GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 468
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 505
Денерис наистина много отслабна. Мирийн го превзе за 1 - 2 епизода.
Според мен трябваше в 7 сезон да се справят с Церса и сега в 8 с НК. Той поне до 4 епизод трябваше да оцелее.
Денерис отслабна откакто взе да слуша Тирион. Понякога дори се чудя защо го възприемаме за много умен. Само защото той така казва? О не, не само казва, а изтъква. От първия епизод на сериала: "Кралицата има двама братя, един красив и един умен". Ако не го слушаме обаче, кажете ми една умна негова постъпка? Адския огън за битката със Станис Церсей го изрови, той само се възползва. Друго?
Проблема е, че го слуша когато не трябва и не го слуша, когато трябва.
А Тирион и Варис в момента и казват какво да не прави, вместо да и предложат ефективно решение. Не съм впечатлена от тях напоследък.

# 2 506
  • Чужбина
Скрит текст:
Историята, т.е. Мартин изгражда Дани като евентуален антагонист още от началото на романите / шоуто. Проблемът е, че шоуто не успя да ни го покаже.

Погледнете характера на Дани, започвайки от 1-ви сезон. Тя иска да нахлуе в чужда земя, където никога не е била, само защото садистичният й брат и алчни чужди инвеститори постоянно й обясняваха, че семейството й притежава Железния Трон, и това е тяхно родно право.

Кой й го обясняваше това – военни спекуланти и един социопат.

Не можем да отречем напълно, че е извършила добри неща, но никога никога не изоставя и не поставя под въпрос правото си за Железния Трон.

Не забравяйте, че митовете за "наследяването" и "кръвното право" и всички други божествени произходи са използвани от феодалните господари, за да запазят подчинените си и възпират узурпаторите. В действителност обаче кралете и кралете пазят троновете си толкова дълго, колкото могат, и това обикновено става със сила. А силата идва чрез убеждаване на други хора, че трябва да използват сила от ваше име.

Никой във Вестерос няма "право" на Железния Трон. Робърт Баратеон го взима, защото може. Лудият крал го губи, защото загубва доверието на твърде много от своите поданици. Нито един от двамата няма „право“ на трона, както и Дани няма право на Трона.

Но ето някои факти: Дани вече беше кралица. В земя, която бе завладяла повече или по-малко оправдано. Тя изостави това място, за да нападне Вестерос. Преди това изостави Юнкай, а хората, които беше „освободила“, бяха пак поробени. Дани е късогледа, арогантна и жадна на власт. Очите й винаги са били над хоризонта (буквално и в преносен смисъл) в това, което е "нейно" и какво е "откраднато" от нея. Тя не си задава въпроса, дали наистина има право на Трона. Тя не го прави, защото си мисли, че може да свърши по-добра работа. Тя не го прави заради жителите на Вестерос. Тя го прави само заради себе си.

От етична и морална гледна точка, завладяването на Вестерос означава убиване на хиляди невинни хора. Церсей е гаднярка, но мнозинството от хората, които ще умрат, за да може Дани да седне на Трона, са селяни и войници, които следват заповедите на техните лордове. Това е земя, която вече е пострадала от гражданска война по заповед на тирани. Дани не се различава от Ланистърите в това отношение. Дани дори е по-лоша, защото Ланистерите поне взеха Трона без война. И Дани се готви да започне война точно на прага на Дългата Зима.

Проблемът на някои фенове е, че са поставили Дани на пиедестал. Тя никога не е била там.

Така,това е от призмата на сериала. Нейният образ е по-комплексен.

Определено. Но и в книгите го има култът към личността в лицето на Дани.

На мен това не ми харесва. Но признавам, че подхождам с абсолютни предразсъдъци към конкретния казус.

# 2 507
  • Бургас
Благодаря за прекрасното изпълнение в тубата! Heart Eyes
Също ми се насълзиха очите! Sad

Момента,когато Аря изгуби Роби и изродите му пришиха глава на вълчище,беше най-жестокия за мен във фирма.Пмоня,когато минаха с Хрътката и фразата "прекалено късно е",физически почувствах силна болка в цялото си тяло.

Аз също искам да благодаря на Коронис за страхотня анализ! bouquet
Мъжът ми без това ме нарича Церсей,не само защото съм била зла,а защото съм обичала прекалено децата си.Мъжка му работа!Деца,естествено ще ги обичаш. Heart Eyes

Мисля,че няма правилно решение за края.Може би продуцентите искаха да лансират Дани като добрата и всичко да свърши с хепи енд,но народът а намрази тази малка комунистка-анархистка и сега просто няма правилно решение.

# 2 508
  • Варна
 Mr. Green Laughing Mr. Green
Скрит текст:

# 2 509
Синът ми одеве каза, че разгадал как края на сериала бил закодиран в първия епизод на 1 сезон. Джейми олицетворявал сценаристите, Бран самия сериал - бутнат и осакатен. Е те това е, и децата вече го разбраха Joy

# 2 510
  • Вестерос
Кулата на радостта е където е роден Джон.

# 2 511
  • Пловдив
Момента с Роб и вълчището беше брутален, една седмица след този епизод бях като зомби. А в книгата беше още по-зле там моето въображение яко се вихреше. Но много се кефих Аря като им видя сметката на предателите 🙏.
П. С нали се говори, че ще има сериал за Аря и хрътката, то тогава той няма как да умре 🤔
Да се оплача, тъкмо ви открих и след два епизода сериала ще свърши Sad

# 2 512
  • Чужбина
Аз само да кажа, че ако
Скрит текст:
Дани изгори Варис,

никога няма да й го простя. И ще я хейтя.

Извинявам се предварително на феновете. Hug

# 2 513
Как ще се казва сериала за Аря и Хрътката ? И той ще се разказва за бъдещето ли ?
Кога се очаква да излезе ?
Нищо не знам, от вас научих за това.

# 2 514
  • Пловдив
Как ще се казва сериала за Аря и Хрътката ? И той ще се разказва за бъдещето ли ?
Идея нямам, някъде четох, но къде и Бог сигурно не знае 😂. Може и да са фенски фантазии, но едно такова развитие би било интересно.

# 2 515
  • Варна
Съмнявам се да има такъв сериал.  По-скоро ако е истина е някакъв проект..
Освен това едва ли ще е с Мейси и Рори.
/Много харесвам Рори,прави добър образ но няма нищо общо с Хрътката/

# 2 516
Аз само да кажа, че ако
Скрит текст:
Дани изгори Варис,

Скрит текст:
А мен много ще ме израдва, ако Варис тръгне през подземията на ДК да си спасява кожата след предателството, а Дро да го сгащи на някой ъгъл.

# 2 517
Аз само да кажа, че ако
Скрит текст:
Дани изгори Варис,

Скрит текст:
А мен много ще ме израдва, ако Варис тръгне през подземията на ДК да си спасява кожата след предателството, а Дро да го сгащи на някой ъгъл.
Скрит текст:
Май така ще стане. От трейлъра има една сцена, в която дракон бълва огън и наоколо е тъмно като в подземие.

# 2 518
  • София
Е, няма нищо за извинение. Дяволо греши обаче и в двата варианта.
Аз си признавам 3 и 4 сезон почти не съм ги гледала.

да, да, за Бран ми беше огромното притеснение. Беше ми наред с Аря любимия персонаж от книгите (но после с течение на четенето ми остана само Аря) и не можех да повярвам, че толкова рано ще го убият, бях като попарен, хах. Но беше толкова отдавна и само веднъж съм чел, явно съм прехвърлил спомените си по някакъв начин, че е свързано с Аря, а то беше за две малки момченца, в случая Бран/Рикон, а Теон изрода (онзи Теон по това време) бе убил децата на мелничаря. За Аря прелиствах напред когато ''ослепя'' Там не се сдържах, полудях направо и погледнах доста по-напред. В смисъл започнах да чета само нейните глави. Мисля, че това беше на Танца с драконите и Аря си върна зрението май когато разбра, че 'благия човечец' или там нещо такова беше стоеше зад атаките срещу нея. В смисъл беше тест, тя се справи и върнаха зрението и получи и първата си мисия. Не си спомням вече,  Embarassed
Така че имам две прегрешения, в началото с Бран и после с Аря. За Бран донякъде вина има и факта, че имах инфо (за мое огромно съжаление), че Нед ще бъде обезглавен, т.е. когато 2003 г. започнах да чета Игра на тронове знаех каква ще е съдбата на централния герой и понеже това бе революционно и шокиращо и вече не бях сигурен за съдбата на който и да е герой. Ако не знаех, че обезглавяват Нед нямаше да прелиствам около 60 стр. (май две/три глави бяха разликата) за да се уверя, че Бран е Ок. Peace

# 2 519
  • Варна
Че как ще се навре в тия дупки оня дангалак...

Общи условия

Активация на акаунт