Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 924
  • 791
  •   1
Отговори
# 720
Ама разбира се, че разбиранията са ограничени. Няма време за широки.

Нещата са прости. Ако някой усложнява - странна птица и не знае как се играе играта. Нормално за по-младите, до една възраст всички сме все неразбрани, все много се обясняваме, а нещата са прости. Но още не сме достигнали дотам.

Нещата от живота са отчайващо простички.

# 721
  • Пловдив
Цитат
...да си проличи кои от вас ще си покажат истинското лице и ще се поблазнят да си съставят прибързани изводи, доукрасявайки възприятията си със свои си изопачени мисли.
Абсолютно нормално е да получиш определени отговори на конкретна история. Ние няма как да те познаваме лично или да знаем какъв живот живееш, кой си и какви са ти миналите истории, затова коментираме написаното. За мен ситуацията, която си измисли говори точно това, което съм написала и назад: липсата на развитие в една двойка, съчетано с бедност често може да доведе до залитане в крайности и вземане на други погрешни решения.
В следствие, ти видя някаква заядливост (?) в напълно добронамерени коментари с лек шеговит уклон.

Цитат
Видях нагледно и обичайното за някои (но не всички!) скучаещи жени свойство за групово настървяване към един избран субект, който се е оказал удобен за окачествяване и обсъждане. Аз ви създадох една такава основа
Ами да, именно - казусите дават основа на дискусии. Изобщо не е задължително всеки коментар да го възприемаш като прицелен към твоята личност.

Цитат
Беше показана от някои от вас и онази така позната черта за умишлено или несъзнателно преиначаване на чужди (мои) думи, изкривени през призмата на собствените ви ограничени разбирания, които на никаква цена не допускат чужда гледна точка
Винаги чуждите разбирания изглеждат ограничени, когато не съвпадат с нашите. Това е част от човешката природа.

На този ти пост отговарям по-подробно, защото е за последно.
Не знам какви скрити заложби са изкарали хората, които са пописали по измислен казус във форум, периодично сменяйки темата на строителни бригади хаха, но това да седнеш да си измисляш истории, завоалирано да пускаш провокации (ръчкането на жени, повечето майки, как майчинството е песен, обобщенията на цял един пол на толкова много нива), чакайки ответна реакция е една идея по-странно. В женски форум. Нооо всеки е свободен да си измисля забавления и странно скроени социологически експерименти.
За пореден път в този раздел: Свят широк, хора изумителни.
Поне се посмяхме и се сетихме за онзи с пералнята.
Ха-ха, да, голяма доброманереност лъхаше от немалко мнения тук. Grinning Ще се престоря, че не съм чел заядливи подмятания от сорта на: "дървен философ", "семейство Адамс", "нещо му е счупено", "великия инженер" и още редица други иронично-подигравателни епитети, за които не ми се търси из страниците назад. Simple Smile Пък вие си ги считайте за доброжелателни шегички. Аз се забавлявах и смеех на прибързаните ви психологически портрети и си похапвах банани през това време. Grinning На някои от най-заядливите нарочно им писах и одобрителни палчета, защото гледах как са си повярвали и на майтап им давах още повече поводи да се гордеят със своята непогрешимост и язвителност.

И отново правиш поредната грeшка коренно да преиначаваш чужди думи, опитвайки се да създаваш уклон и други като теб да започнат съгласително да клатят глави в един ритъм. Думите ти "майчинството е песен" са изцяло твоя фантазия, която не можеш да подкрепиш с нито един цитат от мои мнения, просто защото никога не съм твърдял това, което ти твърдиш с тези изопачавания. Също и "обобщенията на цял един пол", при все, че задължително многократно съм уточнявал и за наличието на изключения и съм наблягал, че не поставям под общ знаменател. Няма да влизам в обяснителен режим, просто ясно ти заявявам и ти давам нагледен пример дори как в опитите ти да оправдаеш свои предишни заяждания в темата, както и нечии други, ти все така продължаваш да си необективна и да боравиш в онова така познато слагане на твои думи в чуждата уста. Е, не ти се получава! Grinning

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 14:04 от Счупено пиронче

# 722
  • Агент под прикритие
Аз (пак), като по-проЗ да питам: успяхте ли най-накрая да изградите някакъв образ на перфектния кандидат или още чоплите теорията? LaughingLaughingLaughing

# 723
  • София - Рим и обратно
Кандидати, като гледам, нЕма. И в склада нема.

# 724
  • Варна
Перфектният трябва да търпи критики или да е глух,сляп  и богат. (по думи на баща ми) Joy

# 725
Аз (пак), като по-проЗ да питам: успяхте ли най-накрая да изградите някакъв образ на перфектния кандидат или още чоплите теорията? LaughingLaughingLaughing

В нета няма идиот и дори полуидиот да чете колегата ти Пиронче. Всеки, прочел го, считам за психиатричен случай (Тежък).

# 726
Перфектният трябва да търпи критики или да е глух,сляп и богат. (по думи на баща ми) Joy
Добра основа. Grinning
Ако е сляп, обаче, няма да му хванеш вяра на комплиментите. Grinning

А женският наръчник отдавна е издаден от bg-mamma:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1041394

Там косвено се засяга и избраника. Grinning

# 727
  • София
Тази тема, дето пусна, е много забавна.
И не бях попадала на нея. На мен ми става жал, като чета хвалещи се във форум женички, опитващи се да си изфантазират колко як живот имат. Понякога имам чувството, че се намирам в паралелна вселена.

# 728
  • Агент под прикритие

В нета няма идиот и дори полуидиот да чете колегата ти Пиронче. Всеки, прочел го, считам за психиатричен случай (Тежък).
Ама тя цялата тема стана една голяма теория на вероятностите, а за това да стане такава не само Пирончето има принос...

# 729
  • София
Зачетох се. Най- интересното е, че там пишат и хора, на които им знаем битието наизуст и са от прекрасни по- прекрасни. И също са от типа, който би ти намекнал, че завиждаш, ако кажеш, че е постъпил тъпо.
Мхм, самокритичност, къде си се скрила.

# 730
Тази съм я пропуснала, благодаря!
Скрит текст:
Имах известен период невясване тук, т.е. периодично ми се случва, писва ми и изчезвам.

# 731
  • Пловдив

Ама тя цялата тема стана една голяма теория на вероятностите, а за това да стане такава не само Пирончето има принос...
Ако някой се върне на началните страници в темата и започне да проследява развитиети ѝ, ясно ще види, че няколко от пишещите тук жени започнаха да залитат към други теми, една-друга се навиваха колко е тежко да си жена (дори и не майка), колко им е леко на мъжете, как последните все мислели за себе си преди всичко (и още там всякакви цветущи епитети и слагания под общ знаменател на целия мъжки пол) и т.н.. Започнаха да си вярват колко идеален живот имат и какви отлични психоаналитички са. И аз видях в това подходящ момент да се разбере доколко безпристрастни са в мнението си, като им дадох мегдан да развият теориите си и да покажат първосигналното си мислене, основаващо се на ограничено мислене и яростно отричане на всичко, което не е по техните разбирания. Забавно се получи. Simple Smile

# 732

Ако някой се върне на началните страници в темата и започне да проследява развитиети ѝ, ясно ще види, че няколко от пишещите тук жени започнаха да залитат към други теми, една-друга се навиваха колко е тежко да си жена (дори и не майка), колко им е леко на мъжете, как последните все мислели за себе си преди всичко (и още там всякакви цветущи епитети и слагания под общ знаменател на целия мъжки пол) и т.н.. Започнаха да си вярват колко идеален живот имат и какви отлични психоаналитички са. И аз видях в това подходящ момент да се разбере доколко безпристрастни са в мнението си, като им дадох мегдан да развият теориите си и да покажат първосигналното си мислене, основаващо се на ограничено мислене и яростно отричане на всичко, което не е по техните разбирания. Забавно се получи. Simple Smile
Ма ти си направо велик! Не знам как го направи туй всичкото!

Само да ти кажа, защото виждам, че не се усещаш, ти на всяко твое второ мнение обясняваш как някой ти вкарвал думи в устата и изопачавал нещата, а ти го правиш не по-малко успешно и то нон-стоп!
Само ей това ще сложа тук:
“колко им е леко на мъжете, как последните все мислели за себе си преди всичко”
Аз такова нещо не видях някоя да казва. И както ти обичаш да казваш - цитирай, ако обичаш, иначе са празни приказки.

# 733
Оф, аз нямам перфектен живот, но имам няколко хубави момента и постижения, на които държа и за някои неща мнението ми е абсолютно "That shit is not acceptable!", без да ме интересуват специфики, емоции, невезение и ретрограден Меркурий.

И да, продължавам да мисля, че на мъжете им е по-леко и повече ги оставят да си бутат кариерата.

# 734
  • Пловдив

Ма ти си направо велик! Не знам как го направи туй всичкото!

Само да ти кажа, защото виждам, че не се усещаш, ти на всяко твое второ мнение обясняваш как някой ти вкарвал думи в устата и изопачавал нещата, а ти го правиш не по-малко успешно и то нон-стоп!
Само ей това ще сложа тук:
“колко им е леко на мъжете, как последните все мислели за себе си преди всичко”
Аз такова нещо не видях някоя да казва. И както ти обичаш да казваш - цитирай, ако обичаш, иначе са празни приказки.
Това, че не си видяла, не означава, че нямаше такива изказвания, и то неведнъж! Simple Smile И преди така нахъсано да отричаш, върни се и търси (не зная дали с търсачка тук също няма да стане по-бързо).

Отричането на това как многократно ти и други като теб действително изопачаваха мои думи, е съвсем очаквано за такъв тип хора. Ако не ви достига чест и/или не се усещате, че правите така, логично е за вас самите да сте си идеално прави и приемате поведението си за естествено. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт