С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 723
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Леле ,ставате  банални, добре ,че всичко разрешава мама при нас.

# 196
Аз си мисля, че колкото и лоша постъпка да е направил някой, според страничен наблюдател, то не я е направил защото така му е хрумнало просто. Това е реакция на предишни постъпки и има право да постъпва така, колкото и лошо да се струва на наблюдаващия.
Принципно, това е вярно. Нишо на този свят не се случва без причина. Обаче логиката, която ти извеждаш, може да се приложи и към свекървите. По твоята логика излиза, че колкото и малоумни простотии да сътвори една свекърва, тя не го е направила, защото така ѝ е хрумнало просто, а това е реакция на предишни постъпки и има право да постъпва така, колкто и лошо да се струва на наблюдаващия.

Написаното по-горе има за цел да илюстрира колко погрешна е логическата ти постановка.

# 197
  • волно калдъръмче
„Няма да ти купя шоколад, защото мама не дава” и "Майка ти е лоша, затова ти забранява шоколад" изобщо не са едни и същи думи
Няма смисъл да дописваш репликата. Върни се на точка А.

# 198
  • при късмета
Аз си мисля, че колкото и лоша постъпка да е направил някой, според страничен наблюдател, то не я е направил защото така му е хрумнало просто. Това е реакция на предишни постъпки и има право да постъпва така, колкото и лошо да се струва на наблюдаващия.
Принципно, това е вярно. Нишо на този свят не се случва без причина. Обаче логиката, която ти извеждаш, може да се приложи и към свекървите. По твоята логика излиза, че колкото и малоумни простотии да сътвори една свекърва, тя не го е направила, защото така ѝ е хрумнало просто, а това е реакция на предишни постъпки и има право да постъпва така, колкто и лошо да се струва на наблюдаващия.

Написаното по-горе има за цел да илюстрира колко погрешна е логическата ти постановка.
Това е някаква твоя логика, не моя. Изначало свекървата няма никакво право да взима каквото и да е решение за внучето, така че няма с какво родителите да го предизвикат. Т.е тя реакция в тази насока не може да има.
Дай друг пример за снаха предизвикала свекърва, че с дете няма как да е приложим в случая.
Може би някоя месеща се свекърва е търпяла намеса от снахата в нейното семейство ли? Или може би някоя разместваща вещите на младите свекърва има снаха, която идва да размества у тях и да настоява, че така е правилно и не могат да ѝ взимат ключа и да прекратяват достъпа? Това би било пример, а за такива снахи още не съм чела нито в темата, нито познавам на живо

# 199
  • София
Скрит текст:

Това е някаква твоя логика, не моя.
Изначало свекървата няма никакво право да взима каквото и да е решение за внучето,
Скрит текст:
така че няма с какво родителите да го предизвикат. Т.е тя реакция в тази насока не може да има.
Дай друг пример за снаха предизвикала свекърва, че с дете няма как да е приложим в случая.
Може би някоя месеща се свекърва е търпяла намеса от снахата в нейното семейство ли? Или може би някоя разместваща вещите на младите свекърва има снаха, която идва да размества у тях и да настоява, че така е правилно и не могат да ѝ взимат ключа и да прекратяват достъпа? Това би било пример, а за такива снахи още не съм чела нито в темата, нито познавам на живо
С това обобщение не съм съгласна. Когато детето е при свекърите, те имат задължението да вземат решения, свързани с детето, защото в този момент те носят отговорност за него.

# 200
И имат пълно право да се срещат с внучето. Семейният кодекс се е погрижил за това.

# 201

Това е някаква твоя логика, не моя.

Цъ. Не само логиката, но и думите са твои.

# 202
Нека не говорим за права, че там, в чисто житейски, а понякога за оцеляването, план, правата могат и да бъдат прекратени.
По отношение на децата, възрастните първо имат задължения, не права.

# 203
  • София
Скрит текст:
Нека не говорим за права, че там, в чисто житейски, а понякога за оцеляването, план, правата могат и да бъдат прекратени.
Голямо "ДА" от мен.

# 204
  • при късмета
Миленака, нямат право на решения относно начина на отглеждане на внучето. И при тях да е се храни, облича и възпитава както са решили родителите. Иначе, ако внучето гостува и този на когото е оставено прецени, че нещо не му е добре е ясно, че може да преценява и действа според ситуацията.
И имат пълно право да се срещат с внучето. Семейният кодекс се е погрижил за това.
Когато в акта за раждане на детето присъстват двама родители и и двамата са живи, то баби и дядовци никакви искове не могат да предявяват. Това се отнася когато единия родител е починал, неговите родители имат право неговите родителски права.
Могат, но да момента е само на хартия. Не отнемат родителските права дори на насилници, които излежават присъди за същото. Не отнемат правата и на тези, дори на които взимат децата. Дават ги в приемно семейство и чакат родителите да се "поправят" и им ги връщат, а родителските права никой не им ги пипа през това време. Изобщо е пародия прилагането на този закон.
Иначе си права, че не е по темата. И за задълженията си права, само, че "възрастните" трябва да се замени с "родителите"

# 205

Все от някъде се е завъртял този цикъл, все някой пръв е извършил простъпката. Няма как всичко да е следствие.
Но пък това е неоспоримо:
Това е някаква твоя логика, не моя. Изначало свекървата няма никакво право да взима каквото и да е решение за внучето, така че няма с какво родителите да го предизвикат. Т.е тя реакция в тази насока не може да има.
Да се срещат имат право, да вземат решения - не.

# 206
  • София
Когато станете баби и вземете внучето у вас, и отговаряте за живота и здравето му, ще разберете, че това безумно твърдение- няма право на решение относно отглеждането, няма как да се изпълни.
Да, бабите и дядовците нямат право на никакво решение, когато детето си е при родителите и те отговарят за него.
Ма ко, как не ти омръзна да пишеш небивалици, се чудя?

# 207
  • София
Следователно снахата не е виновна, че прекалява. Мъжът ѝ е виновен, че го позволява.
Лесно е да се каже, но мъжът все пак живее с жена си, вече не с майка си, и нормално да се старае да угоди повече на първата, дори да не е напълно съгласен с нея. Ако не е от породата на острите камъни, ще се старае да избегне конфликт и караници пред децата.

# 208
  • при късмета
Абсурт, небивалица е, че "живота и здравето" и начина на отглеждане за теб е едно и също. Казах вече, че ако гледа внучето и изникне ситуация е повече от ясно, че бабата ще вземе решение как да действа. Това обаче няма нищо общо с това какво може и с какво не може да облича и храни детето докато го гледа. Двете са съвършено различни и едното не замества другото

# 209
  • София
Това обаче няма нищо общо с това какво може и с какво не може да облича и храни детето докато го гледа. Двете са съвършено различни и едното не замества другото

Да, бе, как не се сетих?
Тя, бабата е робот, който ще програмираш и ако ситуацията се промени, няма да спре да изпълнява списъка ти, ако ще камъни да падат или сибирски студ да настъпи. Mr. Green
Това твоето вманиачаване е още един пример как цялата вселена, мъжа, свекървата, са се наговорили да не ти помагат, да струпат всички отговорности върху теб, че и да не те дишат въобще.

Има едно решение за персони като теб- спираш да водиш ти детето при бабата, а го води баща му да се видят.
Ако успееш да стъпиш на врата на бащата, той подвива опашка и ти ходи по акъла в убеждението, че оцеляването му докато е расъл при майка си, е плод на огромен късмет.
А, ако бабата реши, че въпреки твоите гени, които носи, това внуче ѝ е мило, ще се обърне към съответните власти по съответния ред и ще получи правото да се виждат и контактуват.

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 14:59 от absurT

Общи условия

Активация на акаунт