С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 747
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз бих умряла от срам. Не, че нещо ама в обща къща се случват такива работи. Една позната разправяше, че постоянно се сварвали голи в банята 😁
Борянке, шегувам се 🤣 Ама тези дни всичко ми се яде. Няма да откажа една селска баница със сирене и лапад, нещо тестено и супер калорично 😁 Оле, отплеснах се...
А чакайте да ви кажа. Веднъж като бях бременна с първото обезумях за мекици. Бабата на мъжа ми направи и аз ги изядох всички почти🤣Пък те били за цялото семейство. Направо потрес. Изложих се.

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 22:24 от lolita1213

# 136
Направо те харесах , и как да не , всичките мекици.Минал път правих ,но бе студене и вътре на печката, тъкмо  събрах прилично количество и дойдоха гладните.Сина ми все му мирише и  ме спря ,стигали и било студено и отвориха че дрехите   им и така...Сега правих ,но не се получиха същите ,то май два пъти не мога еднакво да направя .За онези ме пита после как се правят.Или ме пробва да види какво слагам.Се тая..Но се подготвих навън да пържа.Не обичали пържено , но отгава не им стигнаха,  остана тесто.Ако си хранят децата здравословно , веднъж в месеца  няма да им стане нищо да хапнат  и пръжено и  друго.Ям всякакви боклуци и мърдам още.
Ку додиш спанак мога да ти спретна.6-7 пакета  бутнах в камерата.Те не обичат , не пипнаха предния път баницата , то нямаше печката кой да отвори и провери кво има.Аз забравих както винаги трябва има гаф.Лека нощ.

# 137
  • France
Борянке, мила, да вземеш да ме осиновиш, а? Мога много невинно да клепам с клепки и докарвам отлично големият влажен поглед на котаракът в чизми. А как си хапвам. И то без да съм "трудна". Всъщност, като бях бременна нищо не ми се ядеше, даже напротив.

# 138
Аз нямам ключ, нито пък другата баба. Но знаем къде е. Те имат от моята къща.  Всъщност се заключва само входната врата. Етажите не се заключват. Имаме си доверие и никой нищо не крие. Ключове се използват само при дълготрайно отсъствие.
Деската е обяснила, че аз ходя там заради децата. Като се събудят, слизаме в моята къща.   Вечер си ги взимат. Впрочем сега нещата са по-различни. Големият е ученик и е при мен само следобед.  Малката е на градина. Вкъщи е  през  ваканциите и ако е болна. Тогава пак си я гледам аз.  И не само ги гледам, а и съм 2 в едно-хем баба, хем учителка.

По ирония на съдбата, аз като млада снаха нахлух в спалнята на свекърите точно в неподходящ момент.  Няма да разправям  защо и как, че  и сега ме е срам.

Боряна, хубаво изкарване на двойния РД! 

# 139
Ееее, сефте и снахата да излови свекърите в такъв момент Simple Smile А ние мислехме, че само готвят, карат се и внуци гледат Simple Smile

# 140
Ти си истински ветеран. Десет години е сериозно време. Не ти ли омръзна 🙄
И все една огорчена го раздава от днешните снахи. Пък с нейната казва, че се разбира.

# 141
Ключ ли?
Да бе да..И да ме карат да им поливам китките?
Я всяка жаба да си знае гьола,тва де..къщата.

# 142
Китки ще поливам, но при условие, че не се мрънка ако някоя умре.

# 143
  • при късмета
И аз съм доста време в темата, но до сега не съм прочела някоя снаха да иска мъжа ѝ да забрави, че има майка. Това са свекървенски измислици. Както и опасението, че нещо ще бъде откраднато, в случай че свекървата има ключ от дома на младите. Това също е измислица, защото причината е, че хората обичайно не обичат да им ровят във вещите.
КАГ, за някои е ясно, че не разбират значението на някои думи и изрази, но от теб, с претенциите на учител, не би трябвало такова нещо да се очаква. Та аз ли съм пропуснала нещо, различни теми ли четем, но твоите твърдения ги няма никъде в темите. Винаги си казвала, че се съобразяваш със снахата и това е причината да се разбирате. Винаги си казвала, че си дала имота на сина си, заради него, а някак все го натякваш и все подчертаваш, че само снахата е облагодетелствана от това. Все едно сина ти и внуците живеят другаде. На фона на твърденията за разбирателство е неясно все по-силното ти озлобление с/у снахите. Много е странно, чак противоречиво. От самото начало си на страните на свекървите, ясно е, но поне с теб се водеше някакъв нормален разговор, даже и обсъждане. Много от старите потребители, отдавна отбелязаха, че твоето е само лицемерие, а на мен ми беше симпатична и отдавах на учителството ти назидателния изказ. Сега признавам, че са били прави

# 144
  • София
ма ко, ти имаш фиксация към 1 леекинко критична дума на свеки. А защо не? Понеже снахата благоволила да вземе сина й + жилището? Да, дала е жилище и очевидно другата страна не е дала равностойността на половината. Бях позабравила, че  в този форум жилищата се търкалят ей така и едни десетки хиляди евро са нищо.
Как не проумя, че съществуват снахи със свекърви, по-умни и знаещи от тях?
Ето, аз по-скоро ще стана тъща, но все тая. Имам ли право да посъветвам дъщеря си нещо, ако зетят започне да се измъква от гледането на дете? Или влиза в графа "месене в семейство" - според тукашната логика
Защото други неща може да видиш предварително, но няма как да си родиш дете само за проба.
Впрочем, две жени е по-малко вероятно да се харесат, така че се въздържай от определения като лицемерен.
С твоя изказ категорично не вярвам, че ще станеш толерантна свекърва, хората не се променят чак толкова

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 16:23 от Cuckoo

# 145
  • при късмета
Много преди мен са определили КАГ като лицемерна, не прочете ли, че това не е мое определение. Просто в последно време взех да се съгласявам с него, въпреки, че преди не беше така. А обобщенията, които е направила нямат нищо общо с истината, темите си стоят.
И точно нейната снаха не ѝ е взимала жилище. КАГ е казвала многократно, че е обезпечила синовете си с жилища, преди да се задомят. Т.е. хем се бие в гърдите, че е дала на собствените си деца, хем сега излиза, че е дала на снахата. Е няма как и двете да са верни, нали? Другия ѝ син още не е женен, а и той има. И бъдещата снаха ли ще ѝ взела жилище? А знаеш ли как би опищяла темата, ако не живееха в къща в нейния двор, а бяха отишли в жилище на снахата? Тя се е оплаквала, че на празници искат да пътуват и нямало да са вкъщи, а знаят, че тя опъва масите за цялата рода. Представям си какво щеше да пише, ако сина не живееше в жилището което му е дадено.

Можеш да посъветваш дъщеря си за всичко, което тя ти иска съвет. Ако само на теб ти се струва, че зетя се измъква от някакви задължения, а пък за нея не е така и те са си разпределили задачите както сами смятат за добре, тогава ако започнеш да ѝ набиваш канчето, да определено би било намеса.
Ако моята майка започне да си прави някакви нейни преценки, за моето семейство и започне да ми дава непоискани съвети, няма да ѝ хареса реакцията ми. Не тя преценява кой от какво се измъква и какво поема в моето семейство

# 146
Ти си истински ветеран. Десет години е сериозно време. Не ти ли омръзна 🙄
И все една огорчена го раздава от днешните снахи. Пък с нейната казва, че се разбира.

Огорчена ли?  Ха,ха,ха!

Ма ко, моля  да напишеш  къде съм казала, че съм дала жилище на СНАХА ми.  
И какво лицемерие виждаш в това, че се възмущавам от някои снахински изцепки тук в темата?  Да, с моята снаха сме намерили общ език и съм го казвала многократно, но това не значи, че одобрявам всички дребнави и злобни коментари отправяни в тази тема срещу свекървите. Според  теб щом се разбирам с моята снаха, автоматично трябва да  харесвам всички снахи. Няма как да стане това.  
Ти правиш  обобщения, че всички свекърви са виновни, въпреки липса на твой личен опит. Е, аз не мисля така. Не всички свекърви са гадни, както и не всички снахи са такива. Слава Богу, все още има нормални човешки отношения, в това число между свекърви и снахи.
С казаното  не искам да си променяш мнението спрямо моята особа. Имаш право да използваш всякакви епитети. Дори да намесваш професията ми, което няма нищо общо. Аз с теб ще общувам, както и досега- възпитано и с аргументи.
  Да допълня, че  синът и снахата си направиха вила и много често са там. Да си прочела, че се оплаквам?  На празници идват, както при мен, така и при нейните родители.  Не им се свиди да отделят 2 часа и да ни зарадват. И това им прави чест.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 18:49 от K.A.G.

# 147
  • София
Можеш да посъветваш дъщеря си за всичко, което тя ти иска съвет. Ако само на теб ти се струва, че зетя се измъква от някакви задължения, а пък за нея не е така и те са си разпределили задачите както сами смятат за добре, тогава ако започнеш да ѝ набиваш канчето, да определено би било намеса.
А сигурно ли е, че винаги лошите свекърви сами си пъхат носовете? Може ли синовете са се престрашили лееекичко да се оплачат от нещо или дори не дай Боже - да поискат съвет от майка си?
Защото както мъже се променят негативно след раждане на дете и групово ги кълнем, така се случва и с жени, защото вече имат средство за изнудване и тормоз.
Чувам понякога за една властна и командаджийка (дъщеря на вече покоен БСП-ар от голямото добрутро), която в чужбина се ожени за кротък и тих мъж от скромно потекло, имат 2 деца и си показа рогата - тя казва къде и при кои родители ще се ходи, дали ще идват в България лятото, въпреки че имат къщичка на морето. Мъжът й изглеждал много щастлив в нейно отсъствие, сам с двете деца.
Май съм писала за нея преди години - отсякла, че няма да минат през София, за да видят свекърите внуците си, и свекърът на 80+ с болно сърце трябвало да пътува с влака до морето. Похвално, наложила е волята си

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 18:56 от Cuckoo

# 148
  • София
Ма ко става все по- парадоксална в тази тема.
От една страна, решенията, касаещи семейството, се взимат от двамата и мъжът няма право да ги споделя с майка си, а от друга- момата може спокойно да си се съветва с мама пак за същите семейни неща. Joy

ма ко,що се отнася до твърдението, че никоя снаха не била искала мъжът ѝ да игнорира майка си- та, точно ти пространно обясни как и детето няма да види, ако не изпълнява точко по точко списъка ти с наставления. Mr. Green
Да припомням ли какъв отпор има срещу говоренето по телефона със свеки вечер?
И още куп простотии, все едно възпитавате 5 годишни деца с кой крак да прекрачат прага....

# 149
  • Най-красивата страна
Абсурт,да решенията се обсъждат и вземат само и единствено от мъжа и жената.А после всеки може да сподели с когото иска.
Ама едно е да уведомиш майка си за вече взето решение,а съвсем друго е да обсъждаш и вземаш решения с мама ,а не с половинката си.

Общи условия

Активация на акаунт