С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 737
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Поне е далече повечето време. Представи си да беше тука нон стоп

# 166
Не познахте. С автобуса. И това и било за последно. Още 6 месеца и се прибира ФОРЕВЪР.

# 167
Блазе ти , ще настане една любов.

# 168
  • при късмета
Ами спомената от мен каза че свекърите нищо лошо не са направили, просто не била съгласна ТЕ да и пипат детето. А темата е навъртяла трицифрено число защото в темата пишат все едни и същи и се повтаря едно и също. Също не смятам че само възрастните трябва да правят компромиси и да се съобразяват с младото семейство. Всичко е двустранно- за да получиш трябва и да дадеш. Младото семейство не е първото нито последното, че всички да се съобразват с тях.
Повтаря се едно и също, защото всяка се оплаква за едно и също. Ако изобщо някоя снаха посмее да се оплаче.
Не знам за коя потребителка говориш и така да е е изключение, а не правило. Съответно да се обобщава по изключение, все едно се отнася за всички не е правилно. И КАГ не е казала кого визира, твое е предположението, че обобщава на база на този случай.
Младото семейство няма да е нито първото, нито последното, но за собствените си родители няма да са хилядните поредни, нали? Никъде не съм казала всички да се съобразяват с тях, а само баби и дядовци. И не за всичко, а по въпроси по които само и единствено младите имат думата. Детето е такъв въпрос. Общото им домакинство е такъв въпрос. Задълженията и отговоностите им в него също. Ето, че не всичко и не всички да се съобрязав с тях, а са само 3-4 неща и съобразяващите са най-много четирима човека

Не познахте. С автобуса. И това и било за последно. Още 6 месеца и се прибира ФОРЕВЪР.
Оле, теми ще се изписват за седмица Joy Извинявай, то на чужд гръб и 100 тояги са малко, но направо смешно ми стана. Гледам, че много не ѝ се връзваш и си оставила твоя да се оправя сам както може и май е ако изобщо може

# 169
Е, това е обрат. Кой направи това разумно предложение.
За автобуса, де.

# 170
Сина и. Не знам дали,защото 3 дни преди това 16 часа и сглобява новото спално обзавеждане и беше капнал от умора.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 06:30 от ЗЛОДЕИДА

# 171
  • при късмета
Сигурна бях, че ако трябва да избира с кого да прекарва времето си, ще избере жена си, а не майка си. Това е нормалното развитие на тази дилема. Не му се сърди толкова, предполагам, че тепърва се отделя повече отколкото и двамата с майка му са свикнали и самия той още не знае как точно да го направи. С други думи, да си очертае границите. Обаче добре се ориентира, така че има шанс и да успее.
И все пак е хубаво да говорите, а не да предполагате кой и защо прави нещо си, доста помага

# 172
Ами не знам дали е така. Всъщност не съм го карала да избира. По-скоро друг го караше.

# 173
  • при късмета
Не, не, не си го накара ти. Преди ти бях казала да го направиш, защото точно това очаквах да се случи. Майка му обаче така му е наредила графика, че обстоятелствата са го накарали да избере. Или майка му, само не знам дали той така го приема. Важното е, че неговата реакция е нормална. За мен не е доброволно вързан за майка си и самия той иска да промени това положение, само че още се учи как точно да стане това. Все пак не иска и съвсем да я отреже, което е нормално

# 174
  • волно калдъръмче
Все пак не иска и съвсем да я отреже, което е нормално
Нормално рязане, викаш Grinning   Айде на правилата!

За мен всеки един в двойката задава начина за общуване с родителите си. Мъжът обикновено е придърпван от синовния дълг, което много бърка отношенията в двойката. Въпрос на време е да превключи и да се пренасочи. Кофти живот ги чака тези жени, които се радват, когато мъжо игнорира родителите си. Този тип настройка е триумф в началото. Жената мисли, че по естествен път той ще постави нея и поколението на първо място, но греши - подобни хора винаги избират първо себе си.

Момичетата са по-сърдечни, предубежденията, че свекървата е необходимо зло и други постулати: зет като мед,; откъдето е жената, от там е родата, допълнително сгомнясват общуването.

# 175
  • при късмета
Зависи какво очакваш да игнорира. Не може да го очакваш, ако майка му има някаква разбираема нужда, примерно от здравословен характер. Но ако капризничи, че не може да си дойде с автобуса от разстояние 400км. и той трябва да отиде да я вземе, е напълно нормално да очакваш да игнорира капризите. Я виж как можело и с автобус да пътува

# 176
За да не дава някоя снаха на свекървата да вижда децата, то има основателна причина.
Доста често,снахата не дава децата на свеки,от чиста проклетия.
Не,че кофти характера не е основателна причина де..

Ако свекито не настройва децата срещу родителите(майката),ако не застрашава живота им с някви алергени(не се шегувам,в днешно време въпросът с храната е по-сложен,не е като в детството ми,където и кренвирша и лютеницата си бяха от натурални продукти),ако жилищната среда е подходяща,и детето по принцип си е здраво(няма специфични изисквания относно здравните грижи),то няма друга основателна причина.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 09:49 от Какво?

# 177
  • София
За да не дава някоя снаха на свекървата да вижда децата, то има основателна причина.
Доста често,снахата не дава децата на свеки,от чиста проклетия.
Скрит текст:
Не,че кофти характера не е основателна причина де..

Ако свекито не настройва децата срещу родителите(майката),ако не застрашава живота им с някви алергени(не се шегувам,в днешно време въпросът с храната е по-сложен,не е като в детството ми,където и кремвирша и лютеницата си бяха от натурални продукти),ако жилищната среда е подходяща,и детето по принцип си е здраво(няма специфични изисквания относно здравните грижи),то няма друга основателна причина.

Ако случаят е такъв, бащата на децата къде блее?
Защото ако той е виновен, че е позволил на свекървата да се меси в семейството му, значи и той е виновен, че е позволил на жена си да не дава децата.
Ако свекървата никога не е виновна, значи и снахата никога не е виновна.

П.П. Едно време ДДТ беше много актуално. А и в "Пушкаров" не брояха мухите.

# 178
За снахите идеше реч..
Инак на такива мъже аз им викам "путьо"-вци

Ако свекървата никога не е виновна, значи и снахата никога не е виновна.
Това от кой пръст си го изсмука?Simple Smile

# 179
  • при късмета
Изброените причини са основателни и именно за тях говорим. Иначе теоритично може и някоя снаха от чиста проклетия да не дава децата, макар, че това още никой не го е обяснил какво е точно. Тя може да си има основателна причина, просто странични хора да нямат информацията за нея, защото не им се дължи обяснение. Аз лично не познавам такива жени, макар да имам в обкръжението си такива случаи. А и в темата колко примери има за това, че снахата няма никакви контакти със свекървата, но мъжа и децата имат. Ако жените не даваха децата от проклетия, то нямаше децата да имат контакти със свекървата

Общи условия

Активация на акаунт