Мартенски бебета 2019 ! Тема 1

• 19 845
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
По колко горе долу ядат вашите бебчета. Моята след изписването ядеше по 90-100. От седмижа ми намаля кърмата и се цедя. Гледам пак по толкова яде. Не е увеличила. А иска да увеличава интервалите на 4 часа. Също така, ако преди 1-2 пъти повръщаше тънка струя, сега е почти след всяко ядене. Два пъти дори е изригвала и то 1-2 часа след ядене. Незная какво става.

# 226
  • Враца
Моята яде 5 пъти по 150мл, но ние сме на АМ . И тя доста повръщаше докато не сменихме млякото с АР АМ.

# 227
Моят и с АР мляко пак си връща, по-малко, но си връща. Ще го водя на гастро. Давам 120мл от около 2 седмици и си цоква от мен.

# 228
но от както родихххх многоооооо забравям , а вече ми е неудобно да го питам пак 😁😁
😆😆😆 И аз съм така. Забравям на момента. 😁
И преди забравях, но сега е още по-зле.

# 229
Темата със заселването и мен ме вълнува.С големия ми син започнахме след 3тия месец към 4тия месец.Успяхме да свалим кожичката,но не напълно.На 10 месеца имаше бактерии в урината и педиатърката каза,че трябва да го забели,защото от това се е получила инфекцията.Забели го,2 дни плака при изпишкване и това беше.От тогава насам 2 пъти беше леко залепнала,но я оправяхме всеки път с кремчета и почистване.Вече е на 6 г и всичко е наред,сам си я мие и забелва,като от време на време го проверяваме.Не живеем в България И тук момчетата не ги пипат по препоръка на педиатрите.Счита се,че е един естествен процес и детето в един момент само трябва да я забели.Да обаче съученикът на сина ми ще го оперират другия месец,както и неговия брат,който е с 2 години по-голям.Много често се стига да оперативна намеса,което на тази възраст остава в съзнанието на децата.Така,че аз считам,че до първата годинка,най-късно до втората трябва да се забели пишлето.
Сега обаче като си отидем в България бебето ще е на около 5 месеца и ми се струва много рано.При следващото прибиране другото лято ще е на година и половина,което ми се струва късно.Не знам какво да правя,само знам,че за доброто на детето трябва да се случи.
RedBul24,как така сте на финала със забелването,направо ми се струва невероятно.Трябва да дадеш инструкции 😁

# 230
Ние все още през деня хапваме на 2 часа, макс 2,5 по 130мл Confused повече не иска. Събират му се 7храненя горе долу, добре че през ноща си спи иначе щеше да яде 12 пъти 😝

# 231
Привет и от мен Simple Smile Имам чувството, че ни започнаха зъби, защото е много непсопойна мойта мома, точи лиги до земята и непрекъснато ръчичките са в устата, но ми се струва раншко, не знам...На по-голямото ми дете излязоха първите чак на 6 мес. Отделно е със сополи вече няколко дни, прихванахме си нещо от баткото явно, обиколи ни всички, та се чудя дали неспокойството е от сополите, или са зъбките...
Относно забелването- на сина ми я забелихме и съм категорично ЗА забелването, въпреки, че има много противоречиви мнения и по чужбинатЪ обикновенно май не забелват, но съдейки по кошмарните случки около мен с незабелени, предпочетох да забелим. Започнахме от 6-ти месец по малко, по малко, и третиране с риванол, никога не е усещал болка, или дискомфорт, и на годинката вече си беше забелено пишлето. От тогава веднъж в седмицата, или на 10-тина дни забелвах и пак дезинфекцирах, за да не се инфектира, никакви проблеми не сме имали. После като поотрасна, забелваме в банята под течаща вода.
Връщам малко назад писанията, но момичета, наистина недейте да правите експеримент да возите бебетата без кошчета за кола! При раждането си, на бебчетата им е изкривен гръбнака С-образно, така че тази поза за спане им е ОК като цяло, най-вероятно и ортопедите за това казват, че няма проблем с кошчета и шезлонзи. Не говоря, разбира се да висят по тях непрекъснато, но когато е необходимо.

# 232
Темата със заселването и мен ме вълнува.С големия ми син започнахме след 3тия месец към 4тия месец.Успяхме да свалим кожичката,но не напълно.На 10 месеца имаше бактерии в урината и педиатърката каза,че трябва да го забели,защото от това се е получила инфекцията.Забели го,2 дни плака при изпишкване и това беше.От тогава насам 2 пъти беше леко залепнала,но я оправяхме всеки път с кремчета и почистване.Вече е на 6 г и всичко е наред,сам си я мие и забелва,като от време на време го проверяваме.Не живеем в България И тук момчетата не ги пипат по препоръка на педиатрите.Счита се,че е един естествен процес и детето в един момент само трябва да я забели.Да обаче съученикът на сина ми ще го оперират другия месец,както и неговия брат,който е с 2 години по-голям.Много често се стига да оперативна намеса,което на тази възраст остава в съзнанието на децата.Така,че аз считам,че до първата годинка,най-късно до втората трябва да се забели пишлето.
Сега обаче като си отидем в България бебето ще е на около 5 месеца и ми се струва много рано.При следващото прибиране другото лято ще е на година и половина,което ми се струва късно.Не знам какво да правя,само знам,че за доброто на детето трябва да се случи.
RedBul24,как така сте на финала със забелването,направо ми се струва невероятно.Трябва да дадеш инструкции 😁

Забелваме от 21 ден на бебока сега сме на 3 мес.Всяка вечер при къпане леко полека във водатс преди да сме се изкъпали 4 пъти гледаме да не почервенява много не го боли.Даже изпадат 1 белички и после третираме с реванол но слагаме малко вода в него за да не е много силен.За кошчето за кола съм съгласна и аз винаги трябва да са.На момичетата ,които бебеците повръщат това е физиологичен рефлукс това се израства ако погледнете около устата на бебето около 1/см е леко сиво в кръг и като се размърда малко повече бебока се оправя това е рефлукса повдигнете матрака на 30% и така да спи.Иначе ще се държите малко повече за уригване .Даже някои педиатри биха ви казали за това около устата сивото че е проблем със сърцето но не се  връзвайте.

# 233
Моето бебче вече не повръща. На 2 мес. и 11 дни сме. Не е повръщала от около 2 седмици. От тогава много лесно се уригва, още при повдигането, за разлика от преди когато я държах по 20 мин и не винаги успяваше.. Най-удобна поза ни е като се облегна - корем в корем, хем се уригва, хем си вдига главичката и тренира мускулите. В края на 1-ви месец имаше един период, в който мн повръщаше и съм и повдигнала матрака на кошарата, количката също е под наклон.
Храним се 7-8 пъти по 110-120 мл, с едно среднощно хранене в 3ч.
Тази сутрин забелязах, че се е обринала по целия корем и едната бузка с малки червени пъпчици, някои с полубяло връхче. Мислите ли, че е от прегряване? На гънките и дупето няма. Намазах ги със судо- крем. Ако до 2 дни не се повлияята ще отида при педи. Преди 8 дни и смених млякото, страх ме е да не е хранителна алергия..

# 234
  • Canada
Скрит текст:

Забелваме от 21 ден на бебока сега сме на 3 мес.Всяка вечер при къпане леко полека във водатс преди да сме се изкъпали 4 пъти гледаме да не почервенява много не го боли.Даже изпадат 1 белички и после третираме с реванол но слагаме малко вода в него за да не е много силен.За кошчето за кола съм съгласна и аз винаги трябва да са.На момичетата ,които бебеците повръщат това е физиологичен рефлукс това се израства ако погледнете около устата на бебето около 1/см е леко сиво в кръг и като се размърда малко повече бебока се оправя това е рефлукса повдигнете матрака на 30% и така да спи.Иначе ще се държите малко повече за уригване .Даже някои педиатри биха ви казали за това около устата сивото че е проблем със сърцето но не се  връзвайте.

Кой ви каза да забелвате на 21 дни???

Аз досега винаги съм се връзвала на педиатри. Какво е това сивото около устата, което е рефлукс?

# 235
И ние днес минахме 1ва ваксина. Моята беба също се слюнчи и ръцете й са в устата, особено, ако е гладна. Докито каза, че не са зъби, рано е, а слюноотделянето ще се засилва, защото се развиват слюнчестите жлези.

# 236
Всъщност за зъбите се оказа, че изобщо не е рано явно. Днес бяхме на ортопед, който при прегледа ни каза, че нещо си, не запомних какво, в костите, вече се виждало ясно отчетливо при нас/на няма и три месеца е дребуса/. Трябвало обикновенно до 7-ми месец да се появи И свидетелствало за добро развитие на костната система, което пък от своя страна било и предпоставка за по-ранно изникване на зъби също така. Говорих и със сестра ми, която се сети и ми каза, че племенникът ми на 4 месеца вече е имал два зъба.Така че при нас най-вероятно са си тръгнали зъбаци, дупе да ми е яко Grinning Трябва да се запася с гризалки, денто-осанити и търпение най-вече Grinning

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 22:40 от Амфорка

# 237
Скрит текст:

Забелваме от 21 ден на бебока сега сме на 3 мес.Всяка вечер при къпане леко полека във водатс преди да сме се изкъпали 4 пъти гледаме да не почервенява много не го боли.Даже изпадат 1 белички и после третираме с реванол но слагаме малко вода в него за да не е много силен.За кошчето за кола съм съгласна и аз винаги трябва да са.На момичетата ,които бебеците повръщат това е физиологичен рефлукс това се израства ако погледнете около устата на бебето около 1/см е леко сиво в кръг и като се размърда малко повече бебока се оправя това е рефлукса повдигнете матрака на 30% и така да спи.Иначе ще се държите малко повече за уригване .Даже някои педиатри биха ви казали за това около устата сивото че е проблем със сърцето но не се  връзвайте.

Кой ви каза да забелвате на 21 дни???

Аз досега винаги съм се връзвала на педиатри. Какво е това сивото около устата, което е рефлукс?

Като се събуди детето и погледнете областа около устата в кръг има не розав отенък а сив това е рефлукс физиологичен(този който се израства).Но някои педиатри лъжат,че е порок на сърцето и повечето родители се връзват.
Наща педиатърка (и в частната клиниката ,където раждах)ни казаха че можем след 20 ден да започнем с пацата.Започнахме и не съжалявам даже виждам ,че по-добре така от колкото хирурзи след това и болка за детето.А за зъби не е рано,защото при нас също са на чело всички признаци и даже се вижда че венците са червени и го дразнят и го болеше от биберона за млякото затова сменихме с най-новите на авент спираловидните.Мажем с Дентокинд и си имаме гумени играчки за дъфчене и с удоволствие си ги слага в устата Simple Smile и гука

# 238
  • Canada
Рефлукс е когато повръщат. 'Това сивото около устата' може да е цианоза и въобще не е безобидно. А за забелването на 20тия ден нямам думи просто.

# 239
Рефлукс е когато повръщат. 'Това сивото около устата' може да е цианоза и въобще не е безобидно. А за забелването на 20тия ден нямам думи просто.
Polar Bea Ти май не четеш достатъчно добре .Това сивото ,което наричаш ти е моментно и се оправя щом детето се размърда и изобщо недей да споменаваш такива страшни диагнози.Написах това за рефлукса защото ми е казано от Доц.М.Маринова ние също повръщахме на фонтан но не често вече нямаме този проблем.Извинявам се за тона ,но никога не бих написала нещо ей така  измислено от мен или бабина деветина .

Общи условия

Активация на акаунт