Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 116
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Според мен 500 е по-близка сума до реалната.

# 346
Колко наем може да се вземе на добре направена, преустроена гарсониера в Надежда 1, добър етаж, вход? До метростанция Надежда е.

Ако е направена на 2стаен - спокойно 600лв.
Не е ли множко това?

Не, не е множко а е нелепо Хайде по-сериозно, стига с тези абсурдни изсмукани от пръстите цени. Разсъждавайте малко.
8 евро/кв за панелка в един от най-евтините квартали. Как пък не са се сетили всички инвеститори да купуват само в Надежда и да се бият с пачки.

# 347
Цената се определя от търсенето и предлагането.
Ако някой го наеме за 600, значи струва толкова.
Ако не се намерят наематели, винаги може да се свали цената.

# 348
Цитирам статия, която прочетох преди малко:

"Общинските чиновници вече няма да искат копие от нотариален акт за адресна регистрация, предвижда още пакетът промени на Дончев. Вместо това ще се дава само номер на нотариалния акт. При регистрация на наематели обаче ще е нужно копие от договора за наем."

# 349
Цената се определя от търсенето и предлагането.
Ако някой го наеме за 600, значи струва толкова.
Ако не се намерят наематели, винаги може да се свали цената.
Супер полезно мнение! Благодаря много! Simple Smile
Май са много малко инвестираните в Надежда и пишещи тук?

# 350
Колко наем може да се вземе на добре направена, преустроена гарсониера в Надежда 1, добър етаж, вход? До метростанция Надежда е.

Не е ли множко това?

Не, не е множко а е нелепо Хайде по-сериозно, стига с тези абсурдни изсмукани от пръстите цени. Разсъждавайте малко.
8 евро/кв за панелка в един от най-евтините квартали. Как пък не са се сетили всички инвеститори да купуват само в Надежда и да се бият с пачки.

Аз коментирам от гледната точка на реална пазарна ситуация и опит. Вашите изводи от къде са?

# 351

Не е ли множко това?

Аз коментирам от гледната точка на реална пазарна ситуация и опит. Вашите изводи от къде са?

Моят опит е от позицията на наематели на няколко имота, хиляди прегледани реални обяви, десетки огледи на реални имоти. Ясно ми е какво се търси и какво се предлага. Ясни са ми и фантазиите на собственици виждащи, че някой иска много и това ги води на мисълта, че може още повече. После някой подобен гледа и от тях.
Нищо не значи това, че даден имот е намерил наемател-шаран при по-висока от нормалната цена. Това не е стока да продадеш и да забравиш. Сайтовете за имоти са пълни с имоти, които стоят по месеци на пазара или такива с постоянно текучество.

# 352
Загубена кауза... не се научиха хората да не цитират чаршафи и това си е... Усет нулев Angry

# 353
Имотите с високи наеми стоят наистина с месеци на пазара, това не значи, че не са на пазарни цени, а просто там по-рядко се появява съответния наемодател.  Като при покупко-продажба. Евтините заминават веднага, по-скъпите стоято дълго време.

# 354
Дарк,
кажете на админите да махнат цитирането тогава. Но често тук се пише по няколко подтеми, подвъпроса едновременно, и според  мен има смисъл от цитирането. Някак си, когато не си чел цялата тема, улеснява четенето. Иначе трябва да напишеш някакво обръщение  и след това четящия да издирва кой е писал поста, който коментираш като се връща назад.

# 355
Загубена кауза... не се научиха хората да не цитират чаршафи и това си е... Усет нулев Angry

Ах, усет никакъв. Загубена кауза, съсипахме го тоя форум.
Сигурно често си биеш facepalm за да си придаваш важности....
Да те светна и аз нещо - нормалните форуми от много години автоматично си ограничават quote до последно мнение и не е работа на коментиращия да губи време и да редактира коментарите си. Но то за да си цениш времето трябва да имаш живот и извън форумите.

# 356
Пепина, за кое по-напред да съобщя на админите? То това цитиране е като епидемия. Няма тема, в която да няма поне двама души, които да цъкнат бутона Цитирай за чаршаф опънат поне три скролвания надолу. Елементарно е, ама кой да се сети, както казах никакъв усет. Че ще накарат 50 човека да скролват като ненормални, голяма работа

EzzG, отговаряш на пост преди твоя. На всички е ясно към кого се обръщаш и във връзка с какво! Ама нищо, цитирай като за малоумни...

# 357
По повод отдаването за 600 в квартал без метро, кой е кварталът, защото и Стрелбище няма метро, но пък има 5 транспорта за баш центъра, а там предлагат гарсониери по 500 лв?
В Овча купел още няма метро, но има 2 автобуса, които ходят до метро, преустроени гарсониери има за 600,има и двустайни НС за 500.
И за мен 500 за Надежда до метро ми е по-близко до истината. Може и 600, ама ще поседи известно време , докато свършат двустайните за 600 в малко по-близките до центъра райони.

# 358
По повод отдаването за 600 в квартал без метро, кой е кварталът, защото и Стрелбище няма метро, но пък има 5 транспорта за баш центъра, а там предлагат гарсониери по 500 лв?
В Овча купел още няма метро, но има 2 автобуса, които ходят до метро, преустроени гарсониери има за 600,има и двустайни НС за 500.
И за мен 500 за Надежда до метро ми е по-близко до истината. Може и 600, ама ще поседи известно време , докато свършат двустайните за 600 в малко по-близките до центъра райони.
И моите разсъждения са подобни...

# 359
Двустайни за 600 в по-близките до центъра райони... Силно скептично съм настроена.

Като знам как под 750 не слизат, говоря за почти ново строителство, съвременно жилище. С мазе и паркомясто.

Общи условия

Активация на акаунт