С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не защото го е прехранила, а защото противоречи на родител пред детето.

# 526
  Да, не е възпитателно. Но човек трябва да си избира битките и ядовете. Че толкова безкомпромисност до заядливост само води.

# 527
  • София
  Да, не е възпитателно. Но човек трябва да си избира битките и ядовете. Че толкова безкомпромисност до заядливост само води.
Абсолютно съм съгласна и действам точно така. Това е битка, която бих избрала да водя, защото родителският авторитет е много важен за едно дете. Този, който го уронва, вреди на детето.

# 528
Абсолютно съм съгласна и действам точно така. Това е битка, която бих избрала да водя, защото родителският авторитет е много важен за едно дете. Този, който го уронва, вреди на детето.
На същото мнение съм.

# 529
  • Варна
 Едва ли  един банан или сок , че дори и мекица,  веднъж седмично,ще докарат наднормено тегло на детето. Ако няма проблеми с обмяната, трябва да му се промени ежедневното хранене и движение. Че сега свекървата го отнася с идването от дъжд на вятър - с банан и сок го прехранила.
Абсолютно вярно - едва ли един ще доведе до нещо кой знае какво. Само дето идването далеч не е от дъжд на вятър и даването далеч не е еднократно, веднъж в седмицата. Ама то това май вече го писах...
Сийче, Абсурт, няма такъв филм в нашата ясла и въобще в яслите във Варна. Родителска среща е имало точно веднъж - при постъпване на детето. И то не беше точно среща, а инструктаж за правилата в яслата. Такива са, точка. Ако не ви харесва, други деца чакат много...
Закуската може да се пропусне, но в този случай следващ прием на детето е възможен само м/у 09.00 и 10.00. Никакъв шанс за който и да е от двамата да стигне навреме за работа...
Та не е като да не съм обмисляла варианти де...

# 530
Не съм съгласна.
Директното незачитане на родителя е важният проблем, по който може и трябва да се вземат мерки. Конкретното проявление на това незачитане е подробност.
Родител не може да влияе върху менюто в яслата/градината, освен ако няма медицински документи за проблем с детето.
Квалифицирането на предлагането на парче ябълка като директно незачитане на родителя е леко преувеличено. Всъщност, не леко.

Относно менюто в яслата, не е кой знае каква философия да станеш половин час по-рано сутрин и да дадеш на детето свястна закуска. Темата за намиране на алтернатива на яслата да не я отварям.
Та как се справихте вие или не ви пукаше, щото децата ви са злояди?
Точно защото ми пука, аз лично, се постарах моето дете да не помирише ясла като смених работата. Разбира се, заслугата не е само моя. Мъжът ми пое основната финансова тежест на това упражнение.

# 531
  • София
Не съм съгласна.
Директното незачитане на родителя е важният проблем, по който може и трябва да се вземат мерки. Конкретното проявление на това незачитане е подробност.
Родител не може да влияе върху менюто в яслата/градината, освен ако няма медицински документи за проблем с детето.
Квалифицирането на предлагането на парче ябълка като директно незачитане на родителя е леко преувеличено. Всъщност, не леко.

Относно менюто в яслата, не е кой знае каква философия да станеш половин час по-рано сутрин и да дадеш на детето свястна закуска. Темата за намиране на алтернатива на яслата да не я отварям.
И с това съм напълно съгласна. Затова и никъде не съм писала, че предлагането на ябълка е незачитане на родителския авторитет. Споровете с родителя пред детето са.

За даването на по-ранна закуска Кали вече писа и обясни защо не става.

Какво толкова сложно има да се разбере, че свекървата е сгафила? След като родител казва "Не давай това на детето ми", значи не го дава, просто е. Не тръгваш да спориш с него пред детето, не правиш напук, не вдигаш кръвно мелодраматично...

# 532
Широко ви е около врата , наблюдавам градинарски въпроси.Чудя се как сме гледали деца, много сложно става всичко.

# 533
Какво толкова сложно има да се разбере, че свекървата е сгафила? След като родител казва "Не давай това на детето ми", значи не го дава, просто е. Не тръгваш да спориш с него пред детето, не правиш напук, не вдигаш кръвно мелодраматично...
Съгласна съм с това. Просто аз бих избегнала този цирк като дам пустото парче ябълка, а си запазя силите и нервите за по-важния проблем- яслата и ежедневното хранене на детето.

# 534
  • София
А, цирка... Ето такива опити за манипулация са доста дразнещи. Като подадеш веднъж и после ти се качват на главата. Жалко, че Кали е реагирала толкова късно.

П.П. Сетих се как преди години свекърът ми точно по същия начин се опита да ми се наложи. Сега ми е смешно, но тогава въобще не го очаквах от него. Имам предвид вдигане на кръвно, вайкане... Пълна програма.

# 535
  • Варна
Е, очевидно се чете избирателно и колкото и пъти да го напиша, парчето ябълка, еднократното даване и т.н. измишльотини ще си останат в репертоара на някои потребители, решени на всяка цена да бранят тезата си за "лигавата снаха и горката свекърва". Относно непомирисването на ясла, някои не сме чак толкова "напред с материала", че да можем да си позволим един работещ родител. И да, избрали сме си съпрузи, които също не са чак толкова напред с материала, че да могат да поемат цялата финансова тежест.
Аааааа, и трето, набълбучихме се с една камара кредити, за да успеем да имаме "ябълката на раздора" сега. Как не ни е срам?
Та, да, знаем, че някои успешно избягвате това недоразумение ясла. И ви завиждаме благородно. Така ОК ли е?

# 536
  • Варна
Жалко, че Кали е реагирала толкова късно.
Повярвай ми, хич не съм реагирала късно. Реагирам постоянно, таткото и той чат-пат. Всичко е на принципа "пей си Пенке ле" и до следващия път. И когато някой следващ път е по-емоционален и с повече категоричност от моя страна, а синковеца не присъства, се вдига кръвно, разказват му се невероятни неща и драмата става невероятна. После с начале...

# 537
Та, да, знаем, че някои успешно избягвате това недоразумение ясла. И ви завиждаме благородно. Така ОК ли е?
Ако на теб ти е ОК, да ОК е. Но не оставам с впечатлението, че ти е ОК. Избягването на яслата е въпрос на 1, максимум 2 години усилия и от двамата родители. Не искам да прозвуча все едно ти казвам "Като нямате хляб, яжте пасти." Далече съм от мисълта, че си "лигавата снаха". Наясно съм, че ситуацията е повече от тегава. Опитвам се да ти кажа, че не всички, които сме избегнали яслите, сме родени със сребърна лъжичка в устата и мъжете ни не са чак толкова напред с материала, а че заедно с мъжете си сме положили някакви усилия и сме жертвали някои неща, за да можем да си го позволим.

# 538
Сега се бях замислила за отнемането на деца по бедност.Нещо много високо се вдигна летвата и при едни размирни времена , които са възможни,  малко трябва лудост на политиците, си мисля кой ще оцелее. Някога ,че и нас хвана беднотията , моето поколение от средата на миналия век си расна в бедност, та знаем да запалим огън  и разни други неща.Като чета в градинарски групи на фейса какви въпроси задават , ще бучнат нагоре с корените накрая.Хайде поне тук  малко     нормалност.Всъщност доста  по грамотно  е тук от много други места.
И нашите   дечица тръгнаха на 18 месеца на ясла и не толкова от финансови грижи, на частна ясла са.Така са решили , не са сбъркали като гледам.
Изхвърлянето  виж ме  кой съм , притеснява повече от бедността.То сега  да нямаш   и да имаш  ,все си слуга, дали с метла илиробот , иска поддръжка  итой.Отношенията да са чисти, но там е  една...

# 539
  • Варна
Ако на теб ти е ОК, да ОК е. Но не оставам с впечатлението, че ти е ОК. Избягването на яслата е въпрос на 1, максимум 2 години усилия и от двамата родители. Не искам да прозвуча все едно ти казвам "Като нямате хляб, яжте пасти." Далече съм от мисълта, че си "лигавата снаха". Наясно съм, че ситуацията е повече от тегава. Опитвам се да ти кажа, че не всички, които сме избегнали яслите, сме родени със сребърна лъжичка в устата и мъжете ни не са чак толкова напред с материала, а че заедно с мъжете си сме положили някакви усилия и сме жертвали някои неща, за да можем да си го позволим.
Мхм, добре. Повярвах ти.
"Жертвали някои неща" не е равнозначно на "възможност да си погасяваме кредитите". Така че, моля те...
И "жертване" две години! Айде бе? В първа група на ДГ ядат най, най, най-здравословната храна? Не ставай смешна...

Общи условия

Активация на акаунт