Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 833
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Едно хранене от 1 гърда ли е? И после и двете гърди ли цедиш?
Да не си намалила течностите, да си стреснала от нещо?

# 196
  • Варна
Едно хранене от 1 гърда ли е? И после и двете гърди ли цедиш?
Да не си намалила течностите, да си стреснала от нещо?
Храня го и от двете гърди на едно хранене , около 10мин на гърда доло горе . За течностите пия си както досега дори се старая повече да пия... и като че ли не съм се стряскала от нищо..

# 197
Аз храня от 1 гърда на 1 хранене, докато се дръпне сама, а и знам, че така трябва, за да може да стигне до задната, хранителната кърма. Вода даваш ли отделно? Колко кг сте?

# 198
Според мен е период. И Емма има такива моменти. Казвам си само търпение и това ще мине. Нощес се беше наспала в 3 часа. Тогава си помислих, че след няколко години ще си спя спокойно по цяла нощ, но тя вече няма да е такава мишчица.

Дано да е само период. Пробвай да дадеш АМ, за да видиш. Ако се успокои след това, значи е гладен.

Малкоят ми син имаше запушен длъжен канал. Нищо не помогна и на шест месеца правихме операция. Сега ако съм бих се консултирала с очен лекар. Аз слушах личната тогава за масажи и капки през ден различни, а очният ми каза, че е трябвало да се консултираме по-рано. Понякога масажът помага, но ако се прави правилно.

# 199
  • Canada
Не винаги е наложителна операция. Трябва да знаеш и за какво да гледаш, но когато и ГП-то ти не казва, тогава е трудно. Вас какво ви накара да търсите консултация с очен лекар?

# 200
Малкия си беше направил супер режим , от 11-12 до 6 сутринта спеше , после цоква и пак спи до 9 , така се наспивах и аз нямаше грешка 😁 нооо от няколко дни е ужасно , вечер става през 2 часа .... на какво може да се дължи това ? Нямаме колики вече , а и не става със силен плач а мрънка докато не получи цицка ...
нищо в ежедневието ни не съм променяла .. чудя се дали не е да не му стига кърмата ... Гърдите ми са супер меки и не се напрягат , а след кърмене не мога да изцедя нищо .. а и също вечер когато го кърмя след като се наяде започва да плаче, но като го люшна няколко пъти в кошарата и заспива..
Гърдите са меки и не се напрягат , защото кърмата се е регулирала спрямо досегашната нужда на бебето. Сега има нужда от повече явно и за това подава сигнал по-често- давай му, когато иска, ако ще и на час да е, ще се увеличи и кърмата и ще му стига. Не му давай АМ, а гърда 😊

Моя синковец си яде ръцете и бибероната едновременно и се дразни и реве ,ако едно от двете излезе от устата... прави го по цял ден и тази нощ цялата 😩 като му разтъркам венците се успокоява и ми се хили... 😃

# 201
Polar bear, масажите не помагаха, а капки успокояваха положението за ден, два. След като запушването продължи до лестия месец, решихме, че е време да се обърнем към специалист. Още при първия преглед но каза, че при нас няма да се оправи от само себе си. Мембраната беше твърде плътна, за да се разкъса сама. Заедно с нас имаше едно момиченце на две годинки. Родителите чак тогава се бяха решили на операция и им казаха, че мечтаната е била калцирала. Но не е нищо опасно. Звучи ужасяващо, но всъщност не е чак толкова. Разбира се притеснениято е огромно, няма как. Все пак става въпрос за детето ми, но всичко мина безпроблемно, слава на Бога. При един от прегледите натиснаха каналчето, където те си знаят и се отдели огромно количество гноен секрет. Аз лично смятам, че личните лекари в Бг умаловажават запушен слезен канал. Но това е мие мнение разбира се. 😉

# 202
  • Canada
Благодаря, че сподели! Simple Smile

# 203
  • Враца
На нас вече и двете оченца ни сълзят Sad
Абе  момичета, малката започна да яде през 5 часа по 150мл, не е ли много голям интервала?

# 204
  • Варна
Аз храня от 1 гърда на 1 хранене, докато се дръпне сама, а и знам, че така трябва, за да може да стигне до задната, хранителната кърма. Вода даваш ли отделно? Колко кг сте?
Вода много рядко , 5240кг бяхме последно началото на месеца

# 205
  • София
На нас вече и двете оченца ни сълзят Sad
Абе  момичета, малката започна да яде през 5 часа по 150мл, не е ли много голям интервала?
И ние сме на 150мл на 3.5 до 5 часа. На денонощие са 5 или 6 хранения. Гледай да не падате под 5 хранения и всичко е точно 👌

# 206
Ако е на АМ и е по 150мл 5-6 храненя - даже идеално, като по учебник.
Мамчета аз да ви попитам за забелването, какво мислите, трябва ли да де прави? Аз нищо не съм пипала, но и не попитах педиатъра а чак на 6 юни ще ходим на консултация.

# 207
  • Canada
О, не, не го пипай още.

# 208
  • Варна
Нашата педиатърка каза след 3тия месец за забелването..

# 209
  • София
Аз издърпвам съвсем леко (без напън , колкото позволява) и мажа с риванол. Така ми казаха в болницата, и после и педиатъра. С сряда сме на консултация и ще видим какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт