Кралски работи и клюки - май 2019

• 180 976
  • 3 565
  •   1
Отговори
# 3 465
На доста са "Fitz" и затова си мисля, че "Фитз" е нещо като гербова марка - "хем съм, хем не съм". Simple Smile
Ето един списък с най-извесните любовници на Монарсите: https://en.wikipedia.org/wiki/English_and_British_royal_mistress

# 3 466
  • София
Чарлз II... На неговото време е посветен романа "Вечната Амбър". От там тръгна интереса ми към Роялите.

По повод незаконните деца... знаете ли, защо са ползвали названието "Fitz" преди фамилията на незаконно родените деца по онова време? За "маркиране", че хем са по-така, хем не баш така, ли? Thinking

На мен не само от "Вечната Амбър", но е един от романите, който определено допринесоха за интереса ми.

Fitz идва от френски и значи "син на"...в някакъв момент е почнало да се ползва за незаконните деца.
Известен фиц-род е този на покойната вече херцогиня на Алба - произходът е от незаконен син на Джеймс II, брата на Чарлс II.

# 3 467
О, да Вечната Амбър...Една от най-известните любовници на краля по онова време е била Барбара Палмър...Самият Чарлс е противоречива фигура - хем известен с многото си метреси, хем по времето на големия пожар в Лондон показва неподозирана смелост, съобразителност и ум в овладяването му, като дори се включва лично в гасенето.

# 3 468
На френски крал е roi, така че имената на незаконните са абсолютно логични.

# 3 469
... И един реверанс на Меган който изглежда добре.
Скрит текст:
Колко ли й е смешно на Мегън Simple Smile

... Fitz идва от френски и значи "син на"...в някакъв момент е почнало да се ползва за незаконните деца.
Hands Plus1
през латински и старофренски = fils de roi
https://en.wikipedia.org/wiki/Fitz

# 3 470
  • София
О, да Вечната Амбър...Една от най-известните любовници на краля по онова време е била Барбара Палмър...Самият Чарлс е противоречива фигура - хем известен с многото си метреси, хем по времето на големия пожар в Лондон показва неподозирана смелост, съобразителност и ум в овладяването му, като дори се включва лично в гасенето.

Queens в Ню Йорк може би е кръстен на жена му - Катерина Браганца.
Винаги съм се чудила защо Бабет е кръстила първородния си син Чарлс - това не са най-късметлийските крале на Англия - на първият му отрязват главата, вторият не успява да се сдобие със син, страната едва не става пак католическа след смъртта му....интересен избор. Явно и Бети харесва името, като мен Simple Smile

# 3 471
  • ENGLAND
И доколкото знам, Хенри VIII e пожелал след смъртта му да бъде погребан именно при Джейн Сиймор. Явно му е била голямата любов

Наскоро в една тукашна програма за Хенри и неговите жени, казаха че той наистина я обичал много, не само заради наследника. Затова и единствено след нейната смърт не се е оженил веднага, а чак след 3 години, много тъгувал за нея.

А във филм за втората майка на Даяна говореха много за връзката им. В началото мащехата и правела всичко възможно са се сближат, як отпор на всичко, дори и след сватбата и отношенията им се изострят. На сватбата на сестра и,без каквато и да е причина Даяна бута втората си майка по стълбите, е оцелява. Едва след раздялата и развода си с Чарлз тя търси втората си майка и стават големи приятелки. И двете не са стока, но мащехата прави всичко да е в поне добри оъношения с доведените си деца.

# 3 472
  • Чужбина
без каквато и да е причина Даяна бута втората си майка по стълбите
Е тя Даяна си има някакъв афинитет към стълбите.

# 3 473
без каквато и да е причина Даяна бута втората си майка по стълбите
Е тя Даяна си има някакъв афинитет към стълбите.
Майко мила.

# 3 474
Ама сериозно ли я бута? 😳

# 3 475
  • Варна
Споделете, моля, на какви книги сте попадали за кралското семейство? Преди години бях взела от библиотеката една, която доста цветущо описваше всички кралски членове- за увлечението по хазарта на Кралицата Майка и предположението, че е е дъщеря на готвачката; няколко любовни афери на Филип; споменаваше се за тормоза на Даяна над мащехата й. Не помня обаче нито автора, нито заглавието.

# 3 476
  • Чужбина
Споделете, моля, на какви книги сте попадали за кралското семейство? Преди години бях взела от библиотеката една, която доста цветущо описваше всички кралски членове- за увлечението по хазарта на Кралицата Майка и предположението, че е е дъщеря на готвачката; няколко любовни афери на Филип; споменаваше се за тормоза на Даяна над мащехата й. Не помня обаче нито автора, нито заглавието.

Това за бутането е от документален филм.

Ето тука откъс:

Но е на английски.

# 3 477
  • Sydney
Съсекс неофициално се оттеглят от общата фондация с Кеймбридж... фондацията е основана от Уили и Хари, през 2011 се присъединява Кейт, а след сватбата и Мегън... става дума за фондацията е Ройъл Фоундейшън...

Тези са мн жълти и изводите им са по-скоро авторска презумпция, не е ясно защо ще/се оттеглят:

https://apple.news/A6Mtdvh1YSeyhRcG21WUtAw

# 3 478
  • Чужбина
Имаше някъде и инфо, че Даяна разказвала, че била влюбена в някакъв женен мъж и се обаждала през нощта на жена му. Мълчала по телефона ... нещо такова беше.

# 3 479
  • ENGLAND

Това за бутането е от документален филм.

Ето тука откъс:

Но е на английски.

Беше документален филм за Рейн, втората майка на Даяна. Но това не е от този филм.

Общи условия

Активация на акаунт