Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 855
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Ако е само за дезинфекция аз бих спряла вече. Уж приключих с гладенето, но пералнята много ги мачка, така че гладя от естетическа гледна точка. А вече не са толкова мънички че да трябва дезинфекция. Шишетата ще ги ствеилизирам понеже странно миришат ако не се стерилизират... :/

# 286
Аз спрях да гладя от около месец вече. Много ме натоварваше, защото ми отнема много време. Той е с бяла кожа, но не е имал проблеми откакто спрях гладенето. А шишетата и аз не знам докога да ги стерилизирам. Но както казахте, те поне не ми отнемат времето Grinning

# 287
И аз не гладя от месец насам. Прибирам ги прилежно от простора и не се мачкат 🤣 шишета не ползваме , но залъгалката не я стерилизирам- само с гореща вода на чешмата.

# 288
Тези от вас, които ползвате стирилизатор за микровълнова, моля споделете и при вас ли е така?
След стерилизация, шишетста стоят с капки и няма изсъхване. Суша ги на бебешки сушилник. Пробвах веднага да ги извадя, да постоят малко вътре и после вадя, стояли са и цяла вечер - все същото. Направих експеримент, ми 2 дни това шише не изсъхна??? И сега отново на котлона си ги изварявам.
Ползвам на Чико, и предния път бях с него, но нямам спомен дали са стояли така мокри.

# 289
  • Враца
Честно да ви кажа, имам стерилизатор, който си стои в кутията. Яз ги изварявам в тенджерка на котлона и то само веднъж дневно. Още от болницата така ми казаха и не стерилизирам по често. За гладенето и без това гладя всичко на ММ та ще погладя още малко и на бебето. Simple Smile

# 290
Аз имам и обикновен стерилизатор и такъв за микровълнова на авент. И при двата шишетата са с капки. Но все пак предпочитам да стерилизирам отколкото да ги изварявам, понеже стерилизацията в микровълновата става за 2 мин.

# 291
Аз след всяко ползване на шишетата ги стерилизирам/изварявам.
После изсъхват ли ти шишетата, или стоят мокри на капки? И аз съм го прибрала. Ще ги извадя да ви снимам как се получава.
Особено когато излизам и трябва да взема с мен шишета, затваряйки ги тези капчици се спарват в шишето, уж стерилно. Понякога се стичат вътре

# 292
Не изсъхват. Но не се притеснявам много от това, ето 3 месеца сме вече с спарени капки в шишето а на бебчо нищо му няма Joy
Така изглежда при мен:

# 293
Стрилизирам шишета в стирилизатора, където си стоят докато дойде време да ги използвам, остават мокри отвътре, но това не ме притеснява.. Мисля да гладя до края на лятото, а след това само за естетика. Случва се понякога да и облека  нещо неизгладено.
Събраха се вече доста дрешки, които умаляха. Как мислите да ги съхраните за да не пожълтеят? Много от тях са страхотни  и бих искала да ги запазя за следващото бебче.

# 294
Аз ги прибирам в вакуумни пликове за съхранение Simple Smile

# 295
😁 Така стоят и при мен шишетата с капки.

# 296
И в моя стерилизатор (на Чико) стоят така. Аз така си ги затварям с капките. Стерилизирам след всяко ползване.

# 297
Спрях да гладя като направи месец, стерилизирах биба, лъжичка, аспиратор и помпа на котлона в тенджерка преди първо ползване, от там нататък само с гореща вода и Бочко за съдове. На книжката за помпата пишеше да се изварява 1 път на ден, а не преди всяко ползване, за да се избегне деформация.
Честно казано, до сега не съм чула някой да каже, че бебче е имало проблем заради неизгладени дрехи..
Относно капките по шишетата - пробвайте да ги изплакнете след като се изварят и така да ги сложите да изсъхнат. Предполагам тогава капките ще се оттекат

# 298
Smile със сигурност съхнат като се мине после с вода,но нали идеята е да си го затвориш стерилно.
Та в този ред на мисли, стигнах по следният извод Sweat Smile за това си пишат по инструкциите -стерилизирай преди употреба, а не като мен след, и да си го ползвам когато искам:smiles: -примерно след 6 часа през ноща или като изляза

# 299
Аз след всяко ползване на шишетата ги стерилизирам/изварявам.
После изсъхват ли ти шишетата, или стоят мокри на капки? И аз съм го прибрала. Ще ги извадя да ви снимам как се получава.
Особено когато излизам и трябва да взема с мен шишета, затваряйки ги тези капчици се спарват в шишето, уж стерилно. Понякога се стичат вътре
Моят е електрически, същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт