Кралски работи и клюки - май 2019

• 183 689
  • 3 565
  •   1
Отговори
# 3 450
  • Преди на юг, сега на север, но все на изток!
Тук Шарлийн е ослепителна!
Това е нейното деколте, по много елегантен начин прикрива раменете и оптически балансира фигурата.
Скрит текст:

Реверансът на Радева и на мен ми допадна, много фино го направи.

Велт, интересна информация поднасяш. Всеки път ми е любопитно да я прочета.

# 3 451
И аз мисля, че президентшата има хубав реверанс без излишно кълчене. Но пък знам ли, може етикетът да е точно кълчене.

# 3 452
  • Истински се вижда само със сърцето.
В статията която пуснах по-рано се казва A curtsy should be a discreet, brief movement and not a ballet plié or a sweeping descent to the ground," Lucy Hume, associate director of Debrett’s, the leading authority on British aristocracy and etiquette since 1769, told the New York Times Magazine in 2018.

Та Радева се е справила точно, други не са си научи урока за реверанс май Wink

# 3 453
Тя Радева поне с това се е справила..

Интересна снимка:

# 3 454
Някои медии твърдят, че ще видим Кейт, Летисия и Максима на церемония в Уиндзор на 17-ти Юни. https://www.google.com/amp/s/www.hellomagazine.com/royalty/20190 … ter/%3fviewas=amp

А пък някаква случайна жена се е похвалила в Туитър, че е видяла Луи и детегледачката в автомобилния музей в Сандрингам   https://mobile.twitter.com/pen10poppy/status/1133824346835869699

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 23:10 от TinoTino

# 3 455
На мен ми харесва Шарлен. Има много красиви вечерни тоалети.
Скрит текст:

Това е от сватбения им прием.

Хубава Шарлийн Simple Smile Хубави рамене ( от плуването) което си е голям плюс Wink

# 3 456
  • Бургас
И доколкото знам, Хенри VIII e пожелал след смъртта му да бъде погребан именно при Джейн Сиймор. Явно му е била голямата любов

# 3 457
И доколкото знам, Хенри VIII e пожелал след смъртта му да бъде погребан именно при Джейн Сиймор. Явно му е била голямата любов
...или, тъй като само тя му е родила син, я е мислил за най-достойната и "реална съпруга/кралица" сред другите. Wink Stuck Out Tongue Winking Eye

# 3 458
  • Чужбина
Съгласна съм с Айс Куийн.

Джейн Сиймур ражда Едуард VI-ти през 1537-та, който се качва на трона едва 9-годишен (ненавършени 10 години). Майка му, Джейн, умира около 2 седмици след раждането.

Едуард 6-ти е първият монарх на Англия, който е отгледан като протестант. Баща му, Хенри 8-ми, много го е обичал и е прекарвал време, играейки си с бебето. Когато момчето е на 7-8 месеца, баща му го показал на хората през прозореца на двореца.

Хенри е изисквал малкият да расте в много чиста среда, защото той бил "най-ценното съкровище на Кралството". Детето имало много играчки и всички правели всичко възможно, за да го забавляват.

Едуард много обичал следващата жена на Хенри 8-ми - Катрин Пар, и я наричал "най-скъпата ми майка".

Едуард е сгоден за Мария Стюард, но умира след 5 години на трона, т.е. на 15 години. До женитба не се стига.

Регент на момчето на трона е чичо му Едмунд Сиймур, който се е водил лорд-протектор. Той, обаче, е екзекутиран една година преди смъртта на момчето-крал.

След чичото, регент, т.е. лорд-протектор, става граф Дъдли.

Тоя Дъдли бил голям хитрец и много амбициозен. На практика, той е бил онзи, който управлявал кралството. Тоя същият убеждава Едуард, че сестра му, Мери, ще отмени протестантските реформи.

Дъдли иска сестрите да бъдат обявени за незаконородени, а с това и за нелигитимни наследници на трона.

Едуард 6-ти умира от туберколоза на 15-годишна възраст, но оставя въпроса с наследството на короната отворен.

# 3 459
Не само че само Джейн е погребана като кралица, понеже е родила син и е единствената достойна, ами с такъв любвеобилен и мил съпруг тя е единствената починала докато е такава.
Катерина Аргонска - развод
Ан Болейн - екзекуция
Джейн - смърт след раждане
Ан от Клев - развод
Катерин Хауърд - екзекуция
Катрин Пар - омъжена за трети път след смъртта на Хенри
Да ме прощавате за черния хумор, но тя просто не е живяла достатъчно дълго, та да разгневи царствения си съпруг. Има различни мнения дали е била девствена преди сватбата с Хенри - в крайна сметка жена на 27, пет години в двора, където основно се танцува, флиртува и забавлява. Но Хенри не се вълнувал много от това, понеже на момента я харесвал, колкото повече се дърпала, толкова повече се влюбвал, а и ако решал да се отърве от нея на по-късен етап, това, че не е била девствена само щяло да му помогне.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 12:34 от Welt

# 3 460
Катрин Пар също умира малко след раждането на единственото си дете(от последния си мъж). След Хенри е била омъжена за Томас Сиймур - брат на бившата на мъжа си Джейн Сиймур.

# 3 461
  • Sydney
От градинското парти онзи ден Беатрис е потрес пак, Южени е мн добре обаче...

# 3 462
  • Чужбина
И понеже в предишни постове споменахме деца на ройъли, родени извън брак:

Хенри 1-ви е имал 21-25 извънбрачни деца.

Хенри 2-ри е имал няколко.

Ричард 1-ви е имал 1 известно извънбрачно дете (Philip the Bastard)

Джон е имал 5 деца от любовниците си. 2 от любовниците му били аристократки.

Едуард 4-ти е имал най-малко 5 незаконни деца. Едно от тях ужасно приличало на баща си. Ричард 3-ти твърдял, че децата на Едуард 4-ти били от нелигитимен брак.

Самият Ричард 3-ти имал поне 2 незаконни деца.

Хенри 7-ми имал едно известно дете, родено извън брак..

Хенри 8-ми имал доста незаконни деца. А Елизабет 1-ва също била нелигитимно дете, защото Хенри се оженил за Ан Болейн, докато бил още женен за Катерина Арагонска.

Чарлз 2-ри имал най-малко 20 незаконни деца. От тях 14 били впоследствие узаконени.

Джеймс 2-ри имал 13 деца извън брак.

# 3 463
Чарлз II... На неговото време е посветен романа "Вечната Амбър". От там тръгна интереса ми към Роялите.

По повод незаконните деца... знаете ли, защо са ползвали названието "Fitz" преди фамилията на незаконно родените деца по онова време? За "маркиране", че хем са по-така, хем не баш така, ли? Thinking

# 3 464
  • Чужбина
Не знам, но в Англия са наричани royal bastards.

На Хенри 1-ви са му са Fitz незаконните деца:

Maud FitzRoy
Mabel FitzRoy
Alice FitzRoy
Gilbert FitzRoy

Елизабет 2-ра, м/у другото, как е свързана с Хенри 1-ви, знаете ли?

Общи условия

Активация на акаунт