Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 906
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
След като пускате маратонки в пералнята, почиствате ли я с нещо? Празен цикъл, препарат?

# 391
Слагам директо маратонките, без предварително почистване и тъй като никога не мога да нацеля колко прах да сложа, днес например прах маратонки, два чифта детски, сипах около 10-20 гр прах - такова пенене падна, че ги прах последователно 3 или 4 програми, забравих точно.
Смятам, че за толкова изпирания и маратонките, и пералнята са почистени.

# 392
След като пускате маратонки в пералнята, почиствате ли я с нещо? Празен цикъл, препарат?

Аз пускам ако не на 90 поне на 60 градуса, може да не е празна, а да пуснеш някакви парцали, които използваш за чистене.

# 393
  • София
Слагам директо маратонките, без предварително почистване и тъй като никога не мога да нацеля колко прах да сложа, днес например прах маратонки, два чифта детски, сипах около 10-20 гр прах - такова пенене падна, че ги прах последователно 3 или 4 програми, забравих точно.
Смятам, че за толкова изпирания и маратонките, и пералнята са почистени.
Mаратонките да, но пералняата няма как да се почисти на 30 гр., особено от такива мизерии и микроби каквито има по маратонките. Освен кал и прах има всякакви спори гъбички, екскременти, храчки и какви ли не други телесни и не толкова телесни "неща". Аз по тази причина ги пера на ръка, не е голяма философия. Не ми е приемливо да пера нещо с което съм стъпвала по улиците и после да си сложа гащите в същата пералня, макар и почиствана.

# 394
Пера маратонки на 40 С.
Афродита, по пътя на тази логика не би следвало да пера и дрехите на детето в пералнята. Сещаш се как петгодишно дете играе - сяда и ляга по земята, рови в пясъчника в детската градина (въобще не желая и да си помисля какво намира вътре), при преобуване стъпва с чорапи там, където допреди малко е стъпвал с обувки... Та мисълта ми е, че и по дрехите е същата мизерия. Затова пера всичко на 60 С - успокоявам се, че високата t + праха = чисто пране.
Съгласна съм с теб, че хигиената на общесвени места е ужасна!
Щом се чувстваш по-комфортно - пери “на ръка”, аз нямам тази енергия.

# 395

Аз си купувам от Кауфланд препарат за почистване на пералня. Моята има програма за почистване + този препарат и направо изхвърля парчета отложила се по маркучите и вътрешността пяна и мръсотия. После барабана свети и мирише на чисто Simple Smile

# 396
  • MI
Пералнята ми има програма за самопочистване, на практика дълга програма на максимална температура. След пране на нещо подобно, както и веднъж на месец-два я пускам, така и не мирише...

# 397
Пералнята ми има програма за самопочистване, на практика дълга програма на максимална температура. След пране на нещо подобно, както и веднъж на месец-два я пускам, така и не мирише...

да да, ама и с препарата от Кауфлант става супер Relaxed

# 398
  • София

Аз си купувам от Кауфланд препарат за почистване на пералня. Моята има програма за почистване + този препарат и направо изхвърля парчета отложила се по маркучите и вътрешността пяна и мръсотия. После барабана свети и мирише на чисто Simple Smile
А ти къде ги видя тия "парчета мръсотия"? И за колко време трбва да не си си чистила пералнята, че да имаш чак парчета??
Препаратите за почистване на пералня нямат антибактериално действие, а разграждат отлагания от варовик, омекотител, мръсотия и т.н.

# 399

А ти къде ги видя тия "парчета мръсотия"? И за колко време трбва да не си си чистила пералнята, че да имаш чак парчета??
Препаратите за почистване на пералня нямат антибактериално действие, а разграждат отлагания от варовик, омекотител, мръсотия и т.н.

Тази пералня ми е втора. Взехме я от едни познати много изгодно, защото се беше повредила нещо още първата година и те не искаха да чакат докато е в сервиза на ремонт и си купиха нова. Та съм я сложила на единия етаж и понеже етажа е в ремонт не е вързана точно към мръсния канал, а маркуча е закачен на една мивка. И когато изпомпва мръсната вода и се вижда. Не знам те дали са я почиствали, но аз си я чистя редовно и повярвай ми дори и на 3 месеца пак изхвърля парчета котлен камък и пяна, втвърдени като дебели люспи.
А относно бактериите те при високата температура при почистването си измират Simple Smile

# 400
  • София
Ааа, така съм по-съгласна, че може да се видят. Иначе /в нормално свързано състояние/ се зачудих как и къде ги виждаш.

# 401
Моля ви,дайте акъл на каква програма да пера бебешките дрешки...Confused С Беко съм,има програма Baby Protect,на 60 гр.с доп.изплакване,но е 3:30  мин.,което ми се струва безумие....имам дадени дрешки,които ще пусна на тази програма,ясно...но си мислех за след това каква да използвам,в крайна сметка колко ще са замърсени дрешките на новородено...Имам една програма Aqua 40 гр.,но на нея не може да се пуска доп.изплакване,с времетраене 40 мин.е.Другата,за която се сещам е Ризи,с времетраене 2 часа и нещо,може да се регулират градуси,обороти и доп.изплакване.Обикновената ми памучна програма пак е с 3 часа времетраене...

# 402
  • София
Моля ви,дайте акъл на каква програма да пера бебешките дрешки...Confused С Беко съм,има програма Baby Protect,на 60 гр.с доп.изплакване,но е 3:30  мин.,което ми се струва безумие....имам дадени дрешки,които ще пусна на тази програма,ясно...но си мислех за след това каква да използвам,в крайна сметка колко ще са замърсени дрешките на новородено...Имам една програма Aqua 40 гр.,но на нея не може да се пуска доп.изплакване,с времетраене 40 мин.е.Другата,за която се сещам е Ризи,с времетраене 2 часа и нещо,може да се регулират градуси,обороти и доп.изплакване.Обикновената ми памучна програма пак е с 3 часа времетраене...
Тази дължина дали няма да се саморегулира, след като едва ли ще запълниш 4кг. /или колкото са там максималните по книжка/ само с бебешки дрехи? Иначе е нормално да е толкова. Дългото изпиране и допълнително плакнене са добре за дрешки на бебе. И не е като да не се цапат - памперс може да се размети и да пропусне, после като почне да пълзи навсякъде и т.н.  Качественото изпиране е = дълга програма. Не виждам какъв е проблема, че ще пере 3-3:30 ч., вместо 2? Какво толкова спешно има да се случва с дрехите за този спестен час-час и половина?

# 403
Никога не съм перяла бебешките дрехи отделно от нашите, дори и когато беше новородено.
Принципа, който спазвам, е винаги да пера на 60 С, без значение цветно или бяло, и препаратът да е качествен.
Използвам немски прахообразен Ариел и за двата вида пране, винаги добавям опцията “допълнително изплакване”, добавям и омекотител - пак немски Ариел. Детето ми не е имало кожни проблеми.
На твое място бих ползвала програма за памук+60С+допълнително изплакване, или програма за бебешки дрехи, съм която би трябвало автоматично да е активна опцията за доп. плакнене. Предполагам, че времето ще се саморегулира след започване на програмата.

# 404
Абе хора тия дрехи като ги перете по 3:30-4 часа оцеляват ли дълго време, безумно ми се вижда пране над 2:30. Според мен 2-2:30 е достатъчно за спално бельо, хавлии на 60 градуса и 1:30-2 за цветно на 40, с качествени прахове и добра пералня.

Общи условия

Активация на акаунт