Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 890
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Старата започна при центруфугиране да издава тракащи звуци
Въпреки тракането може да не е нещо сериозно и да се окаже че си заслужава все пак.
Погледнете за изпуснал амортисьор, струващ до 10лв.
https://eltech96.com/%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81% … 3-1322553510_4421
Скрит текст:
Благодаря за съвета. А можем ли сами да разберем или трябва да викам техник?

# 166
Нямям предвид петна. Като цяло не ми изглеждат добре изпрани, като захабени някак си ми стоят. Пробвах различни програми, различни прахове, допълнително изплакване, различни обороти на центрофугата...нищо. И както казах с предишната пералня нямах никакви такива забележки. щом сега ми прави впечатление значи има разлика и то в негативен смисъл.

# 167
Здравейте,
Моля за съвет - от пералните с горно зареждане коя да избера. Старата започна при центруфугиране да издава тракащи звуци - и по съвет на мъжа ми е по-добре нова, отколкото да ремонтираме тази /не е в гаранция вече/.
Давайте идеи - да имам време да избирам. Задължително е да е с горно зареждане, защото мястото ми е толкова, не мога да сложа 60 см уред.
Извинявам се, ако е обсъждано назад в темите, признавам, че не съм чела.
Колко см ти е в дълбочина пералнята? Има с предно зареждане 40-42 см. Скоро купувах такава.
Според мен, ако можеш я ремонтирай.

# 168
  • София
Нямям предвид петна. Като цяло не ми изглеждат добре изпрани, като захабени някак си ми стоят. Пробвах различни програми, различни прахове, допълнително изплакване, различни обороти на центрофугата...нищо. И както казах с предишната пералня нямах никакви такива забележки. щом сега ми прави впечатление значи има разлика и то в негативен смисъл.
Занчи и ти не знаеш какво точно не ти харесва, ама не ти харесва.
Това ми напомни вица:
Скрит текст:
Млада снаха лъска пода в дома на свека, обаче на свека все не й харесвало. Снахата сменила препарати, парцали вскичко - на свека пак не й харесало, снахата пак сменя почистващите средства, търка по-усилено и пак пита - така добре ли? А свека кава, не, не ми харесва и снахата пита - а как и с какво да изчистя, че да ти хареса? - Свека отговаря - абе не знам как, ама не е така както го правиш Satisfied
Качественото изпиране е комбинация от хубав препарат, койо е точно дозиран, правилна програма и качеставена машина.

# 169
Е как да не знам какво не ми хареса, написала съм точно какво - просто не са добре изпрани, нямат свеж вид и са твърди..а за петна па да не говорир, за тях не съм и очаквала да се изперат.

# 170
Е как да не знам какво не ми хареса, написала съм точно какво - просто не са добре изпрани, нямат свеж вид и са твърди..а за петна па да не говорир, за тях не съм и очаквала да се изперат.

И аз не бях доволен от Самсунг и тук ме оплюха спокойно хаха. Намалили са разхода на вода и качеството на пране се е променило при новите модели, не го казвам само аз и други познати със самсунг споделят подобно мнение. И не мисля че всички сме толкова некадърни, че да не можем да си дозираме перилния препарат според указанията, или че използване евтини препарати. Все пак различните хора имат различно разбиране за чисто, изпрано и изплакнато пране.

# 171
И аз се включвам в групата на недоволните от Самсунг, уж еко бабъл, сто други екстри, еми ...стария индезит на майка ми е класи над моя "модерен" самсунг. При мен дрехите след изпиране нямат никакъв аромат - нито на прах, нито на омекотител, ако ще и едно шише да съм изсипала Rage А толкова обичам да ми миришат дрехите на свежо, на прах ! И не е, нито от програмите, нито от праха - за толкоз години всякакви комбинации ползвах ! И още се чудя що при равни други параметри на 60 градуса памук ми пере за 2ч.15 мин, пък на 40 градуса памук за 3ч. 40 мин. И супер са и дълги програмите, когато зададеш допълнителни функции. Ми и за 4 часа съм прала и пак не миришат на изпрано дрехите !

# 172
  • оттам, откъдето започва България
Изумително ми звучи написаното. Наистина ли програмата ти за памук е с такова времетраене?
Да не би прането на 60 градуса да е било по-малко като кг от това, което е на 40 градуса?
Моля те, сподели за кой модел на Самсунг става въпрос.

# 173
Специално за миризмата на прах/омекотител си имам особено мнение. Няма как една пералня да инжектира някаква обезмирисваща субстанция за да не ви мирише прането нали?  Wink

И тогава единственият извод е, че просто пералнята плакне добре Grinning Защото какво е миризмата? Миризмата са отделили се молекули, които попадат на обонятелните ни рецептори. А за да се отделят молекули във въздуха трябва да ги има по прането и колкото повече ги има там, толкова повече мирише то. изводът - ако прането е идеално изплакнато прането не мирише. Няма друг начин да се обезсили миризма, нали? Sunglasses

Аз лично не държа да ми мирише прането на никакви изкуствени миризми, освен просто на чисто. И се радвам, ако прането не мирише.

# 174

Аз много добре разбрах какво искате да кажете.

# 175
Аз искам да благодаря и тук на BM21! С негова помощ избрах и купих на майка ми Gorenje WS846LN. Взех я от тук, в момента е на много изгодна цена, най-ниската, която срещнах. Майка ми е много доволна, ще й гостувам често лятото с децата и аз ще я ползвам и разуча.

# 176
Това е на програма памук, 60 градуса с включени всички възможни опции. Пералнята е самсунг еко бабъл, 6кг, но точен модел в момента не мога да цитирам. Иначе съм прала и с 1 или 2 изплаквания и пак не миришат, все едно не съм сложила нито прах.

Редактирам, за да добавя снимка и на това, което най-често ползвам

# 177
Ами значи плакне достатъчно добре и само с едно плакнене.
Пералнята няма общо с ароматизирането на прането.

# 178
Повече от 2 часа пране ми идват вповече, камоли - 5!!!
Предполагам, че ако имах подобни проблеми - време и качество на изпиране, бих сменила уреда.
Не мисля, че “по-доброто” плакнене е причина ароматът от препаратите да изчезва.
При еднакви препарати, прането с новата ми пералня е по-свежо миришещо и по-меко, въпреки значително по-високите обороти, които ползвам.

# 179
  • оттам, откъдето започва България
metome, в преден пост си написала: "И още се чудя що при равни други параметри на 60 градуса памук ми пере за 2ч.15 мин, пък на 40 градуса памук за 3ч. 40 мин." Обаче показаното на снимките е точно обратното.

Аз нямам пералня с толкова опции, но от дисплея на първата снимка се вижда, че си включила всички допълнителни функции плюс предпране на 60 градуса. Това със сигурност води до удължаване на времето за пране. Моята програма без предпране на 60 градуса е 3:27 ч., а само като включа допълнително изплакване става 3:58 ч. (Но това е зададено като първоначално време. В зависимост от кг пране времето се променя след като пералнята го изтегли и пълни вода още в началото)
Предполагам, че когато си включила и предпране слагаш и в двете отделения на чекмеджето прах.
Защото, ако си пропуснала, и това е едно от основанията прането ти да не е добре изпрано и да не мирише на нищо.

При пране на 40 градуса е включена само опцията същинско пране и по-малко допълнителни функции, също и по-малко плакнения, а оттам и по-малкото време за пране.
Пробвала ли си да переш без всички тези допълнителни функции? Тогава какво е времетраенето и резултатът?

Общи условия

Активация на акаунт