Всякакви въпроси относно пералнята - тема 5

• 36 870
  • 735
  •   2
Отговори
# 405
  • София
Оцеляват си, ама аз не си спомням да съм прала по 3.30ч. Може би с много екстри + екобабъла бих могла /той удължава повечко времето/ . Между 1:30 и 3:00 ч. ми е прането в зависимост от програмата и градусите. Никога не съм успявала да й натърпча максималните кг., просто пространството в барабана се запълва толкова, че предпочитам да пусна 2 перални и да се изперат като хората, отколкото 1 на макс и да няма къде да мръднат тия дрехи. Точно прането на 60гр. е по-кратко, отколкото пране на 40гр. - това даже при равни други условия и програма. И има логика - на 60гр. всичко се разтваря много по-бързо и не е нужно да върти 4ч. на 60гр.

# 406
То не е нужно да слагаш по-малко дрехи от изцапаните. Мисълта ми беше, че ако си претеглиш всички мръсни бебешки дрехи, които са за 1 пране, едва ли ще запълнят капацитета кг. за съответната програна, както е по книжка. Калибрирана ли ти е пералнята и въобще позволява ли калибраця.
Срам,не срам...незнам..това ми е пералнята

# 407
Абе хора тия дрехи като ги перете по 3:30-4 часа оцеляват ли дълго време, безумно ми се вижда пране над 2:30. Според мен 2-2:30 е достатъчно за спално бельо, хавлии на 60 градуса и 1:30-2 за цветно на 40, с качествени прахове и добра пералня.
Засега оцеляват, а моите на "памук" се въртят 4,30 + часа Joy

# 408
  • Пловдив
Оцеляват ми дрехите на 60градуса,а бялото и на 70градуса,по 3-3,30ч,и 1600обората последното допълнително изплакване и накрая в сушилнята.

# 409
HushedМалеее Flushed .Какво ги правите тези дрехи бе хора? Thinking Къде ги цапате толкова, че чак такова пране пада Grin Simple Smile

# 410
Оцеляват ми дрехите,почти всичко пера на 60 гр.с 3 часова програма,но винаги намалям оборотите-т.е от макс.1200 го правя на 900 об.

# 411
HushedМалеее Flushed .Какво ги правите тези дрехи бе хора? Thinking Къде ги цапате толкова, че чак такова пране пада Grin Simple Smile
Явно хората перат по-мръсни дрехи, аз съм в шок, значи моите 2 часа са бърза програма хахаха Heart Eyes

# 412
хахаха, то по тая логика моите изобщо не ги пера, щото аз ги пускам на 60 градуса за един час програма Smile
То за едно обличане, макс. две, какво да му пера толкова.
Айде за бебешки неща съм съгласна за 2,30 часа. Simple Smile

# 413
  • София
Абе хора тия дрехи като ги перете по 3:30-4 часа оцеляват ли дълго време, безумно ми се вижда пране над 2:30. Според мен 2-2:30 е достатъчно за спално бельо, хавлии на 60 градуса и 1:30-2 за цветно на 40, с качествени прахове и добра пералня.
4:30 мин??? Ти ли си беше снимал пералнята на тези часове с включени абсолютно вскички екстри и допълнителни функции, които никога не биха се използвали заедно в 1 пране, т.к. са предвидени за различни материи, програми и видове препарат /течен или прахообразен/???

# 414
хахаха, то по тая логика моите изобщо не ги пера, щото аз ги пускам на 60 градуса за един час програма Smile

И аз не пера явно - цветното ми е 1:24 Grinning

# 415
4:30 мин??? Ти ли си беше снимал пералнята на тези часове с включени абсолютно вскички екстри и допълнителни функции, които никога не биха се използвали заедно в 1 пране, т.к. са предвидени за различни материи, програми и видове препарат /течен или прахообразен/???
Не, не бъркаш ме. Моя памук на 60гр е 4:45 мин заводско, не мога да го променя, без нищо допълнително и в книжката така пише/ качвал съм и снимка на книжката мисля някъде назад/.
пс: и аз бих искал да е по- кратко, поне да е 3 часа, но...

# 416
  • Русе
Аз пък ще ти кажа, че за този час пране, около 40 минути е плакненето. Мислиш ли, че за останалите 20 минути пералнята достига 60°?

# 417
Аз бях тази със снимката с 4:30ч.,като още веднъж пояснявам, че това е програмата само за памук, а не за различни материи, и тия часове не зависят от това колко кг пране реално има в пералнята, т.е и да сложа 3 кг пак толкова време пере, т.е не се саморедуцира времето ако кг са по-малко от максимално допустимите. Обаче тук имаше и една потребителка дето беше снимала, че нейната на 60градуса памук пере шест часа....

# 418
Аз пък ще ти кажа, че за този час пране, около 40 минути е плакненето. Мислиш ли, че за останалите 20 минути пералнята достига 60°?

Аз пък ще ти кажа, че на Miele - "Quick Power Wash" и  Bosch - Cotton + "SpeedPerfect" бързите програми за 1 час на 60 градуса - 40мин е прането и 20мин са изплакванията и да достигат се 60 градуса, че даже и 20 мин се поддържат. Ако се използват и добри препарати изпирането е перфектно.

# 419
  • Русе

Аз пък ще ти кажа, че на Miele - "Quick Power Wash" и  Bosch - Cotton + "SpeedPerfect" бързите програми за 1 час на 60 градуса - 40мин е прането и 20мин са изплакванията и да достигат се 60 градуса, че даже и 20 мин се поддържат. Ако се използват и добри препарати изпирането е перфектно.
Е, тогава пък за 20 минути какво ли изплакване ще е? Най-много две плакнения. То само центрофугата отнема минимум 1/3 от времето.

Общи условия

Активация на акаунт