С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 651
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Ако е Телец, горката, ми е ясно какво наказание е да ѝ ограничавате храната. Hug
Не е, Водолей е. Аз съм Телец и си абсолютно права - голяяяямо наказание е за нас...Joy

# 496
Закуска в 08.00 с филия (тестяно) или макаронени.

При въглехидратна закуска е нормално да озверява от глад детето.
Пробвай да смениш малко менюто. За закуска – стандартно компле – шунка/бекон, яйце (варено или пържено), сирене, кашкавал, малко зеленчуци... Ако държиш на въглехидрат, то поне да е принцеса с кайма/кашкавал/сирене и яйце, хлябът да е пълнозърнест...
Междинните закуски могат да са от плодове или зеленчуци, ако детето обича – моркови например.
Предлагай салати и то по много – хем засищат, хем не са много калорични.
Номерът е храната да е засищаща, а не да възбужда апетита. Въглехидратите точно това правят, освен че трупат килограми.

Някой по-горе попита дали не сме виждали дебели 3-4-годишни деца. Ами виждали сме, ама аз поне не съм виждала такова в резултат на прекаляване с плодове или обикновените храни. Напротив – все са продукт на прекаляване с джънк, тестени закуски, сладкиши, подсладени напитки...

# 497
  • Варна
Сийчеее, на ясла е душко, нищо не мога да сменя. Туй то. Ограничавам въглехидратите на вечеря.

# 498
А някакъв шанс да не закусва в яслата, а у дома? Поне тестото на закуска да ѝ спестите?

# 499
А някакъв шанс да не закусва в яслата, а у дома? Поне тестото на закуска да ѝ спестите?

Шансове да искаш, таксите си вървят.

# 500
Бе то таксите си вървят, ама заради едните такси детето да нагъва тесто и нишесте по амнайсе пъти на ден не си е работа.

# 501
Е, колко да е голяма порцията в ясла/детска.... Но  пък ящните деца взимат от порциите и на капризните.
5годишният син на комшиите тежи 45 кг, те не виждат проблем в това. Изглежда точно като човечето на Мишлин. Бащата почна да се усеща и да опитва да ограничи количеството, но майката и тъщата дават зад гърба на бащата.
Ако е гладен си удря главата в стената... Педиатъра непрекъснато го праща на изследвания, прикрепят някакви специални апарати за 24 часа на ръката му, за да се следят някакви показатели. От болницата искат подробен списък на храните, които консумира с точен час към тях. Бабата и майката и в това лъжат, дават съвсем приличен списък...
Ако той е заплеснат с телефона и откаже ядене, майката и бабата сядат до него и му дават....
На път са да развалят и по-малкото братче, вече има начално затлъстяване и то, скоро ще напредне..... 

# 502
АкУ бабата е свекървата, тя ще го "отнесе", разбра се Joy

# 503
Имам всичко ядящо дете. На всичкото отгоре тренира по 4-6 пъти в седмицата, но това не й пречи да пуска от време на време тумбак. Внимавам с храната, но не й набивам в главата, че има опасност да надебелее, защото за сега е ок. 132 висока 32 кг. Обаче преди вечеря не давам нищо друго, защото после яде малко на вечеря и след час е пак гладна. Предпочитам да се нахрани добре и да не търси повече докато си легне. Та разбирам ситуацията много добре.

# 504
  • Варна
Кateto, аналогичен случай имаше в нашето, основно училище. Майка и баба буквално угояваха детето си с тестени изделия. Спомням си  как и тикаха храната в междучасията . Директорката инициира среща с диетолог, психолог и т.н. Майката мина като валяк, не иска помощ, детето било нейна. Момичето имаше хронични заболявания и тежък задух. Наскоро научих, че е починала от инфаркт на 28г.
Deskata, движение, спорт и упражнения са с доказан ефект. Ако натрупа мускулна маса сега, няма да има нужда от ограничения . Когато метаболизма е нормален, тялото се задоволява с по -малки порции. Дори едно продължително ходене е полезно.Sunglasses

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 22:07 от Viviana91

# 505
  • Варна
Мхм. В кратце ситуацията е Родител 1 не дава, Родител 2 е съгласен, ама си мълчи и изпълнява, но Главната Баба не е съгласна и съботира решенията. Нищо ново под слънцето, ама Главната Баба вдига кръвно...
Та те така те...

# 506
Честно казано Кали, при условие, че бабата ви идва на гости от време на време, е все тая какво дава и с какво е или не е съгласна. Ти си ок с това в яслата всеки ден, ама всеки ден да тъпчат детето ти с тесто и нишесте по няколко пъти на ден, ама голям джангър, че бабата била предлагала банан веднъж на високосна.

# 507
  • Варна
Честно казано Кали, при условие, че бабата ви идва на гости от време на време, е все тая какво дава и с какво е или не е съгласна. Ти си ок с това в яслата всеки ден, ама всеки ден да тъпчат детето ти с тесто и нишесте по няколко пъти на ден, ама голям джангър, че бабата била предлагала банан веднъж на високосна.
Е, теоритично си права. Само дето в нашия случай въобще не е веднъж на високосна...

# 508
Нали не живеете заедно? Писа, че бабет идва на гости. Колко често да идва? Гърмиш си нервите за дреболии.

# 509
Вилиана, права си, че порциите й са малки. Може днес да ходи и 12 часа, не й пречи. Краката са й камък, направила е мускули. Та на това се надявам, че ако прилича на мен, ще й е трудно, ако отървем от сега положението.
Спирам да спамя.

Общи условия

Активация на акаунт