С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 602
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • при късмета
Аз бих откачила също, ако снахата не ми дава да дам на детето ябълка. Просто няма начин да го издържа това.
Добре де, не би ли разбрала, че прекомерното хранене разширява стомаха, ако ти е обяснено? И сега според педиатъра приема повече от достатъчно количество и в този дух ще има нужда от все повече храна в бъдеще. Да не говорим, че ябълката сама по себе си предизвиква глад. Няма ли да преглътнеш собствената си нагласа заради детето?

# 556
Да, бих, обаче ако не му давам нищо вредно, ще искам да ми го водят, когато му се полага 1 ябълка поне. Иначе отива при баба и на празна софра седи, защото не може нищо? Или да го водят гладно, или с подписано разрешение за плод.

Никога не ми е и хрумвало, че мога да проконтролирам какво точно дават бабите, ако са сами с децата!!!

# 557
  • София
Е на софра ли ти го водят? Целта не е ли да се видите, да играете, и когато стане време за ядене, да яде? Защо трябва от вратата за масата?

# 558
  • Варна
В такъв случай, няма защо да се газираш от една ябълка, след като си ОК с тестата и нишестетата в яслата. За човек ОК с избора си, леко нервно си реагирала на предложението на бабет да даде ябълка на детето, но щом казваш...
Joy "Чукча писател, Чукча не четател..." Божеее, де да ми беше сведен избора до тестата и нишестетата в яслата...
Щом и ти казваш - една да е ябълката, айде...

# 559
Аз казвам за себе си. Не съм робот да реагирам както снахата програмира на 100%. Може много да се съобразя, но ако не ми изнася и ми е безумно изискването, как ще стане? Вие всички си слушайте снахите, ама дали?

# 560
  • при късмета
Ето ти ще разбереш и ще се съобразиш. Въпреки условията ти. Затова в темата обсъждаме свекърви, които нито се съобразяват, нито разбират от дума.

# 561
И те са хора, как може да промениш голям човек? Затова по-разредени контакти и това е.

# 562
  • София
Скрит текст:
Да, бих, обаче ако не му давам нищо вредно, ще искам да ми го водят, когато му се полага 1 ябълка поне. Иначе отива при баба и на празна софра седи, защото не може нищо? Или да го водят гладно, или с подписано разрешение за плод.

Никога не ми е и хрумвало, че мога да проконтролирам какво точно дават бабите, ако са сами с децата!!!
Ама какво "насаме"?!? Майката е била там.

# 563
Където има уважение една към друга, няма такива на-въпреки-случки. Толкова малко се иска, но като го няма и най-дребното може да изведе до експлозии.
Стига сте сяли на дъното просо, де!
Да дойде първата, дето не е грешила по отношение на детето си и да мята камънаци. Пюу, туй пусто женско надскачане!

# 564
Е ако я няма, поне й е ясно, че детето ще хапне "забранения плод" Simple Smile Да не се учудва.

# 565
  • Варна
Нямах предвид да реагирам пред детето, а че със снахичката не бих се виждала често. И за нея ще е ОК„ никой не иска да прекалява със срещи със свекърва Simple Smile
Ооооо, а, късмет, де. Ама нямааааа...

# 566
  • Най-красивата страна
Хич не е трудно.
Като каже майката ,че не трябва да се дава нищо между храненията-не даваш.Даже и ябълка.

# 567
Не ти знам историята и не съм чела предишни твои постове. Коментирам ето това:
Половин час преди да седнем да вечеряме - "Бабе, искаш ли ябълка или банан?"
На намесата ми "Не, не иска!" ми беше обяснено, че аз умишлено ограничавам детето, защото аз самата не обичам плодове, и че те, плодовете, са едно нищо и могат и трябва да се ядат между храненията в неограничени количества.
Казах ѝ, че тая няма да стане. Ако иска да звъни на Социалните.
Вдигна кръвно...
От мухата да направим слон. Вече написах, че на твое място бих си спестила нервите и караницата и бих казала на бабет да даде парче ябълка. Ти си предпочела да се озъбиш. Причините вероятно са две. Едната е, че сигурно си имате предистория със свеки, ти не я харесваш особено и всяко нейно действие те дразни. Втората причина е, че си се примирила с храненето на детето в яслата, което е много по-вредно от парчето ябълка на свеки, но понеже не можеш да промениш ситуацията с яслата, а не ти се иска да обвиняваш себе си за тази ситуация, трябва да си го изкараш на някого. Парчето ябълка и свеки са удобен обект, на когото можеш да си позволиш да си го изкараш.

# 568
Де да знам като ще имам 2 снахи как ще се справя, едната може да иска да го храня нейното, другата - не. Божеее

# 569
  • Варна
Не ти знам историята и не съм чела предишни твои постове. Коментирам ето това:
Половин час преди да седнем да вечеряме - "Бабе, искаш ли ябълка или банан?"
На намесата ми "Не, не иска!" ми беше обяснено, че аз умишлено ограничавам детето, защото аз самата не обичам плодове, и че те, плодовете, са едно нищо и могат и трябва да се ядат между храненията в неограничени количества.
Казах ѝ, че тая няма да стане. Ако иска да звъни на Социалните.
Вдигна кръвно...
От мухата да направим слон. Вече написах, че на твое място бих си спестила нервите и караницата и бих казала на бабет да даде парче ябълка. Ти си предпочела да се озъбиш. Причините вероятно са две. Едната е, че сигурно си имате предистория със свеки, ти не я харесваш особено и всяко нейно действие те дразни. Втората причина е, че си се примирила с храненето на детето в яслата, което е много по-вредно от парчето ябълка на свеки, но понеже не можеш да промениш ситуацията с яслата, а не ти се иска да обвиняваш себе си за тази ситуация, трябва да си го изкараш на някого. Парчето ябълка и свеки са удобен обект, на когото можеш да си позволиш да си го изкараш.
Ми то не е нужно да знаеш нито историята ни, нито да си чела предишни мои постове. Достатъчно беше да прочетеш следващите, след този, и вярвам, че си, ама не ти изнася да прочетеш, че ябълката не е парче и не се предлага парче. До парче не може да се ограничи...
И не, нито една от двете ти причини, които си си изсмукала от пръстите, не са поводът да се "озъбя". Причината е трета - системно, ежедневно и упорито демонстриране, че какво казвам аз не е от значение и ще се прави на пук.
И на мен.
Точно с тази баба очевидно няма и да имам повод да ми хрумне...

Общи условия

Активация на акаунт