С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 729
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • волно калдъръмче
За снахите идеше реч..
Инак на такива мъже аз им викам "путьо"-вци
Няма значение как ги наричаш като свекърва. Ако жената пише по-високи оценки - с нея са. Има един кофти период, в който изкласяват.

# 181
  • София
Скрит текст:
За снахите идеше реч..
Инак на такива мъже аз им викам "путьо"-вци

Ако свекървата никога не е виновна, значи и снахата никога не е виновна.
Това от кой пръст си го изсмука?Simple Smile
От 10-те принципно.

Основният рефрен в темата е, че свекървата не е виновна, когато прекалява, а синът ѝ е виновен, че го позволява. Следователно снахата не е виновна, че прекалява. Мъжът ѝ е виновен, че го позволява.

# 182
Изброените причини са основателни и именно за тях говорим. Иначе теоритично може и някоя снаха от чиста проклетия да не дава децата, макар, че това още никой не го е обяснил какво е точно. Тя може да си има основателна причина, просто странични хора да нямат информацията за нея, защото не им се дължи обяснение. Аз лично не познавам такива жени, макар да имам в обкръжението си такива случаи. А и в темата колко примери има за това, че снахата няма никакви контакти със свекървата, но мъжа и децата имат. Ако жените не даваха децата от проклетия, то нямаше децата да имат контакти със свекървата
Примера даден по-назад,за дядото на 80+ ,който с болно  сърце е принуден да пътува с влака от Сф. до Бургас е достатъчно красноречив пример за женската проклетия и мъжктаа путьовщина..

# 183
  • при късмета
А с децата какво общо има?

# 184
Това, че децата се използват като  най-силното средство за тормоз над свекърите е  грозно снахинско поведение.  .

# 185
  • Най-красивата страна
Абсолютно съм съгласна с твърдението,че за да получиш, трябва и да дадеш.
Ако снахата и сина очакват от свекърите  помощ в домакинството,помощ в отглеждането на децата и финансова подкрепа,то тогава са длъжни да се съобразяват.

Ако обаче снахата и сина не са финансово зависими и се справят сами с всичките си задължения,то тогава те не са длъжни да дават обяснения на никого.

Не е сложно.

# 186
И аз това съм казвала много пъти. Не е сложно. Просто се иска взаимно добро отношение и помощ кой от каквото има нужда в даден период.

# 187
  • при късмета
Това, че децата се използват като  най-силното средство за тормоз над свекърите е  грозно снахинско поведение.  .
Пак да се върнем на това, че не става без причина. Ако свекървата се е запънала да прави нещо, което снахата ясно е дала да се разбере, че не е съгласна, какво друго остава на снахата?
Аз си мисля, че колкото и лоша постъпка да е направил някой, според страничен наблюдател, то не я е направил защото така му е хрумнало просто. Това е реакция на предишни постъпки и има право да постъпва така, колкото и лошо да се струва на наблюдаващия.
А ако наистина на свекървата достъпа до децата е ограничен от снахата и дори сина не може да направи нищо, то той не е путьо, а и той няма аргументи против решението на жена му. Все пак и той е родител на тези деца, нали? За да не може да направи нищо, това значи, че снахата има причина да вземе това решение, а не се случва защото е проклета, според нечии критерии.
И аз това съм казвала много пъти. Не е сложно. Просто се иска взаимно добро отношение и помощ кой от каквото има нужда в даден период.
И свекървата да разбира от дума, като ѝ се каже, че за нещо няма право на глас, а ще не ще трябва да приеме решение на младите.

# 188
  • Най-красивата страна
За децата-зависи от отношението на свекърите.
Аз например не бих си пуснала детето при свеки,ако знам,че тя му говори против мен.

# 189
  • волно калдъръмче
Какво значи да му говори против теб? „Няма да ти купя шоколад, защото мама не дава” е често срещан аргумент, спряган за свекървенски в смисъла „лошата майка, която не дава на детето да яде шоколад,”. В устата на момина майка може да звучи като „баба помага на мама при утвърждаване на правилото, че на алергично дете не се полага”. Много зависи дали си предубеден.

# 190
  • при късмета
Според мен има предвид нещо като "Майка ти е лоша, затова ти забранява шоколад". Т.е, да охарактеризира майката като личност, а не да укорява  или поощрява нейно правило или действие.
Свекърва, която оправдава недаването на нещо, защото майката не разрешава, по-скоро иска да изтъкне себе си, а не да омаскари снахата. Все пак се предполага, че и детето е наясно, че не му е разрешен шоколад и само пробва дали номера при баба му ще мине.
А несъобразяващите се свекърви пък дават, точно защото мама не дава, за да направят нейното решение по-маловажно и правилната реакция след такъв случай е да им последната среща с детето. Пък нека после снахата е проклета

# 191
  • волно калдъръмче
Според мен има предвид нещо като "Майка ти е лоша, затова ти забранява шоколад". Т.е, да охарактеризира майката като личност, а не да укорява  или поощрява нейно правило или действие.
Свекърва, която оправдава недаването на нещо, защото майката не разрешава, по-скоро иска да изтъкне себе си, а не да омаскари снахата. Все пак се предполага, че и детето е наясно, че не му е разрешен шоколад и само пробва дали номера при баба му ще мине.
А несъобразяващите се свекърви пък дават, точно защото мама не дава, за да направят нейното решение по-маловажно и правилната реакция след такъв случай е да им последната среща с детето. Пък нека после снахата е проклета
Пак от девет дерета вода докара, ма ко. Случаят е представен съвсем простичко. Едни и същи думи звучат различно от устата на мама и от устата на свека. Факт!

# 192
Когато някой  иска да постигне нещо, измисля какви ли не причини. В тази насока сме царе.

# 193
  • София

Основният рефрен в темата е, че свекървата не е виновна, когато прекалява, а синът ѝ е виновен, че го позволява. Следователно снахата не е виновна, че прекалява. Мъжът ѝ е виновен, че го позволява.

Абсолютно права си!
Не е виновен който яде зелника, а който му го дава.

Само че, тук всички мъже на оплакващите се снахи са идеални, отгледани от оная гад- свекървата, която сега тормози ангелоподобната му жена. Mr. Green

# 194
  • при късмета
„Няма да ти купя шоколад, защото мама не дава” и "Майка ти е лоша, затова ти забранява шоколад" изобщо не са едни и същи думи

Общи условия

Активация на акаунт