Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 005
  • 791
  •   1
Отговори
# 630
Специално за Пирончето, 24/7 на разположение значи, че не знаеш в кой момент от денонощието ще трябва да прибършеш нещо разлято или гнусно. Или да слушаш 130 децибела плач. Може да се случи, докато си релаксираш с романче. Което значи, че дори мама с романче никога не релаксира 100% като нормален човек, а винаги е готова да я вдигнат, да направи прихапка, да забърше, преоблече, успокои, разтърве и сто други дреболии. Това, което изморява е, че не може да се отпуснеш и отблееш, с гаранция, че през следващите 2 часа никой няма да те търси. Ако си с малко дете, в следващия час ей така от нищото може да си в болница. Самото прекарване на време с дете е отговорност.

Аз не будя мъжа си в 2 през нощта със силен рев да ми донесе вода.

Благодаря! Опитвах се да обясня същото от няколко страници насам, но така и не ми се получи. И говорим отново за въпросните 1-2 години след раждането - нито за бременността, нито за по-късния етап а за пустите първи 2 години, когато нито сънят ти е сън, нито почивката - почивка. Дори на площадката, майката е в постоянно напрежение и не изпуска от поглед детето. На психологическа основа това изморява много повече от която и да е работа от 8 до 5.

# 631
  • София - Рим и обратно
Да нямаш празно не значи, че си много оборотен, а че не можеш да съществуваш сам/а. Което е дефицит, не заслуга.
И предполага, че се хващаш от единия клон за другия, което си е противно качество, както и да го гледаме
А, не мога... идеално си мога даже. Никога не съм страдала от идеята да си постоя сама и волна. Ама сега като се натиска някой и ми харесва, какво, да го изгоня ли, та да не би някоя си да предположи нещо си за някакви клони, за които явно иска, ама не успява да се закачи Blush

# 632
  • Насред хаоса
Пиронче, в други държави може и да има. По нашенско все още се смятат за презрени "женски" работи и, нали, какъв мъж е тоя, който ще ги работи. При това тия подмятания са и от жени, да. Предразсъдъците не прощават.
Иначе са нископлатени, макар че не са хич лесни и чистички. Което си е несправедливост, откъдето и да го погледнеш.

# 633
  • Пловдив
Специално за Пирончето, 24/7 на разположение значи, че не знаеш в кой момент от денонощието ще трябва да прибършеш нещо разлято или гнусно. Или да слушаш 130 децибела плач. Може да се случи, докато си релаксираш с романче. Което значи, че дори мама с романче никога не релаксира 100% като нормален човек, а винаги е готова да я вдигнат, да направи прихапка, да забърше, преоблече, успокои, разтърве и сто други дреболии. Това, което изморява е, че не може да се отпуснеш и отблееш, с гаранция, че през следващите 2 часа никой няма да те търси. Ако си с малко дете, в следващия час ей така от нищото може да си в болница. Самото прекарване на време с дете е отговорност.

Поздравления за мъжа ти, че има жена без проблеми нощем! Simple Smile Аз пък съм имал връзка, в които на жената до мен рязко ѝ прилошава и трябва да се ходи до спешното отделение нощем или денем. Търчал съм посред нощ и до аптеката за всевъзможни лекарства, свещички (от онези) и женски превръзки и тампони, ако е имало обилно кървене и не са стигали наличните такива у дома. Излизал съм с готовност и до денонощни пицарии, т.е. без да е имало спешен проблем. На теория излиза, че съм бил в готовност 24/7, но на практика действителното време за грижи за близък човек е многократно по-кратко като часове, защото в други момент съм спял, бил на работа, пазарувал, или сме излизали на разходка заедно или с приятели, гледал(и) сме филм, чел съм книга и т.н..
 Зная какво имаш предвид и не го отричам, че тогава майката е под стрес след всяко изреваване на детето, защото никога не се знае по какъв повод е: наакване, глад, разболяване...

Благодаря! Опитвах се да обясня същото от няколко страници насам, но така и не ми се получи. И говорим отново за въпросните 1-2 години след раждането - нито за бременността, нито за по-късния етап а за пустите първи 2 години, когато нито сънят ти е сън, нито почивката - почивка. Дори на площадката, майката е в постоянно напрежение и не изпуска от поглед детето. На психологическа основа това изморява много повече от която и да е работа от 8 до 5.
Не зная на какви детски площадки ходиш ти, но на тези в Пловдив редовно мамите си бъбрят, гледайки се една-друга и отдавна невиждали децата си къде са и как са, или са заврели поглед в телефона или в списание. Simple Smile Това лято няколко такива зазяпали се или унесли се в сладка раздумка майки пък си търсеха децата и изпадаха в ужас къде ли са отишли. Да видиш ти как се кръстосва целия район с бърза скорост. На мен също ми се случи веднъж подобен стрес с племенницата ми - отидох до близката чешмичка да пия видя и малката точно в онзи момент решила да отиде до съседната детска площадка в градската градина (там има две - една голяма и една по-малка). Оттогава и за секунда не съм я изпускал при другите излизания, а също съм и казвал на няколко майки къде са децата им, защото те самите са били в раздумка с дружки.

Пиронче, в други държави може и да има. По нашенско все още се смятат за презрени "женски" работи и, нали, какъв мъж е тоя, който ще ги работи. При това тия подмятания са и от жени, да. Предразсъдъците не прощават.
Иначе са нископлатени, макар че не са хич лесни и чистички. Което си е несправедливост, откъдето и да го погледнеш.
Да, писах за трудещи се на тези длъжности в България мъже; както и за отново българските криворазбрани очаквания и схващането, че това е срамно занимание за мъж (един вид съревнование между жените чий мъж е по-успял и с "по-висша" професия). Споделям мнението ти. За съжаление, и заплащането не отговаря на положения труд...

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 16:56 от Счупено пиронче

# 634
Да, само че с голям човек имаш ситуация примерно веднъж за няколко месеца, с дете или деца -всеки ден по много пъти. И почти всяка нощ.

В твоя случай - представи си, че не може да ходиш на работа, ами трябва да чакаш до жена си, за да й смениш превръзката и да забършеш и изпереш. Нищо не правиш, само седиш и си на разположение.

Хайде стига менсплейнва, и представа си нямаш какво значи да си на линия, буквално на пет минути стани-седни.

# 635
Тука няма как да се съглася с пирончето. Дете нямам още, ама няма как да се сравни грижа за бебе с това да помогнеш на жена ти. В единия случай буквално си отговорен за това бебето да продължи да живее, в другия не е така. И това 24/7. Не говорим за нещастни случаи, това си е друга работа и недай си боже да се налага.

# 636
Ми разликата е, че докато ходиш до нощната пицария, жена ти не се дере със 130 децибела, нали? И не трябва да я взимаш със себе си, докато се дере. Нито пък ако я оставиш в стая с отворен прозорец, ще се опита да скочи през прозореца. Нито пък всяка сутрин й даваш любимата рокля, тя я стъпква на земята и реве със 130 децибела, че иска друга.

# 637
  • София
Въпрос на критерии. На някои хора като им се натискат, не отварят автоматично краката, щото иначе "кво да правя те не ме оставят".
Самохвалството е много смешно в бгмама, впрочем. Но предполагам, че вдига нерафинираното его.

# 638
Ти щото не си ходила в темите за учениците да видиш какво става. JoyJoyJoy
Скрит текст:
Настоящата осмокласна, бивша седмокласна, е точно Кой е по-по-най в момента.

# 639
  • София
Не съм, но все пак минах темата "млада ли ви изглеждаааам, май съм много млада, хихи, егати младежкия смях имам" през "обяснения за заплата на python пишещ в тема за миоми" до "правя секс повече от всички вас, взети заедно"

Добре, че не пиша в тия теми, щяха да ми се разсърдят, ако кажа, че имат глупави деца.

# 640

Поздравления за мъжа ти, че има жена без проблеми нощем! Simple Smile Аз пък съм имал връзка, в които на жената до мен рязко ѝ прилошава и трябва да се ходи до спешното отделение нощем или денем. Търчал съм посред нощ и до аптеката за всевъзможни лекарства, свещички (от онези) и женски превръзки и тампони, ако е имало обилно кървене и не са стигали наличните такива у дома. Излизал съм с готовност и до денонощни пицарии, т.е. без да е имало спешен проблем. На теория излиза, че съм бил в готовност 24/7, но на практика действителното време за грижи за близък човек е многократно по-кратко като часове, защото в други момент съм спял, бил на работа, пазарувал, или сме излизали на разходка заедно или с приятели, гледал(и) сме филм, чел съм книга и т.н..
 Зная какво имаш предвид и не го отричам, че тогава майката е под стрес след всяко изреваване на детето, защото никога не се знае по какъв повод е: наакване, глад, разболяване...

Не зная на какви детски площадки ходиш ти, но на тези в Пловдив редовно мамите си бъбрят, гледайки се една-друга и отдавна невиждали децата си къде са и как са, или са заврели поглед в телефона или в списание. Simple Smile Това лято няколко такива зазяпали се или унесли се в сладка раздумка майки пък си търсеха децата и изпадаха в ужас къде ли са отишли. Да видиш ти как се кръстосва целия район с бърза скорост. На мен също ми се случи веднъж подобен стрес с племенницата ми - отидох до близката чешмичка да пия видя и малката точно в онзи момент решила да отиде до съседната детска площадка в градската градина (там има две - една голяма и една по-малка). Оттогава и за секунда не съм я изпускал при другите излизания, а също съм и казвал на няколко майки къде са децата им, защото те самите са били в раздумка с дружки.

Да, писах за трудещи се на тези длъжности в България мъже; както и за отново българските криворазбрани очаквания и схващането, че това е срамно занимание за мъж (един вид съревнование между жените чий мъж е по-успял и с "по-висша" професия). Споделям мнението ти. За съжаление, и заплащането не отговаря на положение труд...
Ами точно по същите пловдивски площадки обикалям и аз, но си гледам детето. И не можеш да съпоставяш с инцидентно ставане посреднощ за превръзки/тампони/храна/болест със това за детето, защото в единия случай е нещо неочаквано и рядко явление, а при детето си е напълно очаквано. Аз си знам, че всяка вечер детето ми ще се събуди в Х часа и после още 2 пъти в У, и дори инстинктивно се събуждам минута преди да изреве. Едното “на разположение” няма нищо общо с другото “ако се случи нещо ще реагирам”.

# 641
Ежко, ти ли си? Grinning

# 642
Оф, то тоя Python от чешмата тече вече, нищо чудно. Щом е стигнало до Бг Мама...

# 643
  • Варна
Счупено пиронче, има една силна, генетична връзка м/у новородено и майка. Усеща липсата и. Никой и нищо не може да компенсира връзката им. За съжаление при някои, майчинския инстинкт липсва. Моята, бивша, плиткоумна снаха, беше зарязала бебе на месец. Да не изтърве клюките и красивия си мъж за нея беше приоритет. Детето посиня и започна да се задушава. Дори педиатър не можа да я успокои. Само присъствието на майката. Има мами, които пият биричка и интриганстват, докато децата им гълтат пясък по площадките. Но има и любвеобилни и отговорни майки, които рискуват здраве, кариера и т.н., именно заради поколението си. Не мисля, че мъж, с животозастрашаващо заболяване би рискувал крайно, за да има дете. Жени с порок на сърце, онкологични заболявания рискуват.
Винаги има негативни изключения, но те не са обобщаващ показател. Неудачен избор на партньор (ка) или липсата на пряк контакт с противоположни нам натури и бит, не са претекст за отрицание.

# 644
  • София
Гугъл, към кого това? Joy

Общи условия

Активация на акаунт