С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 550
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Семейство,род,фамилия..

Когато синът ми създаде свое семейство,аз оставам, в графа "род".И това му е обяснено много добре.
Обаче,като превенция,да не се хвърля с главата надолу,нон стоп му набивам,че семейството е нещо като плода.Нужно е време за узряване и консумация.Докато тече това време,да гледа хубаво за червеи,гнилости и т.н.И ако вижда,че плодът не е както трябва,хич да не го къса,камо ли да го яде..(създаване на деца)..
Та,която  и мома да му пристане,да не бърза да тропа с крачка,че вече тя му е семейството и всичко останало трябва да бъде забравено и игнорирано,щото мед,мед..ама накрая диабет:)
Ако правилно съм му програмирала мисленето,и е попил от промивките ми,такова момиче би си вкарало страхотен автогол.
И да,ясно е ,че аз ще съм пречещия космос,но такава е съдбата на свекървата..Тежка орисия:)
Демек, като си фане девойка, ако тя не премине твоето одобрение = никва сФатбЪ Bowtie Кой ще определи това време за "гледане", ти ли Satisfied Типично по свекървенски JoyClose

# 31
Скрит текст:
Семейство,род,фамилия..

Когато синът ми създаде свое семейство,аз оставам, в графа "род".И това му е обяснено много добре.
Обаче,като превенция,да не се хвърля с главата надолу,нон стоп му набивам,че семейството е нещо като плода.Нужно е време за узряване и консумация.Докато тече това време,да гледа хубаво за червеи,гнилости и т.н.И ако вижда,че плодът не е както трябва,хич да не го къса,камо ли да го яде..(създаване на деца)..
Та,която  и мома да му пристане,да не бърза да тропа с крачка,че вече тя му е семейството и всичко останало трябва да бъде забравено и игнорирано,щото мед,мед..ама накрая диабет:)
Ако правилно съм му програмирала мисленето,и е попил от промивките ми,такова момиче би си вкарало страхотен автогол.
И да,ясно е ,че аз ще съм пречещия космос,но такава е съдбата на свекървата..Тежка орисия:)

А, тежка, хич не е тежка, стига да си знае мястото. Ама, като навира нос навсякъде и раздава непоискани акъли или недоволства, че не е станала нейната, е, как да е лека, сама си я прави тежка орисията. Peace

# 32

Същото важи дори да са в друга държава- по скайпа ще се държат като собственици на квартирата и ще се месят във всичко.
Имали сме и такива оплаквания, и пак нещата са опирали до това, защо "тях слуша, а не мен".....
И това е вярно. Но все пак, не напразно е казано "Далече от очите, далече от сърцето". Физическото разстояние не може да разреши проблемите, но може да ги смекчи или да улесни разрешаването им.

# 33
  • София
Нещата пак опират до намесата на свекърите в личния живот на младото семейство .

Тя и майка ти не остава по- назад, ама нали не е свекърва- може.
И милион пъти да се обясни, че се меси някой само ако му позволиш, който е решил да си търси виновен за всичко, все ще си го намери. Mr. Green

# 34
  • Fort Worth, TX
Скрит текст:
По-голямата част от жилищата са къщи, обикновено на 2 етажа + сутерен и гаражи и отделянето на младите е без проблем.
Пренасянето на горния/долния етаж може да не доведе до никакво отделяне, ако родителите се държат все едно цялата къща е тяхна и се месят както им скимне.

Същото важи дори да са в друга държава- по скайпа ще се държат като собственици на квартирата и ще се месят във всичко.
Имали сме и такива оплаквания, и пак нещата са опирали до това, защо "тях слуша, а не мен".....
Ми такива са смотани.Не знаят ли да кажат , че връзката се разпада, няма нет и т. н.

# 35
  • Най-красивата страна
Абсурт,ти не разбираш ли каква е разликата.
Да дойде свекървата да ми се меси в домакинството е все едно майка ми да отиде да се меси на мъжа ми,когато си ремонтира колата...хаха...

# 36
  • France
Семейство,род,фамилия..

И да,ясно е ,че аз ще съм пречещия космос,но такава е съдбата на свекървата..Тежка орисияSimple Smile
Защо толкова се опитваш да "програмираш" сина ти? За някакви евентуални, може би, бъдещи събития?! Искаш той да избегне твоят незадоволителен опит, ако въобще е такъв? Защо смяташ, че непременно има нужда от твоите насоки и няма да може да се справя сам? В крайна сметка има толкова много време докато порастне и натрупа сам нужния опит, че до тогава твоите напътствия може да не са актуални. Или поне не за него.
С моя син няма да си играя на неродена Мара - да му говоря, как да постъпва с евентуалната си бъдеща жена. Разбира се, че ще му дам някакви общи насоки, като да не дърпа плитките на момиченцата, да е сигурен в нейното съгласие, да уважава жените и тн. Но не смятам да ставам брачна консултантка. Не намирам това за здравословно. Нито пък да използвам думи, като дресировка, промивка, програмиране, когато става дума за възпитание. Има огромна разлика, нали.

# 37
  • София
Нещата пак опират до намесата на свекърите в личния живот на младото семейство .

И милион пъти да се обясни, че се меси някой само ако му позволиш, който е решил да си търси виновен за всичко, все ще си го намери. Mr. Green
Въпрсът е защо зорлем свекървите поставят сина си пред избора или да ги слуша, разрушавайки сбственото си семейсто или да ги отреже и да не контактува вече с тях, което е единственото решение за не позвоялване на вмешателство, щом от дума не разбират? Кому е нужно мъжът да е поставен пред този избор и защо свекървите масово поставят синовете си в тази идиотска ситуация?

# 38
Скрит текст:

Въпрсът е защо зорлем свекървите поставят сина си пред избора или да ги слуша, разрушавайки сбственото си семейсто или да ги отреже и да не контактува вече с тях, което е единственото решение за не позвоялване на вмешателство, щом от дума не разбират? Кому е нужно мъжът да е поставен пред този избор и защо свекървите масово поставят синовете си в тази идиотска ситуация?

Е това и аз не разбирам, нали майката мисли доброто на детето си и всячески се старае да го предпази да не попада в лоши/идиотски ситуации, а в случая тя сама го поставя точно в такава. Не осъзнава ли, не вижда ли, не иска ли да види, във всеки случай синовете хич не изглеждат щастливи в такива условия и не е възможно да не го усещаш най-малкото. И да продължаваш да бъркаш в раната му, както се казва. Какво толкова его и колко егоизъм и желание да се наложиш на всяка цена трябва да притежаваш, че да го причиняваш на собственото си дете? Нали той си е избрал тая жена, с която живее. Дори да е сбъркал, да предположим, че тя не струва, е, в един момент той самият ще го установи и няма да е нужно някой да му отваря очите . И решението да остане или да я напусне ще е негово. И трябва да е негово, а не на мама.

# 39
  • при късмета
Ако има някакъв видим проблем, до някъде разбирам родителя да се намеси или поне да говори с детето си на темата. Не разбирам когато видимо няма такъв, а просто са си решили нещо в ежедневието, различно от представите на родителя, защо трябва да налага неговото виждане и да каканиже до безкрайност, как не го правят както трябва. Независимо дали опира до това къде да стои солницата или с какво и кога да е храни и облича бебето. Примерно

# 40
  • София
Абсурт,ти не разбираш ли каква е разликата.
Да дойде свекървата да ми се меси в домакинството е все едно майка ми да отиде да се меси на мъжа ми,когато си ремонтира колата...хаха...

Ха,ха, ама не!
Добре, че сама изплю камъчето.
Тоя двоен аршин ви съсипва отношенията с мъжете и ви прави жертви на собствената ви комплекси.

Значи, можеш да търпиш намесата на майка ти, ама на свекървата- не.
Една и съща дейност, ограничаваща свободата ти на действие и решение, ама нали е твойта мама, става.
Ти на цялата си рода можеш да позволиш да ти дават наклон, че и на комшийките- все по тази причина- не са ти свекърви. Mr. Green

ПП. Нали уж сте семейство, нали уж на двама ви се меси, ама видиш ли, ако майка ти се меси, то  е само на теб и е нормално.
Мъжът ти не го засяга, стига да не иска да му поправи колата, хахах... Joy
Ще

# 41
Цитат:  Въпрсът е защо зорлем свекървите поставят сина си пред избора или да ги слуша, разрушавайки сбственото си семейсто или да ги отреже и да не контактува вече с тях, което е единственото решение за не позвоялване на вмешателство, щом от дума не разбират? Кому е нужно мъжът да е поставен пред този избор и защо свекървите масово поставят синовете си в тази идиотска ситуация?
[/quote]

На същото основание може да се попита защо много снахи поставят мъжете си между чука и наковалнята-  или аз, или тя. Повярвай ми, много често срещано явление, макар че няма да го признаете.

# 42
  • при късмета
За да се стигне до "аз или тя", трябва да има наистина основателна причина. И е защото свекървата наистина е минала всякакви граници. Видно и от темата, снахите и без друго са по-търпеливи от колкото трябва. Иначе и проблеми нямаше да имат

# 43
K.A.G., права си, че е често явление, но е предизвикано. Като "каквото повикало....", при лошо отношение една снаха и до там може да стигне да поставя ултиматуми.

# 44
  • София

А, този въпрос седи и пред двете- както свекървата го прави, така и снахата.
Те са си тандем в гаврата с мъжа, когото се кълнат че уж обичат много.
Всъщност, ограничените им мозъчета се опияняват от бесмислените победи, които си разменят.

От друга страна- ако снахата има грам здрав разум, ще стопли, че няма шанс с магическа пръчка да обърне отношението на мъжа си към майка му, която го е родила, възпитала и изгледала, та той добре знае каква е, като я изкара кобра, простакеса и каквото там се сетиш.
Докато обратното- майка му да му покаже какъв боклук е жена му, е много по- лесно постижимо, поради факта, че са заедно от някоя и друга година. Особено лесно е, ако снахата намила с пяна на уста срещу родата на мъжа и му докарва дискомфорта да се конфронтира за глупости, според мъжките критерии.

Общи условия

Активация на акаунт