Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 048
  • 791
  •   1
Отговори
# 495
  • София
гарантирам, че за същия и по-малък зор един мъж взема поне двойно, колкото мен. Остави, не ми се говори на тази тема.
Подписвам се под това. Освен това знам, че става дума за същата сфера.

Относно другото- така е. Просто нали уж мерим на кого му е по- трудно. Мен ако питате, на всички им е много трудно. Лесно в отношенията няма. Или ако има, то е десятка, щастлива случайност.

# 496
Всички си имаме опит, всеки е бил с човек, "който изведнъж се е променил". Това ми звучеше много добре, защото сваляше всякаква вина от мен, за това което се е случило. Истината обаче е друга. Стига да има кой да я види Wink
Тогава говори от своя си опит и не го приписвай на други. Твоят не е валиден за всички. Една от поуките, които си извадих навремето, беше да не допускам да ми вменяват вина за нечие друго поведение. Следователно няма каква вина да свалям, нито съм кон с капаци или залюхана глупачка, за да не видя нещо, ако го има. Дори в случая съм видяла, когато се е проявило и съответно съм предприела действия.
И да, хората се променят, колкото и да не ти се вярва, и гаранция за нищо няма в живота. Както се каза и тук, и в други теми - някои си показват рогата и след доста време.
Ето това е много точно попадение! Но се среща сравнително често при много хора, които разсъждават на принципите "Аз съм застрахован и на мен такова нещо не може да ми се случи" и "Сит на гладен не вярва", само защото са изкарали късмета* нещо подобно да не им се случи. И, да, късмет е, а не завиден нюх, защото има два типа хора, които биха могли да ги заблудят: тези, които са изключително изкусни играчи и други, които действително нямат лоши подбуди и привички, но нещо в живота им след време ги кара да се променят.

И отново ще повторя твърдението си, че хората се променят в една или друга степен. Всичко им влияние,  макар и да не го усещаме като пряко такова и проименящо ни на момента: среда на общуване; условия на живеене; познати, приятели и роднини; промяна в цени на стоки и услуги; лека или натоварваща работа; недоспиване; повишена или понижена покупателна способност; новоизникнали отговорности и проблеми от всякакво естество (с които тепърва трябва да се учат как да се справят); променен ритъм на живот (включително и рязко намалял или учестен полов живот, раждане на дете и т.н., без да обвързвам двете); отношение и поведение на съратниците на работното място; силно преживяване; лоша новина за близък човек; разминаване "на косъм" със смъртта и съответните взети поуки и повишена внимателност (при някои дори се развива до панически пристъпи /panic attacks, англ./ - постоянен страх да не се случи нещо лошо); груба дума или лъжа от страна на близък човек или роднина; хормонални промени (които при повечето хора така или иначе са естествена част от живота им)...

Здравословните проблеми и грижата за близък човек не ги слагам в този списък, макар че те са основен причинител на резки промени в човешкото съзнание и светоглед при много хора. При едни отключва смирение и благодарност за всеки нов ден, който приемат като дар от живота, а у други - гняв и мрачно настроение. Затова предпочетох да изброя по-горе други, наглед незначителни външни промени в обстановката, които малко по малко, съвсем неусетно влияят над това като какви личности се изграждаме и как гледаме на живота в даден момент спрямо, друг такъв.

И при жените, и при мъжете, влияние за отношението към човека до нас оказва и промененото тегло, но и това не го включих в горния списък, защото не се случва при всички.

Счупено пиронче, по темата за колата, според мен най-добре е някоя с карбуратор. Има електроника - има проблем, няма електроника - няма проблем 😄
Плосък начин за подбив от твоя страна. Grinning Съвсем ясно и отчетливо съм отбелязал "скъпите модели са с повече електроника и те са по-рискови откъм повреда, защото при тях се използват природоразградими обшивки на кабелите и след 5-10 години става късо съединение.". Редно би било да съумееш да правиш разлика между "повече електроника, и то с разградими обшивки" и "липса на електроника"... Simple Smile А ако мислиш, че колите с карбуратор от последните няколко десетилетия нямат електроника, каквато е насоката на изказването ти, тук също грешиш.
За мое щастие или по-скоро нещастие съм си имала “богат” и горчив личен опит с кола от “последните няколко десетилетия” с известна доза електроника по нея, която много бързо излекувахме - махаш електрониката и заместваш с карбуратор и смукач 😄 Та затова се включих така внезапно в темата, просто коментарът ти ми навя забавни спомени.
P.S. Оценям това, че демонстрираш чувство за хумор Wink

# 497
  • София
Ааа, аз само ще преброявам тогава. Rolling Eyes

Снизходителното гони и ненормалните мъже. Особено тия с чупливо его. Мигнеш и ги няма, а само си им казала, че на кривата ракета космосът й е крив, че нямат визия за живота и си ги питала защо майка им им е най- добрата приятелка. Ег@ти
Може и да си права, но "по моята книга", когато променливите покрай една постоянна величина започнат да се променят твърде често, проблема познай къде е.
Не разбрах намека. Че става дума за честа смяна на партньори ли?

# 498
Не искам да ви развялям настроението, ама туй девойче, дето питаше къде да се запознае със свестен човек, ако изчете всичко, което се е изписало в темата.... единственият извод, който ще си направи вероятно ще е, че определено няма да го намери в бг мамата 😄

# 499
  • Пловдив
Не ми го обяснявай на мен. Аз съм доволно опитна в сфери с висок ценз и ти гарантирам, че за същия и по-малък зор един мъж взема поне двойно, колкото мен. Остави, не ми се говори на тази тема. Вече не съм кариеристка, а аз си определям правилата. И ми е кеф, и не ме интересуват кариерни сблъсъци, корпоративни йерархии и тем подобни изстискващи, мачкащи и изплюващи всеки нормален човек простотии. Simple Smile

Постът е към Пирончето.
От изброените от мен десетки професии нито една не е свързана с корпоративни йерархии. Simple Smile Колко от жените в България са решили като теб да се издигат нависоко и да носят отговорности (поне така звучи от изказването ти), и колко съвсем съзнателно предпочитат да са ниско заплатени, само и само да не носят отговорности? Не отричам твоя частен случай, но пак ще напомня, че трябва да се гледа цялостно на всичко, а не да се вади един пример и той да се представя за меродавен, отричайки всички останали примери.

Иначе аз съм работел проектантска и инженерна дейност за едни пари, които бяха по-ниски от заплатите на повечето служителки в същата фирма, които си зяпаха в телефоните и през няколко минути шаваха из всичките помещения и до тоалетната, само и само да отбиват номера и да им тече по-бързо времето. И през половин час излизаха на двора до кафе машината, но не за кафе, а за да пушат навън и да скатават от работа.

Работил съм и в сладкарски цех в "Кедър" - производство на сладки, кифли и вафли, като там - при еднакви надници - жените бяха в пъти по-малко натоварени и физически (само сортираха сладките), и като изискване за норма и бързина на работа. Аз и другите мъже сме месили тесто, носили сме тежки пакети с масло и чували с брашно, вадили сме тавите от пещите, навъртали сме кифлите възможно най-бързо и сме ги пускали по твърде бързата конвейерна лента...

Работил съм и като проектант във фирма наред с няколко други мъже и жени. Жените, въпреки наличието на дипломи от ТУ, постоянно питаха мъжете кое как да станело, че те не можели. И понеже някои от пичовете бяха бунаци и мислеха с долната глава, вършеха работата и на жените, независимо че някои бяха и пълнички. Хормонът ги тресеше и се излагаха, от опити да правят добро впечатление на жените с пърхащи очички. Grinning

Така. Цех за стъклопластови изделия. Имаше няколко жени и 2-3 пъти повече мъже. С изключение на една доста сръчна и нисичка мацка, другите жени работеха бавно и лениво, макар че работата не беше физически натоварваща (работи се с леки тъкани от по няколкостотин грама + смола). Въпреки, че мъжете бяхме по-произодителни, получавахме еднакви заплати със жените.

В рекламно студио. Две съратнички постоянно ме питаха кое как да стане, без да ме оставят да си свърша дори моята работа на спокойствие. Голяма досада. При това, питаха ме как да работят на техните програми, макар че аз работех с коренно различна. Отново еднакви заплати, при различно количество положен труд.

Да напомням ли и как сервитьорките получават в пъти по-големи бакшиши от сервитьорите? Simple Smile Заради пола си, който уж е онеправдан и по-малко заплатен.

Плосък начин за подбив от твоя страна. Grinning Съвсем ясно и отчетливо съм отбелязал "скъпите модели са с повече електроника и те са по-рискови откъм повреда, защото при тях се използват природоразградими обшивки на кабелите и след 5-10 години става късо съединение.". Редно би било да съумееш да правиш разлика между "повече електроника, и то с разградими обшивки" и "липса на електроника"... Simple Smile А ако мислиш, че колите с карбуратор от последните няколко десетилетия нямат електроника, каквато е насоката на изказването ти, тук също грешиш.
За мое щастие или по-скоро нещастие съм си имала “богат” и горчив личен опит с кола от “последните няколко десетилетия” с известна доза електроника по нея, която много бързо излекувахме - махаш електрониката и заместваш с карбуратор и смукач 😄 Та затова се включих така внезапно в темата, просто коментарът ти ми навя забавни спомени.

Работил съм в авто сервиз, също и имам пряка дейност в проектирането на електрическа инсталация, та съм на "ти" с рисковите кабели, които биват вграждани в скъпите коли и се саморазграждат след години. Simple Smile Не отричам и твоя горчив опит.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 18:40 от Счупено пиронче

# 500
Не ми го обяснявай на мен. Аз съм доволно опитна в сфери с висок ценз и ти гарантирам, че за същия и по-малък зор един мъж взема поне двойно, колкото мен. Остави, не ми се говори на тази тема. Вече не съм кариеристка, а аз си определям правилата. И ми е кеф, и не ме интересуват кариерни сблъсъци, корпоративни йерархии и тем подобни изстискващи, мачкащи и изплюващи всеки нормален човек простотии. Simple Smile

Постът е към Пирончето.
От изброените от мен десетки професии нито една не е свързана с корпоративни йерархии. Simple Smile Колко от жените в България са решили като теб да се издигат нависоко и да носят отговорности (поне така звучи от изказването си), и колко съвсем съзнателно предпочитат да са ниско заплатени, само и само да не носят отговорности? Не отричам твоя частен случай, но пак ще напомня, че трябва да се гледа цялостно на всичко, а не да се вади един пример и той да се представя за меродавен, отричайки всички останали примери.

Иначе аз съм работел проектантска и инженерна дейност за едни пари, които бяха по-ниски от заплатите на повечето служителки в същата фирма, които си зяпаха в телефоните и през няколко минути шаваха из всичките помещения и до тоалетната, само и само да отбиват номера и да им тече по-бързо времето. И пред половин час излизаха на двора до кафе машината, но не за кафе, а за да пушат навън и да скатават от работа.

Работил съм и в сладкарски цех в "Кедър" - производство на сладки, кифли и вафли, като там - при еднакви надници - жените бяха в пъти по-малко натоварени и физически (само сортираха сладките), и като изискване за норма и бързина на работа. Аз и другите мъже сме месили тесто, носили сме тежки пакети с масло и чували с брашно, вадили съм тавите от пещите, навъртали сме кифлите възможно най-бързо и сме ги пускали по твърде бързата конвейерна лента...

Работил съм и като проектант във фирма наред с няколко други мъже и жени. Жените, въпреки наличието на дипломи от ТУ, постоянно питаха мъжете кое как да станело, че те не можели. И понеже някои от пичовете бяха бунаци и мислеха с долната глава, вършеха работата и на жените, независимо че някои бяха и пълнички. Хормонът ги тресеше и се излагаха, от опити да правят добро впечатление на жените с пърхащи очички. Grinning

Така. Цех за стъклопластови изделия. Имаше няколко жени и 2-3 пъти повече мъже. С изключение на една доста сръчна и нисичка мацка, другите жени работеха бавно и лениво, макар че работата не беше физически натоварваща (работи се с леки тъкани от по няколкостотин грама + смола). Въпреки, че мъжете бяхме по-произодителни, получавахме еднакви заплати със жените.

В рекламно студио. Две съратнички постоянно ме питаха кое как да стане, без да ме оставят да си свърша дори моята работа на спокойствие. Голяма досада. При това, питаха ме как да работят на техните програми, макар че аз работех с коренно различна. Отново еднакви заплати, при различно количество положен труд.

Работил съм в авто сервиз, също и имам пряка дейност в проектирането на електрическа инсталация, та съм на "ти" с рисковите кабели, които биват вграждани в скъпите коли и се саморазграждат след години. Simple Smile Не отричам и твоя горчив опит.
Чета последните ти коментари и тайничко се възхищавам на трудовата ти книжка 😆

# 501
  • Агент под прикритие
Пиронче, това ако са ти примерите от частния сектор, аз имам същите, но от държавната администрация, в която работя. Имам колеги по други администрации, които са ми споделяли подобни неща. За това, където колежките питат кое как става, спъвайки твоя та работа - fuckin' A ! Редовно ми се случва, макар че не съм от мислещите с долната глава, а защото имам директор, който е жена. Казват ти "отиваш да помогнеш на еди-кой-си" - отиваш и никой не го интересува, че имаш текуща работа, защото после започват да ти търсят цаката. Бил съм в две различни администрации и нещата се случват по сходен начин.
Накрая на месеца обаче всички се нареждаме за пари и получаваме едно и също.
Мой приятел работи при военните, там е същия цирк. Там жените масово си кюткат по военните канцеларии с много малко изключения.

# 502
  • София
Това не е свързано с половете. Навсякъде ще заядат тоя, който се дърпа всеки ден да "помага" на тоя, дето за 3 годин' не е схванал какво трябва да се направи.
Какво значи "как става", нали си нает там, трябва да знаеш как става...  Аман от глупави хора и лежачи.

# 503
  • Пловдив
Чета последните ти коментари и тайничко се възхищавам на трудовата ти книжка 😆
Бих предпочел да не ми се е налагало да бъда на повечето от предишните ми местоработи, но като те подгонят прииждащите сметки, трябва да се приспособяваш и учиш "в крачка"... Innocent

Това не е свързано с половете. Навсякъде ще заядат тоя, който се дърпа всеки ден да "помага" на тоя, дето за 3 годин' не е схванал какво трябва да се направи.
Какво значи "как става", нали си нает там, трябва да знаеш как става...  Аман от глупави хора и лежачи.
Точно до пол е! Повечето от изброените от мен "незнаещи" жени всъщност пределно ясно знаеха, но от мързел и тарикатщина друг да им работи се правеха на две и половина, но затова пък с едни такива престорени усмивки в стил "Ако го сториш, може би някой ден ще ти пусна". Иначе имаше и един от мъжки пол, който се опитваше да ме пита за щяло и нещяло (отново - на неговата програма, която беше нова и непозната за мен, а не на моята), но го отсвирих скоро след това, както и онези като него от женски пол. И без това, дори и в работно време моето натоварване беше в пъти по-голямо от тяхното, а цялата отговорност за проектираното от всички само аз я носех.
 Иначе съм съгласен с теб, че уж би трябвало всеки да си знае професията, щом е нает на съответното място според специалността му, но нещата съвсем не стоят така в много фирми.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 18:34 от Счупено пиронче

# 504
  • Агент под прикритие
Това същото искаш ли да се пробваш да го обясниш на моята директорка?

# 505
Аз пък веднъж отхвърлих от сайт за запознанства човек, който работи в ДА. Просто не мога да си представя с какъв акъл млад човек в 21 век иска държавна работа. Мъж при това! Та нищо чудно, че Фениксът ми се сърди на "американските" глупости, той пък е закостенял в друг един свят.

Мъжът като за начало трябва още отрано да се цели в мъжка професия. По-трудна и специализирана. Лекари, адвокати, финансисти - много отворени пътища. После риск в частния сектор, предприемачество, или на свободна практика. Ако се свиеш и си писарушка, може да обвиняваш само себе си.

# 506
  • София
Не, не обичам да говоря за френска. Повечето директорки в ДА само на това могат да ме научат. Малко е цинично, съжалявам за което, но смятам, че е така.

Абе, понякога съотношението спокойствие/заплащане не е чак толкова лошо. Агента не е от  София все пак. Според мен в провинцията е доста удобно да си на държавна работа. Той си каза и заплатата (голяма грешка, ако някоя приказливка я е видяла, ще те разнася с месеци), ама за малък град не е лошо сякаш. Не съм много наясно със стандарта, но все пак.

П.П. Не мога да повярвам, че Сирената е влизала в сайт за запознанства. Мислех, че само минаваш по главната и всички са долу. : )) Не е иронично, просто такова впечатление си оставила.

# 507
  • София
Е, майка ми пък работеше като юрисконсулт в дружество с доста специфична дейност. В предимно дамския им отдел наместиха един колега, завършил скоро право в Монтана и всички трябваше да го обучават, помагат, на моменти изцяло да му вършат работата и в течение на годините да наблюдават как го повишават и правилно в един момент го направиха шеф, но на други колеги. Явно и той не се е чувствал комфортно сред тези, които си го знаят колко е компетентен.

А в ДА има и свестни хора, даже идеалисти. Мъжът ми обучава държавни служители и има и двете крайности - много компетентни и свестни и такива, които не знаят за какво се обучават.

# 508
  • София - Рим и обратно
Това с онеправданите жени на работното място още ли се котира? Аман от тъпотии. Мъжът е прецакан в тва отношение - цял живот трябва да се доказва.
Повече бих се съгласила с твърдението, че жената е природно онеправдана. Е, няма начин с възрастта да става по-хубава, па ако ще и да се изпъне от глава до пети. А мъжете (повечето) стават по-привлекателни, майка му стара! Яд ме е чак. Цял живот могат да си се подмладяват с младо гаЖе, а жената....просто си увяхва и туй то.

# 509
  • София
Мда, една 33- годишна жена, примерно, доста често няма да я повишат, ако няма деца. Щото се очаква в най- скоро време да има. Докато един мъж на 33 е в професионалния си разцвет. Знам, че вече има много измислени позициики мениджър на още 3-ма балъка, а дейността никой не я знае коя е, но при по- сериозна дейност все още повишават по- лесно мъже.

Общи условия

Активация на акаунт