С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 746
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
От моя скромен опит със свекърви и мъжа (3ма+3те им майчици), мога да кажа, че нищо ама нищо не бива да се споделя ни с майка, ни със свекърва.

# 151
  • при късмета
А сигурно ли е, че винаги лошите свекърви сами си пъхат носовете? Може ли синовете са се престрашили лееекичко да се оплачат от нещо или дори не дай Боже - да поискат съвет от майка си?
Може разбира се, но тогава те двамата да си го коментират и дават съвети кой на когото е поискал. Обаче, ако сина поиска съвет на майка си и тя после дудне на снахата, а не на сина си, или коментира нея, тогава е съвсем друго. И да, намеса е.

ма ко,що се отнася до твърдението, че никоя снаха не била искала мъжът ѝ да игнорира майка си- та, точно ти пространно обясни как и детето няма да види, ако не изпълнява точко по точко списъка ти с наставления. Mr. Green

Нищо не съмз казвала за игнориране. КАГ твърдеше, че снахите (обобщила е, което значи, че се отнася за всички или повечето) искат да забрави, че има майка. Това твърдя, че не е така. Не е игнориране, а направо отписване. Различни понятия са и пак ти трябва тълковен речник да разбереш кое какво значи.
И да, когато се отнася за детето, няма баба или дядо, които да имат думата, това какво общо има?

КАГ, за жилището не си казала ти, че си дала на снахата. Отговарях на поста на Cuckoo, тя засегна темата. Ти просто все натам клониш с непрекъснатото натякване, че си дала жилище. В предишното ти обобщение за снахите си наблегнала на този факт, покрай имането на ключ и измисленото, че снахите се опасявали, че нещо свекървата щяла да им отмъкне.
Изобщо не съм използвала епитети към теб, посочи къде го правя. Като цяло в постовете ми изобщо липсват преки епитети, към когото и да е, с дребни изключения.
Както аз с липсата на свекърва мога да имам мнение, така и ти за снахи, които не са твои все пак. Едно и също е, не мислиш ли?
А за мнението ми, наистина го промених. Аргументи за предишните си постове няма как да имаш, защото четем една и съща тема и аз до сега не съм прочела нито една снаха да мисли, че свекървата ще ѝ отмъкне нещо, ако има ключ от жилището им или, че иска мъжа ѝ да забрави, че има майка. Ако съм пропуснала такъв пост може да ми го цитираш. Това си беше чиста измислица и то злобна. Забележи, че епитета не е към теб, а към изказването ти. Ако всички снахи искаха мъжете им да забравят за майките си, нямаше да се оплакват в темата, а щяха да са постигнали исканото и да нямат проблем изобщо. Всички се опитват да ги решат по някакъв начин или просто се оплакват, примирявайки се, че положението няма да се промени

# 152
  • волно калдъръмче
И аз съм на мнение, че без пъпна връв е по-добре, но някои момичета не искат да се дръпнат от семейството си и да разчитат само на себе си и на мъжа си. Да разчиташ на свека не е ок - не знаеш какво ти мисли. Друго си е мама.

# 153
И аз съм на мнение, че без пъпна връв е по-добре, но някои момичета не искат да се дръпнат от семейството си и да разчитат само на себе си и на мъжа си. Да разчиташ на свека не е ок - не знаеш какво ти мисли. Друго си е мама.
Ти сериозно ли се страхуваш какво ти мисли свека?!Със сигурност знае, че синът и  зависи от теб, свързан е с теб , дори като се  разкихаш  е притеснен, внуците и са твои деца.Като мисли на теб го мисли на тях.Надявам се се шегувате с тези неща.Едно е да те подразни, ядоса , друго е да ти причини зло.Има изключения, ама все пак...

# 154
  • при късмета
Не е нужно да се отива и в другата крайност и да се късат съвсем тези отношения. В някои случаи е направо наложително, но слава Богу не са правило. Само трябва всеки да обясни на родителите си къде са границите, а те да ги спазват. Ако искате го извъртайте и им казвайте условия, ако искате списъци, ако искате изисквания все едно, трябва де се спазват. Това е цялата философия.
И само между другото, мъжете доста по-трудно късат пъпната връв от жените. Не знам защо те се дават за пример, като са изключението, а не правилото. И няма нищо лошо в това да разчиташ на родител, защото така или иначе няма да е за дълго и ако вече си със семейство и деца, то родителя ти ще разчита  повече на теб, отколкото ти на него

# 155
  • волно калдъръмче
За зависимости идеше реч. Момчето, ако е мъжкар, по-лесно се дели от мама. Момичето винаги има нужда от помощ - я покрай деца, я покрай домакинство.

# 156
  • при късмета
Е той, ако е мъжкар и жена му няма да има от помощ от майка си, той би трябвало и това да е осигурил.
При това в предишната тема стана дума за мъжкарите. А жените както винаги се справят и без помощ с каквото се наложи, но за мъжете не се отнася особено

# 157
  • София
Екстра си е КАГ, аз много бих се радвала да имам така баба за след училище и да не се налага детето да е на училище до 4, ама няма. Сигурно и с някоя манджичка помага, еех.

# 158
Мако, не го пиша да се заяждам или нещо, поста ти не е към мен, но аз следя доста време темата с малки прекъсвания. Мисля че някъде между 80-90 тема имаше точно такова оплакване. Не се сещам за името на съфорумката и дали още е тук, тя обясняваше че от където е жената, там и родата и не даваше на свекърите да виждат внучето. И точно тя казваше, че след като е семеен мъжа е редно да прекъсне контактите с родителите си. Предполагам КАГ използва някое подобно мнение за обобщението си. Аз не съм свекърва още, но пък съм съгласна с нея, че човек може да намери общ език. Също не смятам че ако свекърите ми вземат някакво решение за децата ми докато са при тях, ще е нещо лошо и в тях ущърб 😉

П.С. според мен е точно обратното- женоте по трудно късат пъпната връв, но нали са им майки лошо за тях няма да кажат. Даже все повече е видно от това как все сравняват 'мама това никога няма да го направи/мама винаги пита и т.н' Но все пак темата е за свекърви

# 159
Еми моята маминка наистина никога няма да направи изцепки на свека и винаги пита, но пак не бих и споделяла или живяла с нея.

# 160
  • при късмета
За да не дава някоя снаха на свекървата да вижда децата, то има основателна причина. За не знам кой път го казвам. Както Абсурт непрекъснато напомня, аз на собствената си майка прекратих достъпа до детето. И то защото и тя беше на мнение, че ако го гледа, може и за час да е, но тя решава. Не, не решава тя и ако иска да вижда детето ще се съобразява с това което сме взели ние като решение. За хранене, за обличане, за възпитание, за всичко. Увря ѝ главата и вижда детето, даже към днешна дата двамата сами се разбират кога ще ѝ гостува, нас само ни уведомяват, че да го заведем и вземем. И свекърва ми (или в моя случай свекър ми) да ми беше направил такова изявление, реакцията щеше да е същата.
Никога не съм казвала, че нещо се отнася само за свекървата, това са поредните интерпретации на свекървите в темата, поради липса на аргументи.
А общ език е ясно, че може да се намери, като възрастните знаят и не престъпват границите очертани от младото семейство. Няма друг начин и колкото и да се пънат свекървите, не снахите трябва да се съобразяват, а възрастните. КАГ (понеже в момента е в коментарите) също го е постигнала по този начин.
А свекървите е видно, че много повече се месят отколкото тъщите, нищо, че има и месещи се тъщи. на мен това, че във всички теми оплакванията са сходни и коментираните казуси се повтарят ми говори само, че описаните свекърви са правило. Ако бяха изключение нито темите щяха да са трицифрено число, нито оплакванията еднообразни, а месенето е първото оплакване, независимо под каква форма. Статистически няма начин да е обратното

# 161
Ами спомената от мен каза че свекърите нищо лошо не са направили, просто не била съгласна ТЕ да и пипат детето. А темата е навъртяла трицифрено число защото в темата пишат все едни и същи и се повтаря едно и също. Също не смятам че само възрастните трябва да правят компромиси и да се съобразяват с младото семейство. Всичко е двустранно- за да получиш трябва и да дадеш. Младото семейство не е първото нито последното, че всички да се съобразват с тях.

# 162
Да сменя малко темата, че ме заболя главата. Свеки си тръгна. Познайте с какво се придвижи до летището.

# 163
  • София
С Папамобила Joy

# 164
Да позная ли, синът й я закара. Ама не мога да разбера ти що се ядосваш? Голям мъж е, да се спасява и да не мрънка.

Общи условия

Активация на акаунт