Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 2

• 29 792
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Е как да няма директорката списък с приетите... В някои градини даже са разлепени списъците. Няма и мълчание, паднала е системата, извинили са се, писали са, че ще уведомят като отстранят проблема. Какво повече да напишат?

ФБ нямам и като гледам добре правя.

# 586
Пренареждали се резултати?! Голям смях в тая тема.

# 587
Системата работи вече! Simple Smile

# 588
  • гр.София
Аз съм на два договора във фирмата ми (за 6 и 2 часа), но в трудовата книжка са ми вписали само този на 6 часа. Дали ще има проблем при записването?

Електра, в трудовата книжка се вписва основния трудов договор. Този на 2 часа трябва да ти е допълнителен и не се вписва

# 589
Здравейте, аз имам няколко въпроса:
1. Необходимо ли е да правя нещо в системата, за да участваме в следващите класирания, предвид че желанията ми остават същите?
2. Приемът в частните ясли целогодишен ли е?
3. Колко време предварително е нормално да се уреди въпросът с частна ясла, в случай че не планираме записване от септември, а от 2-3 месеца след това?
Благодаря! Simple Smile

# 590
1. Не. Системата изтрива кандидатурите само на приетите деца.
2. 3. Приемът в частните е доста индивидуален. По-добре звъннете в няколко градини и питайте как стои въпросът при тях. Аз миналата година след второ класиране звънях на едната лицензирана ясла, която ми е удобна, и ме уведомиха, че тъкмо са се открили някакви места и е желателно юни месец да капарирам, за да ми запазят място за септември. Доколко само си подсигуряват хора, не мога да кажа. Тук има доста по-запознати с частните ясли и градини.

# 591
Здравейте, Имам въпрос. Ако сменя набора на детето си с предходния - от 2017 на 2016 г през месец Септември, детето ми би имало 13т. Би ли кандидатствал за текущите класирания наравно с предходния набор или първо трябва да приемат всички кандидати от 2016г и тогава да има шанс за нас? Къде бих могла да проверя тази информация?

Благодаря!

# 592
  • София
Здравейте, Имам въпрос. Ако сменя набора на детето си с предходния - от 2017 на 2016 г през месец Септември, детето ми би имало 13т. Би ли кандидатствал за текущите класирания наравно с предходния набор или първо трябва да приемат всички кандидати от 2016г и тогава да има шанс за нас? Къде бих могла да проверя тази информация?

Благодаря!
(10) (Доп. - Решение № 270 по Протокол № 52 от 26.04.2018 г., изм. - Решение № 510
по Протокол № 58 от 26.07.2018 г., изм. и доп. - Решение № 69 по Протокол № 70 от
14.02.2019 г., в сила от 18.03.2019 г.) След приключване на класиранията за прием през
месец септември на съответната учебна година, в детските градини и в подготвителните
групи в училищата децата могат да кандидатстват с по-голяма или по-малка възрастова
група, когато има наличие на свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната
възраст. Дете, което посещава яслена група в детска градина, може да кандидатства за поголяма възрастова група в същата детска градина.

# 593

Благодаря!
(10) (Доп. - Решение № 270 по Протокол № 52 от 26.04.2018 г., изм. - Решение № 510
по Протокол № 58 от 26.07.2018 г., изм. и доп. - Решение № 69 по Протокол № 70 от
14.02.2019 г., в сила от 18.03.2019 г.) След приключване на класиранията за прием през
месец септември на съответната учебна година, в детските градини и в подготвителните
групи в училищата децата могат да кандидатстват с по-голяма или по-малка възрастова
група, когато има наличие на свободни места и няма чакащи за прием деца от съответната
възраст. Дете, което посещава яслена група в детска градина, може да кандидатства за поголяма възрастова група в същата детска градина.

Благодаря,

Значи ако на опашката има деца с по 8т, но на първо желание, първо тях приемат и тогава детето ми, нали?

# 594
  • София
По принцип в частните приемат целогодишно, стига да имат свободни места обаче. Казвате от кой месец иската да започне детето, капарира се, за да се запази мястото и така.

# 595
Значи ако на опашката има деца с по 8т, но на първо желание, първо тях приемат и тогава детето ми, нали?

Да. Миналата година като смениха имената с инициали и идентификационен номер, от който се вижда годината на раждане, стана ясно че деца със сменен набор и повече точки избутват неприетите от редовния. Също влизаха твърде малки деца в първа група, системата не можеше да даде предимство на набора. Оттам последваха промени в самия софтуер, така че да съответства на правилата, а именно - децата със сменен набор да се класират ако няма чакащи от редовния.

# 596
  • София
Няма значение по кое желание са. Ако са си от набора, вас въобще няма да ви допуснат до класирането. Преди, за да смениш набора искаха конкретна градина, в която ще се кандидатства. Там не трябва да има никакви кандидати от съответния набор и да има свободни места. След последните промени мисля, че е още по-строго.

# 597
Дъщеря ми е приета с горен набор в градина, в която сега за нейния набор има ужасно голям наплив. Тогава за горния набор имаше обявени няколко места, от набора имаше чакащи едва 3 деца, влезнаха първо те и после тя, казвам го, защото не е невъзможно. Строго е, но има шанс. Сега кандидатствам за нейния набор в по-близка до нас градина, но не е приета и ще си върви с големите, колкото и да не ми се иска - иначе частна...

# 598
Ще изчакам да видим октомври кскво ще покажат цифрите, но за набор 2016 положението не изглежда добре. Аз лично познавам 4-5 деца, които си смениха набора и посещават с 2015. И въпреки това, все още в квартала има много чакащи по първо желание, а Люлин е ок откъм градини. Като цяло ми се струва , че към 2000 деца ще останат да чакат за първа група, ама не мога да бъда сигурна. Дано СО дадат някаква статистика в началото на учебната година колко точно деца са останали извън градините. Щото до 2020 щеше да има места за всички в градинските групи по думите на Фандъкова JoyJoyJoy

# 599
Момичета, след като видях в профила ми, че пише че работя, вместо че съм по майчинство, не би трябвало да е проблем нали? Еднакви точки дават, само в служебната бележка трябва да пише, че съм в майчинство?

Общи условия

Активация на акаунт