Бързи здравословни въпроси и отговори – 21

• 45 170
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Взех да пия и Антиметил против гадене, но температурата се повдига.

# 406
Според мен въобще не купувай нищо. Ние колкото пъти сме купували разни неща, само ти удължава агонията. По-добре да повърнеш всичко което има да се повръща и много течности/електролити. Никакви млека, сирена и т.н.  Преди години голямо купуване купувах какво ли не от аптеките. Само те държат в едно състояние хем си зле, хем не можеш да се освободиш.... два
дена ще си зле, после ще почнеш да се оправяш. При нас след двата дена докторята препоръчват банан ( но зелен) ориз, ябълково пюре, препечена филия. Но това чак като се пооправиш. Иначе в началото само вода, дори и с риск да повърнеш. Електролити във вид на близалки замръзнали. Предполагам се продават и в Бг. За температуата вземай това което по принцип вземаш, ако не го повърнеш. Утре ще си по-добре.

# 407

При киста на жълтото тяло 5/4 см според вас нормално ли е да изпишат дуфасон по 3 пъти на ден и антибиотик
Да изпишат "Дуфастон", е нормално. Колкото до честотата на прием / дозировката, това най-добре лекар да прецени.
Теб какво те притеснява?
[/quote]
Много голяма доза ми се струва за дуфастона, пък и се чудя дали ще помогне да намалее

# 408
Разбира се, че ще помогне. Аз съм го приемала преди време, точно по тази причина, и кистата се спука. На следващия преглед всичко беше "чисто". Освен това, сякаш самият "Дуфастон" цялостно ми се отрази добре на организма, колкото и странно да звучи.

# 409
  • Асеновград
Здравейте, имам цистит, вие пиете ли хапчета при такива състояния, и ако да какви? Не съм била на лекар, но положението не е много зле и затова още не съм отишла, а и нямам лична гинеколожка и се чудя кой да посетя и дали в Селената ще им се занимава с профилактични прегледи при наличието че имат толкова жени със сериозни проблеми и да следят бременности, и то по здравна каса, та въпроса ми е ако някоя от вас има цистит с какво се лекувате, аз пия Цистирен и временно облекчава състоянието, но мисля че не е достатъчен..?

# 410
  • Пловдив
Защо пък за цистит ще ходиш на гинеколог?

# 411
  • Асеновград
Защо пък за цистит ще ходиш на гинеколог?

Ами, за да ми каже какво да пия, защото засега съм си самоназначила лечение.

# 412
Иди на уролог
Първо си пусни стерилна и обикновена урина

# 413
  • Асеновград
Иди на уролог

Добре благодаря за съвета

# 414
Иди на уролог

Честно да ти кажа една прятелка скоро отиде в Селената за цистит и пуснаха само една урина. След това и казаха, че ще го има цял живот Frowning После беше при някакъв уролог другаде.. Мисля, че Селената не е точният избор за този проблем.Другите са прави първо урина, после уролог Kissing Heart
Благодаря, защото четох, че дуфастона е за задържане, а и един път го бях пила по същия повод, но по 1 на ден и нарастна даже. Мерси много Nature Sunny

# 415
  • Пловдив
Гинеколозите като цяло не се занимават с цистити. Това е в областта на уролозите, макар че не е нещо сложно и изцяло в компетенциите на личния лекар.

# 416
  • Асеновград
Иди на уролог

Честно да ти кажа една прятелка скоро отиде в Селената за цистит и пуснаха само една урина. След това и казаха, че ще го има цял живот Frowning После беше при някакъв уролог другаде.. Мисля, че Селената не е точният избор за този проблем.Другите са прави първо урина, после уролог Kissing Heart
Благодаря, защото четох, че дуфастона е за задържане, а и един път го бях пила по същия повод, но по 1 на ден и нарастна даже. Мерси много Nature Sunny

Ясно, мерси

# 417
Здравейте, имам цистит, вие пиете ли хапчета при такива състояния, и ако да какви? Не съм била на лекар, но положението не е много зле и затова още не съм отишла, а и нямам лична гинеколожка и се чудя кой да посетя и дали в Селената ще им се занимава с профилактични прегледи при наличието че имат толкова жени със сериозни проблеми и да следят бременности, и то по здравна каса, та въпроса ми е ако някоя от вас има цистит с какво се лекувате, аз пия Цистирен и временно облекчава състоянието, но мисля че не е достатъчен..?
и на мен ми звучи абсурдно да отидеш на гинеколог ..
А мъжете имащи цистит - къде отиват ? 😁
Циститът е уроинфекция и представлява възпаление на пикочния мехур и пикочните пътища.
Вземи си да пиеш бисептол или звънни на личния лекар е моя съвет..

# 418
Аз за цистита бях при личния лекар, пусна ми кръв и урина. Изписа ми хапчета и каза да пия много вода. След 2 седмици се оправих.

# 419
  • София
Аз при цистит пия Нолицин .

Имате ли представа тези петна от какво може да са ? Миналата година ми излезнаха пак по това време на годината ,ходих на лекар и ми казаха котешки лишеи ...да но според мен не е това . Септември месец ми изчезнаха ,цяла зима нямаше и следа от тях . Преди два дни ми излезнаха пак . Sad ужасни са и сърбят

Общи условия

Активация на акаунт