С какво ви дразнят свекървите – 109

• 23 649
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
В яслите и градините дават малки порции. Моето на 2 и половина пък е обратния случай - не ща да яде, едвам яде. Ящното ми е на 8. Но понеже имам 4 деца, три от които съвсем слаби, знам, че и то няма на кой да се метне едро и изчаквам малко да дръпне във възрастта. Батко му беше пухкав като малък, сега е 190 см, слаб и спортен тип. Децата се променят много, особено ако спортуват.

# 511
С това, че се сърди на дъщеря ми, кара ѝ се и се държи ужасно с нея, защото прекарва време с мен и сме си близки...

# 512
Син имаш ли?
Моята така се кара на най-големия ми син. Често е несправедливо. Добре, че той отхвръкна, и не й се връзва

# 513
Това пък "родител 1 и родител 2" като го чуя и се изприщвам.

# 514
  • София

Е, теоритично си права. Само дето в нашия случай въобще не е веднъж на високосна...

Кали, явно и рядкото идване на свека в собствения и дом те дразни. След като доброзорно я интернира на село - толкова ли не може да си малко благодарна на жената. Купи си имот и не я допускай в него. Голямо чудо, че дала на детето банан или ябълка. Дете е - расте и изразходва повече енергия.
И друго - решенията се сАботират. Глагола идва от саботаж, не от събота.

# 515
Кали, на твое място, в ситуацията, която ти описа, от чисто егоистична гледна точка, за да спестя моите собствени нерви, аз бих отговорила на свеки да даде на детето парче ябълка щом толкова ѝ е зор. Ябълката нито има калории, които да прехранят детето, нито съдържа много въглехидрати, че да се опасяваш от напълняване. Така всички ще са доволни, без да има нанесени щети. А нервите, които си изхабила покрай караницата със свеки, на твое място щях да насоча към наистина важния проблем- ежедневното тъпкане на детето с тесто и нишесте в яслата.

# 516
  • София
Не съм съгласна.
Директното незачитане на родителя е важният проблем, по който може и трябва да се вземат мерки. Конкретното проявление на това незачитане е подробност.
Родител не може да влияе върху менюто в яслата/градината, освен ако няма медицински документи за проблем с детето.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 10:39 от milenaka

# 517
  • Варна

Е, теоритично си права. Само дето в нашия случай въобще не е веднъж на високосна...

Кали, явно и рядкото идване на свека в собствения и дом те дразни. След като доброзорно я интернира на село - толкова ли не може да си малко благодарна на жената. Купи си имот и не я допускай в него. Голямо чудо, че дала на детето банан или ябълка. Дете е - расте и изразходва повече енергия.

Идването ѝ не ме дразни ни най-малко. Дразни ме абсолютният ѝ отказ да се съобразява с наложени правила относно гледането на детето. Даването на детето далеч не спира до банан и ябълка, нито до само веднъж или само понякога.
Сигурна бях, че ще се натърти, че живея в нейно жилище. Това трябва да ме прави безропотно слушаща и мълчаща майка ли?
Ми не, не мога да съм благодарна за подобна "мечешка услуга". Аз не съм я искала. Синът ѝ е този, който трябва да е благодарен и той е.
Дори и да си купя свой дом, ако живея там със синът ѝ, няма вариант да не я допускам в него. Освен ако не залитне в някакви безумия. Което пък автоматично означава, че тези изпълнения няма да липсват и в този хипотетичен мой дом. Хубав опит за заяждане, но без никакъв резон...
Иначе благодаря за поправката. Абсолютно основателна е. Вярвам, че поне тя е добронамерена, а не нескопосан опит да се подчертае, че освен неблагодарна, съм и неграмотна снаха.

# 518
  • при късмета

Теб могат ли да те интернират от дома ти? Сигурна съм, че не. Защо тогава смяташ свекървата на Кали за по-глупава и нея да могат?
Конкретния случай изобщо не е такъв, но теоритично да приемем, че някоя свекърва натирена от дома си, защо трябва да е виновна снахата? Сина къде остава в тази ситуация? За деца пратили родителите си да живеят другаде съм чувала, но никога за снаха/зет.
Чудно защо не се обаждаш като има намеса от свекървата относно детето, а пък младите живеят в техен дом? Ако живеят в неин и могат, какво право има на намеса, когато това обстоятелство не е на лице? Да не говорим, че на такава намеса няма никакво право, независимо къде живеят

# 519
  • Варна
Не съм съгласна.
Директно незачитане на родител е важният проблем, по който може и трябва да се вземат мерки. Конкретното проявление на това незачитане е подробност.
Е, друго си е да се "захванеш" за единия банан или ябълка и удобно да пропуснеш споделеният преди страница-две диалог за водата и сока например. За настояването да яде хляб и на вечеря също...
А нервите, които си изхабила покрай караницата със свеки, на твое място щях да насоча към наистина важния проблем- ежедневното тъпкане на детето с тесто и нишесте в яслата.
От прочетени няколко поста по-нагоре и този, оставам с впечатлението, че моето дете е едно от много малкото ходещи на ясла.  Сякаш повечето сте потресени от менюто там... А то е такова навсякъде в ДЯ и ДГ. Та как се справихте вие или не ви пукаше, щото децата ви са злояди?

# 520
  • София
Кали, като един виден Телец, ще ти кажа- ако можеш да водиш детето по- късно на яслата, след като са закусили вече, давайки ѝ вкъщи каквото трябва, ще е добре.
Друг начин няма. Ако я храниш у вас, а после завари закусващи деца, ще си хапне порцията като стой та гледай.

# 521
Та как се справихте вие или не ви пукаше, щото децата ви са злояди?

И в яслата, и в градината синът ми закусваше вкъщи. Особено през зимата – абсурд да го пусна навън на студа сънен и още топъл от леглото.
Не знам там колко е ял от техните закуски, но вкъщи задължително пиеше топла напитка - мляко или чай. Понякога се отказваше от закуската, защото не бил гладен. Не съм настоявала, ако иска. Държах само на напитката.

Между другото днес е напълно възможно родителите да се намесят и коригират менюто в ясли и градини. Знам за такива случаи. Например намалява процентът на тестените закуски за сметка на пресни плодове и зеленчуци. И други подобни.
Има родителски срещи, има родителски актив... Има начини.

# 522
Компромис спрямо дете не си прави, ако ще свекървата златен палат да е оставила на младите. Толкова ли е трудно да се разбере? Или е по-лесно заради единия апартамент да си затваряме едното око. Щом казват родителите, че не може, значи не може.
Моята пък ме пита кога ще започнем да даваме кока кола......

# 523
  Едва ли  един банан или сок , че дори и мекица,  веднъж седмично,ще докарат наднормено тегло на детето. Ако няма проблеми с обмяната, трябва да му се промени ежедневното хранене и движение. Че сега свекървата го отнася с идването от дъжд на вятър - с банан и сок го прехранила.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 11:17 от Анонимен

# 524
Кали,
По-добре въобще не обсъждай в темата храненето, както виждаш няма смисъл. Все си в грешка.
Мили дами,
Децата ми за последно са били на градина преди 3 г. Все още си спомням, че трябваше да се водят до  8.30 ч., защото след това закусваха. Ако не искаш да закусва там, детето трябваше да се води към 9.00 ч., което хич не се нравеше на персонала, защото му отваряше допълнителна работа. Знам, че вие сте супермайки и всичко можете, но повечето родители пратили децата си на ясла работят и не могат да си водят детето в 9 ч. там. Така че то дори да закусва в къщи, пак ще яде и там. Работата се обезсмисля.
Колкото до менюто - аз го приемах за нормално, при нас беше 3 пъти ядене и 2 пъти плодове между храненията и в ясла и градина, така че мен ме устройваше. Децата ми проблеми нямаха. Те са от рядката порода здрави деца със здрави зъби и без алергии. Ако беше дошла някоя войнстваща майка с подписка за промени, щях да я пратя по живо - по здраво. 

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 11:41 от Deni-meni

Общи условия

Активация на акаунт