Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 845
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
Нашата каза, скед 6ти месец да се започва леко да се забелва.

# 211
  • Canada
Не се забелва изобщо. Ако се опитате да забелите пак ще 'залепне'.

http://roditel.bg/zabelvane-pishle-fimoza/

# 212
  • Варна
Някой от вашите бебоци почнаха ли ги зъбите ?  Какво давате ?

# 213
Не се забелва изобщо. Ако се опитате да забелите пак ще 'залепне'.

http://roditel.bg/zabelvane-pishle-fimoza/

Имам по-голямо момче, не помня кога сме започнали с процедурата, пак по препоръка на педиатъра, и не сме имали до сега никакви проблеми.
Познати, които оставиха природата да си свърши нещата, ходиха по хирурзи.
Явно е индивидуално за всеки.

# 214
  • Canada
И аз имам по-голям син и го забелихме на 10 месеца. Сега с второто няма да направя пак тази грешка.

# 215
И моя син съм го забелвала, не помня от кога започнахме, но доста време отне, към края, без да искам, се получаваше едно по-рязко дръпване, при което се оголи, чак ми се пригади, но бебето нито е плакало нито нищо. Нямаме проблеми ние..
И аз съм чувала, че ако не се процедира, се стига до инфекция и лекарска намеса.

Слюнченето признак ли е за зъбките?
Ние на горния венец, където са кучешките зъби някъде, си имаме по едно бяло топчесто рогово образование, но доки каза, че е нормално, ще се излющи, а и една приятелка е със същия случай

# 216
Майчета, моето момче освен че заспива към 8.30-9.0 вечерта и спи до към 12-2, почти нищо сигурно като режим няма. Понякога спи повече понякога през 2 часа се буди. Освен хъркане, грухтене и напъване поне нямаме други проблеми вечер като плач. Хапва 2 или 3 пъти за по 5 мин и заспива. Денем уж е на 3 часа, но днес от обед яде на всеки час. Изцяло на кърма е и почнах пак да се чудя какво става и да се обвинявам. Как сте вие с режима? Какво да го правя за да влизаме в крачка или сам да го оставя да си се отказва от нощните хранения, което май няма да стане скоро, не искам да го залъгвам с вода както казва педиатърката. А след днешното ядене се уплаших и накарах мъжа ми да купи Ам за всеки случай. Детето току що влезе в 3 месец.

# 217
Моето момче яде вечер към 10, към 11 заспива и сутрин в 7 и нещо се буди. През деня на 3 часа си иска ядене. На АМ мляко е. Но като го гледам каква врява вдига като огладнее, не мога да си представя да го задържа гладен, защото не се лъже от чайовете Grinning И го оставям той сам да си определя режима.
А относно забелването една педиатърка ни каза да заголваме докъдето позволява и да почистваме след баня с тампон с физиологичен разтвор, за да не се задържат секрети. 

# 218
Защо искаш да спираш нощното кърмене?

# 219
Майчета, моето момче освен че заспива към 8.30-9.0 вечерта и спи до към 12-2, почти нищо сигурно като режим няма. Понякога спи повече понякога през 2 часа се буди. Освен хъркане, грухтене и напъване поне нямаме други проблеми вечер като плач. Хапва 2 или 3 пъти за по 5 мин и заспива. Денем уж е на 3 часа, но днес от обед яде на всеки час. Изцяло на кърма е и почнах пак да се чудя какво става и да се обвинявам. Как сте вие с режима? Какво да го правя за да влизаме в крачка или сам да го оставя да си се отказва от нощните хранения, което май няма да стане скоро, не искам да го залъгвам с вода както казва педиатърката. А след днешното ядене се уплаших и накарах мъжа ми да купи Ам за всеки случай. Детето току що влезе в 3 месец.
И ние сме с такъв “режим” 😊 един ден е през 4часа яденето, един ден е през час ( май се повтарям вече). Нощно време яде 2-3-4 пъти .. кой ги брои.

Забелваме много бавно. Много го умувахме, накрая почнахме по малко да забелваме.

# 220
Здравейте Март-енски мами.Да се присъединим и ние към вас.Родени сме на 01.03 момченце 3850 в момента сме 7100 някъде на 03.06 сме на консултация.Зъбите ни мъчат от 1 мес все сме с ръцете в устата плюс гуменки за лапане и чешане.Мажем с Дентокинд.Но имаме проблем от 1 седмица насам отказваме да се храним незнайно защо без да броя зъбаците(знам ,че при това положение отказват).
Как подадем шишето с млякото и край ревв и до 70мл зорлем докарваме.После с мъки дояждаме до 130 а трябва 150.Последното ни хранене е в 20 и след това ако е изял 140 или 170 се буди в 3:30-4 за 80-100мл а ако е изял 100-130 се буди в 1:30-2:00 за 100-120 мл .имаме себорея по главичката но отшумява леко полека.Но зад ушета и под брадичката и на гънките на вратлето червенеем.Ще ходим на алерголог да изключим варианта алергия (към млякото ) Храним се с Хип Комбиотик.От вчера взехме Аптамил и ще видим днес дали ще си хапне спокойно без да плаче и да бута биберона.Понякога на 4 часа понякога на 3 иска.Ваксините не сме слагали на 2ри месец.Сега пак ще ги откажем защото за 27 лв броя и 88 лв бр не мисля че са достатъчно качествени и достатъчно са навредили на много деца Инфанрикс Хекса и Синфлорикс са.Ще ги слагаме като поотрасне но ще си закупим от чужбина.Сега не мисля да го тормозя с Бг защото някой си е платил и налага на личните лекари да слагат ваксини.Общо взето е това.Благодарим и се надявам да обменяме опити проблеми съвети и т.н
П.С Забравих на кажа забелването започнахме след 20тият ден .Всяка вечер в корито лекичко и сме на финала.
Коликите минахме с Абоколикен само сутрин в 7 и вечер в 19 давахме капки по 5 бр.Вигантол по 2 капки сутрин преди ядене.

# 221
Здравейте мамита! Мина днес консултацията, наддал е с 800 грама и е пораснал 4см. Вече сме 57см и 4,9 кг.
 Направиха ни 1вата имунизация и в четвъртък сме на ортопед да ни види профилактично.. Дано не вдигне температура, че ще си изкарам акъла сигурно. Казаха да слагам от охлаждащите лепенки и изписаха панадол бебе, при необходимост. Дано не се стигне до него 🤞

# 222
И ние минахме на първите ваксини днес. Сложих му и куул пача и панадол дадох еднократно. Плака много ( и аз след като излязох от кабинета 😃), но поспа и си е усмихнат цял ден. Дано е така ... 🤞🏻

# 223
  • Варна
Някой пил ли е утрогестан , и ако да как го пиехте ? Днес миго изписа доки , но от както родихххх многоооооо забравям , а вече ми е неудобно да го питам пак 😁😁

# 224
  • Canada
Някой пил ли е утрогестан , и ако да как го пиехте ? Днес миго изписа доки , но от както родихххх многоооооо забравям , а вече ми е неудобно да го питам пак 😁😁

Не пише ли на рецептата? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт