Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 269
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Alice.in.Wonderland, имай предвид, че може да имаш напълно нормален цикъл, който да идва на по-дълъг период от време и тези 10 дни да не са закъснение в действителност. Пишеш, че си приемала противозачатъчни заради нередовен цикъл, нормално е когато ги спреш, тяхното действие да отшуми и цикъла да идва , както би идвал без тях, в твоя случай отново нередовно.

𝖕𝖊𝖑𝖑𝖎, фармацевт ли си? Прави ми впечатление, че даваш като съвети директно медикаменти и ми е любопитно. И питам сериозно, не се заяждам. Hands V

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 20:50 от Marsia_K

# 271
Здравейте! Искам да попитам,може ли антибиотик на капсули (за цистит) да се разтвори във вода вместо да се гълта капсулата? Много често имам проблем с преглъщането на хапчета и се притеснявам..благодаря!

# 272
  • София
Благодаря ви.
Днес не успя да отиде на кожен или алерголог.
Но има още една инжекция урбазон ( бита от лекар )
И си взе крема.
На мен лично не ми прилича на уртикария , тъй като съм виждала (на една приятелка) , но пък може да има разновидности.
Но пък може да е отравяне , тъй като в четвъртък , го боля главата и вместо като нормалните хора да пие 1 хапче , той Пи , аулин , миг - 400 , диклофенак , но пък това беше преди 4 -5 дни...
2 лекари го гледаха ( казаха или натравяне или алергия)
Ще пиша за развитие.

# 273
Здравейте! Искам да попитам,може ли антибиотик на капсули (за цистит) да се разтвори във вода вместо да се гълта капсулата? Много често имам проблем с преглъщането на хапчета и се притеснявам..благодаря!

Разбира се... отваряш си я в лъжичка + малко вода и си готова.

# 274
  • Sofia
Операция на ингвинална херния с каква упойка се прави-пълна,местна,спинална?

# 275
Здравейте, отскоро имам болки и напрежение в гърдите дори и след цикъл, като болката е изявена повече в едната гърда. По често вечер и сутрин след сън. Може би е хормони, защото и цикъла ми последните два месеца подранява. Бях на гинеколог, цитонамазка и всичко е наред. На 32 г. съм, имам дете на 5г активно кърмено до 1.6 м. Искам да отида на преглед за гърдите, но наистина не знам какъв и какъв е редът. Мамограф казаха, че не правят преди 45. Какъв лекар да търся?

# 276
Операция на ингвинална херния с каква упойка се прави-пълна,местна,спинална?
По преценка на анестезиолог. С местна не ми се вярва, да не кажа абсурд.

# 277
  • Sofia
И аз така мисля,но мм твърди ,че с местна щели да го оперират....говорил е с хирург

За болки в гърдите правете компреси с пресни зелеви листа,постоянно да има листо в сутиена,като изсъхне ,слагате ново.

# 278
Има хора, които вярват, че ако са в съзнание е местна упойка, а реално е спинална. Около мен няколко приятелки се оплакват от последствия след спинална упойка и ако на мен лично ми се наложи, бих избрала пълна. Както направих и за секциото. До толкова, до колкото при спешно състояние може да се направи избор. Последна дума винаги има анестезиолога.

# 279
  • Sofia
Мм има дискова херния и не можело в гръбнака...не искал пълна...все едно ще го питат,да не е концерт по желание Angry
Другата седмица ще е,дано мине леко и бързо се възстанови,че аз ще тегля от мрънкането и капризите му Triumph

# 280
Доли, ще мине, няма страшно. Кураж и здрави нерви ти желая, защото от мрънкането по-лошо няма. Особено, когато е с елементи на драматизация и умиргане на всеки два часа.

# 281
И аз така мисля,но мм твърди ,че с местна щели да го оперират....говорил е с хирург

За болки в гърдите правете компреси с пресни зелеви листа,постоянно да има листо в сутиена,като изсъхне ,слагате ново.
  бихте ли споделили компрес зелеви листо + какво ,за да си направя компрес

# 282
Barbed, трябва да направиш ехография на млечни жлези. Не мога да препоръчам къде, но при търсене в гугъл излизат клиники и лекари, които правят.

# 283
  • Sofia
Само пресен зелев лист,нищо друго,Може леко да се понатисне с точилка да изпукат жилките ,ако е много твърдо листото,слагате го в сутиена ,добре е да обхване цялата гърда или по-големо място където е болката,седи няколко часа през деня ,като изсъхне го сменяте с друго,през нощта за цяла нощ и на сутринта го сменяте.Може върху листото да сложите парче найлон.

На мен са ми правили мамография на 34-35год в 4-та гр.б-ца на Руски паметник,като си платиш,всичко правят Money

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 09:16 от Doli

# 284
Мен ме гледа добър ехографист с ехограф. Мамография не препоръча засега. Болките ми са от жлезисти гърди. Препоръча вечерна иглика, но и зеле съм пробвала и помага

Общи условия

Активация на акаунт