Къде да се запозная със свестен човек?!

• 25 924
  • 791
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Между другото, ако някой човек много обяснява и все твърди, че си недоразбрала, това е вид gaslighting за мен. Все едно те залива вълна от обяснения, от които ти, разбира се, си правиш изводи, че човекът е странна птица, а той продължава да твърди, че не е точно птица, ами ангел небесен, ама ти не го виждаш.
Да, де, някои от вас все такива ги дробяхте в предходните страници и ви се чудих на упоритостта да се доказвате като толкова всезнаещи, до степен да не допускате чужди мнения, някои от които бяха от мъжете в темата. Simple Smile Иначе сте големи небесни ангели - то се вижда.

По темата за правенето на деца... Мисля, че всяка една разумна двойка, преди да пристъпи към създаване на деца, трябва ясно да си е дала сметка, че това е най-сериозната стъпка в живота на хората и не може да се подхожда безотговорно. Затова и има хора, които съвсем закономерно не правят деца, докато не са решили, че са постигнали равнище на доходи и стандарт на живот, които да обезпечат подходящи условия за отглеждане и развитие на детето без (много) лишения. А това значи, че е силно желателно да имат някакви спестени пари, защото никога не се знае доколко стабилна ще е професията на бащата, ако целта ще е са се разчита единствено на неговия доход в годините след появата на бебето (че дори и последните месеци преди това, когато майката е в напреднала бременност). И от тази гледна точка, повечето от разумните двойки работят и дружно спестяват, за да не се окажат неподготвени за предизвикателствата след това. Ако и далеч преди забременяването се разчита предимно само на дохода на единия родител, вече те си решават, щом така ги устройва...

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 15:36 от Счупено пиронче

# 751
Как ей така се очаква да си вдигнеш заплатата от 3000 на 5000 примерно ,  в рамките на година и нещо ?
Става със смяна на работата. И зависи другите фирми колко са на зор. Просто си искаш тия пари и търсиш място, където ги дават. Аутсорсинг фирмите идват, защото дават тук 5К за неща, за които навън ще дадат 20К. Също така става, ако минеш от наемник на фриленсър.

Пиронче, какво ще рече да се допуска чуждо мнение? Да, допускам го, ама то си е твое, ти ще си чукаш главата с него. Няма да стане мое мнение, аз имам друг опит, други резултати и други похвати, които дават плодове - защо трябва да слушам мнения, които очевидно водят до драма, а не дават плодове? Защо да ги приемам?

# 752
  • София
Както се очаква да изкараш човек от сравнително тясно място. Тегаво, но възможно.

# 753
  • Пловдив
Пиронче, какво ще рече да се допуска чуждо мнение? Да, допускам го, ама то си е твое, ти ще си чукаш главата с него. Няма да стане мое мнение, аз имам друг опит, други резултати и други похвати, които дават плодове - защо трябва да слушам мнения, които очевидно водят до драма, а не дават плодове? Защо да ги приемам?
Изразих се непълно. Имах предвид, че не само отричахте чужди мнения, написани от мъже в темата, но и упорито ги отричахте, макар че не можете да се поставите на мястото на другия пол. Simple Smile

# 754
Как ей така се очаква да си вдигнеш заплатата от 3000 на 5000 примерно ,  в рамките на година и нещо ?
Става със смяна на работата. И зависи другите фирми колко са на зор. Просто си искаш тия пари и търсиш място, където ги дават. Аутсорсинг фирмите идват, защото дават тук 5К за неща, за които навън ще дадат 20К. Също така става, ако минеш от наемник на фриленсър.

Такива пари се дават на малък процент хора в ИТ сектора , предимно много добри програмисти. Пак се говори в някакъв частен случай , безмислена е дискусията.

В Мюнхен медианната заплата е 2000 евро нето, ама в София всеки взимал по 5000 , само да ги поиска.  Айде стига балони.

# 755
Аз също не мисля, че може да се очаква oт мъжа изведнъж да изкарва двойно, но ако цялостно поддържат нормален стандарт на живот (т.е без големи изхвърляния и без голямо свиване) нещата се нареждат. То и затова е хубаво предварително да сте започнали да правите стъпчици към някаква стабилност - да е по-спокойно в тези периоди.
Редица хора си отглеждат децата с по-скромни семейни доходи в София и са си тамън. Може да не ги водят всяка ваканция в Мароко и зимата да карат ски на Банско вместо в Аспен, докато децата са малки, но не е болка за умиране. Grinning Важното е да няма големи сътресения и истински лишения.

# 756
Е да, то за да взимаш пари, все пак трябва и да си добър, как иначе.

Аз пък мога да кажа, че мъжете в темата отричат моето мнение и тропат с краче, че "такова животно нЕма".

Аз лично мога отлично да се представя на мястото на другия пол. Запазено тяло, никакви растежения от бременности и раждания, по-стабилни хормони. Насърчаване да си гледам кариерата и успехите. Като изкарвам пари, не ме наричат  вещица или "прави се на мъж", ами ми се мазнят. Никой не ме натиска да се задомявам или раждам преди 35.

Ми...хубав си е мъжкият живот, какво? Ако бях мъж, щях да съм супер вървежен ерген и да имам жена-манекенка. Здраве, вид, повече пътувания, по-малко обществен натиск, щом си с кинти. Пей сърце направо.

А като жена - всичко това плюс да съм добра съпруга, майка, да спазвам врътките на МОН, да си остана слаба и да не псувам.

# 757

Сирена, българските фирми ще наемат ей там последния циганин на опашката, само и само да не дадат 20 кинта отгоре върху заплатата. С това наясно ли си? Не им трябва човек, трябва им да скатаят едни 20лв и няколко заплати, които няма да ти изплатят, но ти не знаеш в началото.

Хм, а защо да не се напъне за увеличаване на доходите по време на майчинството?
Нали и той го в правил това дете

Газлайтване е, да. Аз затова спрях да чета.

Защото  в повечето професии има някакво ниво на заплащане, което не играе  в пъти. Как ей така се очаква да си вдигнеш заплатата от 3000 на 5000 примерно ,  в рамките на година и нещо ? То ако беше така, аутсорсинг фирмите нямаше да идват в България , ако плащат наляво и надясно по 5к.

Иване, не си чел като хората!!!

ССФ си вдига дохода по желание. Няма ли пари в семейството, работи на 25 работи по 5 бона заплата и сколасва по този начин. Ама не си чел безценните съвети на форума. Нищо, другия път ще знаеш как да се справиш със семейните финанси!

Редица хора си отглеждат децата с по-скромни семейни доходи в София и са си тамън.

Гугъл, мЪлчи, че ме изядоха в една Даскалска тема за парите за детето. Трябвало да си намерим родителите втора работа, видиш ли, че детето имало нужда от курс.

Последна редакция: пт, 18 окт 2019, 15:45 от tainichka

# 758
  • Пловдив
Е да, то за да взимаш пари, все пак трябва и да си добър, как иначе.

Аз пък мога да кажа, че мъжете в темата отричат моето мнение и тропат с краче, че "такова животно нЕма".

Аз лично мога отлично да се представя на мястото на другия пол. Запазено тяло, никакви растежения от бременности и раждания, по-стабилни хормони. Насърчаване да си гледам кариерата и успехите. Като изкарвам пари, не ме наричат  вещица или "прави се на мъж", ами ми се мазнят. Никой не ме натиска да се задомявам или раждам преди 35.

Ми...хубав си е мъжкият живот, какво? Ако бях мъж, щях да съм супер вървежен ерген и да имам жена-манекенка. Здраве, вид, повече пътувания, по-малко обществен натиск, щом си с кинти. Пей сърце направо.

А като жена - всичко това плюс да съм добра съпруга, майка, да спазвам врътките на МОН, да си остана слаба и да не псувам.
Еххх, колко е розов животът на мъжете... Grinning С толкова по-малко усилия, а пък всичко ти се получава - манекенки, пачки, обществено признание, изваяно телосложение...

# 759
  • София
Ти не повтаряше ли през 3 поста, че мъжът ти има доста кинти в банковата сметка? И бизнес.
Лепите се за парични, пък искате другите да лапат мухите, така де- трохите.

# 760
Ми не, не щракаш с пръсти, работа се иска. Само че никой не ти прекъсва работата с бременности и гледане на деца, имаш дълга писта за отлитане, дето се вика. А общественото признание си идва само. За една жена - ако забие в кариера между 20 и 35 и не се омъжва, ще чуе доста тежки коментари. За мъж? Нищо, той е мъж, гради състояние, като стане на 35, ще си хване сгодна женица.

# 761
  • Варна
Всяка тема се оформя като спор на живот и смърт.Няма смисъл. Ако бях тийн, разчитайки на виртуала, нямаше да се осмеля да се омъжа. Егати формулировките, сметките и предрасъдъците. В реала ако сте толкова педантични и подозрителни, села ви. Истината е, че когато някой е привлечен от друг се отдава на момента и удоволствията. . Животът и щастието са елементарни. Някои, докато анализират и проектират, други му се наслаждават. Първите са губещи. Прекаленият материализъм, субективизъм и глупави битовизми разрушават връзките. Отчуждаване, липса на комуникации, липса на позитивни жестове и краят е предизвестен. Следват теми от рода, роди му трето, но не знаех, че е психопат. Grinning
.Google 76, като новобранец се опитаха да ме убедят, че мъжете обожават зрели и пълни жени (по-възрастни с 15-20г.) И за виц не става. Иначе спортуващите сме анорексички. JoyJoy

# 762
Всяка тема се оформя като спор на живот и смърт.Няма смисъл. Ако бях тийн, разчитайки на виртуала, нямаше да се осмеля да се омъжа. Егати формулировките, сметките и предрасъдъците. В реала ако сте толкова педантични и подозрителни, села ви. Истината е, че когато някой е привлечен от друг се отдава на момента и удоволствията. Останалите анализи и проекции за бъдеще са плод на комплекси. Животът и щастието са елементарни. Някои, докато анализират и проектират, други му се наслаждават. Първите са губещи. Прекаленият материализъм, субективизъм и глупави битовизми разрушават връзките. Отчуждаване, липса на комуникации, липса на позитивни жестове и краят е предизвестен. Следват теми от рода, роди му трето, но не знаех, че е психопат. Grinning
Така си е.
Аз не съм мислила грам като се обвързах.
Е, ако в последствие нещо сериозно се беше объркало, нямаше да се задържим заедно де, ама късмет.

# 763
  • Пловдив
Всяка тема се оформя като спор на живот и смърт.Няма смисъл. Ако бях тийн, разчитайки на виртуала, нямаше да се осмеля да се омъжа. Егати формулировките, сметките и предрасъдъците. В реала ако сте толкова педантични и подозрителни, села ви. Истината е, че когато някой е привлечен от друг се отдава на момента и удоволствията. . Животът и щастието са елементарни. Някои, докато анализират и проектират, други му се наслаждават. Първите са губещи. Прекаленият материализъм, субективизъм и глупави битовизми разрушават връзките. Отчуждаване, липса на комуникации, липса на позитивни жестове и краят е предизвестен. Следват теми от рода, роди му трето, но не знаех, че е психопат. Grinning
Ето едно много добре подредено мнение по темата. Simple Smile

# 764
  • София
Не знам, аз приемам такива розови приказки само от жени, които яко дърпат каруцата и много им харесват очите и жестовете на милото.
Другото ми идва малко лицемерно. Според мен почти всяка жена гледа дали човекът е работлив, дали е амбициозен и иска да върви напред.
Просто някои се възмущават, че друг го казва, докато те самите седят на сянка.

Общи условия

Активация на акаунт