Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 856
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • Враца
Моята лакомница тази сутрин си хапна 180мл. и се ухили доволна. Явно наистина и е било малко 150мл, беше започнала да огладнява по бързо и реших да я пробвам.
Момичета, започнахте ли да използвате тампони? Не издържам вече с тези превръзки, цяла нощ не съм спала. Тази сутрин вече си сложих тампон и се преродих.

# 301
Аз от вчера вече давам 150 на всяко хранене че като свърши шишето надава вой. Изпусна хранене към 14ч.и в 16 беше вой и след 150 мл.
 Но с тези буци в млякото ми идва направо с лъжичка да храня. 40 мин няма изпиване. Той се изнерва, после вече се е изморил от хранене 😂Кошмар

# 302
  • Враца
gqa, ама няма ли да го заболи коремчето от не разтвореното мляко. Аз много се притеснявам и гледам всеки път да е добре разтворено. Пробвай да слагаш по 1-2 лъжички и да разбиваш, после пак 1-2. Аз така правя , първо слагам 3 и после другите. А и водата я правя доста гореща.

# 303
Ох, не знам вече, буците остават в шишето. Разбърквам с лъжица, друсам, шейквам 😁 бая му, пак има леки остатъци. Сега почти нямаше, но по време на ядене раздрусвам по няколко пъти. Мисля да взема биберон L размер на Нук, да пробвам как ще е

# 304
Здравейте,маменца.Повтарям се,но относно зъбките-възможно ли и е на 3 месеца сме,целия юмрук ни е в устата и вечер сме неспокойни,а вече колики нямаме..Мажете ли с пастички и какви?

# 305
Точно така, права си. Въпреки, че аз стерилизирам наведнъж 5 шишета и ги ползвам когато ми потрябват. Коликите отдавна  минаха, много леко в периода от края на първи месец до началото на втори. На инструкциите пише ако не се отваря остават стирилизирани за 24 часа.
[quote authorqa link=topic=1112658.msg38864645#msg38864645 date=1560375760]
Smile със сигурност съхнат като се мине после с вода,но нали идеята е да си го затвориш стерилно.
Та в този ред на мисли, стигнах по следният извод Sweat Smile за това си пишат по инструкциите -стерилизирай преди употреба, а не като мен след, и да си го ползвам когато искам:smiles: -примерно след 6 часа през ноща или като изляза
[/quote]

# 306
И аз събирам няколко шишета за стерилизация, иначе голяма хамалогия по 5 пъти стерилизатор да мия, така не ми стига времето 😁

Относно зъбите и сз мисля, че започват, тъй като юмрюци, пръсти все в устата и не смучи палеца, а по - скоро е наврян във венеца назад. Мярвам бели черти там като успея да го видя зяпнал да се прозява

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 17:56 от gqa

# 307

Вашите бцж-та такива ли са!?!

# 308
Да. Нормално е. Само суха стерилна марличка може да сложите, ако се спука да не цапа дрешката:)

# 309
Ох, майчета, ние май преживяваме скок в растежа. Бебка плаче без причина, реве чак дъх не може да си поеме, иска да я гушкам постоянно и да я държа изправена докато не заспи на рамото ми, яде начесто, но по-малко.. Така вече 4 дни. Ще видя днес как ще е, уж скока в. 12 седмица е от 1 до 7 дни..
Иначе през това време се научи да се обръща от гръб по корем, и веднъж се превъртя от корем по гръб. Откри си гласа и издава пискливо звуци, друг път  гука с ниски тонове или прави някакви извивки..
Дано днес не реве, че излизането на вън става кошмар, иначе сутрин и вечер си е спокойна, спи добре. Преминахте ли през подобен период около 12-та седмица?

# 310
Ние сме вече след 12 седмица, но определено забелязвам промяни.. също започна да яде много по-малко но по-често, по 100-110мл нс 2 часа 😬😬😬 пискливи звуци имаме още от първия месец Joy
Ние сме в Гърция на море, по принцип винаги си спи от 23-24 часа до 7-8. Еее сега цяла вечер се събуждаше точно на 1 час!!! Ужас! Май много му е горещо Confused надявам се тази вечер да спи повече че аз изпбщо не съм свикнала да се събуждам така Joy

# 311
Майчета , имам няколко въпроса , бебка изяжда само по 110 , а е вече на 3 месеца и педи каза да й давам по 130 , но тя се мъчи на 110 пък за повече да не говорим , тя се роди на 10.03   2.420  , а термина ми беше 7.04 ако има значение . Има ли и при други мами този проблем ? А относно носенето на ръце - постоянно ми е в ръцете , даже напоследък и в количката плаче и иска гуш , и я гушкам естествено , не мога да я оставя да се дере сърце не ми дава , има ли някой тези проблеми също , вече започнах да се отчайвам , не виждам други мами в парка и по улиците да бутат празни колички и бебето в ръцете както при мен

# 312
  • Canada
При нас е така в магазина. Нашия бебок винаги реве по време на пазаруване. В колата също не му харесва. Май не обича да е ограничен по никакъв начин от колани. По принцип реве ако е гладен, превъзбуден е и му се спи или е недоволен от нещо.
Аз го оставям да яде колкото си иска. Въобще не се притеснявам, че бил изял 100г вместо 150. Яде на поискване, така че гладен не остава.

# 313
И аз известно време носех кенгуруто в количката, защото ревеше в нея. Откакто сложих летния кош явно му е по-удобно и приятно и не ми се е налагало да "бутам празната количката" Laughing
Ние с яденето сме в другата крайност - качва по 1300 на месец. Миналия месец увеличихме обема на 130мл, но си останаха по 4 лъжички (педиатъра така препоръча). Сега му го увеличих на 140мл, но си оставих 4 лъжичките. Не сме го мерили още, но като го нося мисля, че е поне 7кг, а се роди 3150 Anguished Яде по 6 пъти и не мога да си представя как мога да му разредя храненията, ако той самият не поиска това.
Видях, че едно бебенце се завърта по корем. Има ли и други, които го правят? Моето момче сега направи 3 месеца и като го гледам е далече от подобно постижение Grin

# 314
Martidari, преди 15 дни още като напуснехме входната врата и започваше да реве. Имаше моменти, в които ставаше лилава и не можеше да си поеме дъх. Тогава и аз бутах празна количка. Но за щастия периода отпина за седмица.
а храненето бях споделила, че моята госпожица падна дори до 60мл. Така беше цяла седмица. Сега скочи на 90мл. Ако я насилвам стават едни викове, рев, потене. Отказах се. Явно е, че бебчетата само трябва да определят колко и кога искат.
Нашите постижения са 10 мин по корем, малко набиране и доста силно гукане. Това за преобръщането ми е като мит. Но всяко бебе е индивидуално. Да не забравяме, че не трябва винаги да ги сравняваме с останалите. Все някога ще се случи и при нашите.

Общи условия

Активация на акаунт