Аз работя "най-лесната професия", по Гилбърт Кийтън Честъртън.
Иначе жените с тежки физически професии първи ще са на опашката за провайдър. На феминистки се правят тия, дето потракват на компа и го играят мениджърки.

През лятото в чужбинско видях стройна жена, и то красива в лице, която беше пътищарка и редом до мъжете полагаше асфалт. Дори съжалих, че не успях навреме да извадя телефона и да я снимам, преди да отминем с колата.
Естествено, после мои приятели в България не ми повярваха, защото нямаше как да го видят с очите си.
Усещам го лесно по изказа ти.
Аз на по-предни страници писах, че повечето жени всячески бягат от доста от по-печелившите професии (бях изброил бая такива в едно мнение), макар че много от тях никак не са физически натоварващи, а се изисват търпение, вложена техническа мисъл, а при някои има и малко понацапване на ръцете. Въпросната рускиня я научихме за месец да борави с всевъзможни уреди + стъклопластика, и е от многото доказателства, че дори жена новак лесно може да стане добра в такива дейности наравно с мъжете, стига да прояви желание. И сега тя печели отлични пари с тези си умения - нищо, че се водят уж "мъжка работа". А аз още преди много страници точно с това започнах, че всичко опира до желание да се занимаваш с нещо по-печелившо. 
Ъглошлайфът тежи сигурно около 2 кг, а заваръчният апарат с телоподаващото - над 90 кг (бутилката с аргон е прикрепена към него); но пък той е на колелца и дори 45-килограмова жена се справя да го дърпа из халето. Всяка жена може да го прави, ако пожелае да получава повече пари, отколкото една продавачка или сервитьорка (и в България, и в чужбина). В страната, където е въпросната жена, тя взема чисто малко над 3000 евро за труда си (и почти 6000 преди данъците). А съм имал и съратнички, които вземаха наравно с мъжете по 2500 лева като проектантки, така че и това е възможност за работа, и то на топличко и на бюро.