във фамилията все още имаме един Самсунг и си работи като часовник вече над десетилетие, не знам точно колко. Да, само за 5 кила е, но си пере съвсем добре, нищо не прави кораво. Само понякога иска да се разходи при центрофугата Mr. Green

Та провери си програмите, праха за пране. Вкарай допълнително изплакване. Изобщо почети упътването и си поиграй малко. Съмнявам се да е толкова зле заради самата пералня.

Общи условия

Активация на акаунт