GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 282
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 2 775
И в книгите и в сериала ми беше много странно как в един момент я насилва, а в другия е нейното слънце и звезди. Нямам идея какво е, но не мога да го нарека чиста любов.

# 2 776
Двете токсични връзки. Искрено се забавлявам, когато зрителите виждат Санса като Церсей2, а не очевАдното. Laughing

# 2 777
С тази ревност към гаджето на братчето си, малко взе да заприличва на Церси. 😂😂😂

# 2 778
Дани си заслужи да е сама. Първото ми разочарование беше, когато ехидно се подхилна при изплашените от драконите северняци. Само че забрави, че тук е никоя - самопровъзгласила се кралица и хората не са и господарите от Есос. После, когато вдигна наздравицата за Аря, пак направи арогантна физиономия, гедайки към Санса, чак ми се прииска да и отперя един шамар. В чужд дом си, на чужда маса, ми малко смирение покажи.
И когато зазбра, че е съвсем никоя, а Джон е законния наследник, пак лицемерно иска той да си трае. Ами не става.

Ако поне малко имаше акъл, трябваше тя сама да каже на Варис и Тирион и заедно всички да решат какво да правят. А сега те знаят, но от Санса, което още повече и подкопа позициите.

# 2 779
  • Чужбина
После, когато вдигна наздравицата за Аря, пак направи арогантна физиономия, гедайки към Санса, чак ми се прииска да и отперя един шамар.

hahaha hahaha hahaha

И на мен ми действа така. Но на мене повече ми се иска да я хвана за косата или за гушата.

Даже си мислех, че, ако съм на Санса, ще й залепя дъвка на косата - някаква митологична дъвка от смола на язово дърво.

Малееееее, пак ще вадим мечовете изглежда.

# 2 780
Двете токсични връзки. Искрено се забавлявам, когато зрителите виждат Санса като Церсей2, а не очевАдното. Laughing

Супер подбрани моменти. Наистина Денерис прилича повече на  Церсей от Санса. В началото много харесвах Денерис, а не понасях Санса. В този сезон, като изключим 1-ва серия нещата се обърнаха Joy

И аз мисля, че имаше любов между Игрит и Джон, имаше страст, всичко си имаше. Дали е било заради реалната любов не знам, но им се получиха нещата. Също и между Дрого и Денерис. Сега това между Джон и Денерис не знам как да го нарека.. не мога да разбера от показаното между двамата какво е.

Ех, тъп или не тъп явно сериала ненапразно вълнува толкова хора по целия свят, не оставя зрителите безразлични. И ще липсва на всички. Дано все пак плануваните екранизации по други големи фентъзи романи постигнат същия успех.

Четох нещо за малки дракончета в сегашния сезон, в интрото. Моля, някой да каже къде точно да ги видя.

# 2 781
  • Пловдив
На мен също много ли харесвах Дано и Драго. Особено Драго 😂😂🤭 с Джон им липсва нещо, мен не могат да ме убедят че се обичат. Съгласна съм с нещата които сте записали За и Против, но пак не мога да ги видя като влюбени. Колкото до драконите, не мисля че трябва да ги има, време е да изчезнат, някак в света на хората не е нормално да ги има, все едно ние днес да си имаме 2-3 динозаври 🤦‍♀️

# 2 782

Четох нещо за малки дракончета в сегашния сезон, в интрото. Моля, някой да каже къде точно да ги видя.

https://cdn.bg-mamma.com/TQXl/1d8e0160.jpg

# 2 783
  • Чужбина
Колкото до драконите, не мисля че трябва да ги има, време е да изчезнат ...
За съжаление, драконите ще изчезнат. Като се разлигавя и почна да фантазирам, си мечтая да има някъде Ичице и оттам да излезе едно малко драгонче ..., но ... ако трябва да бъдем съвсем сериозни и ако гледаме внимателно, не би следвало да очакваме още дракони.

Мисля, че дракончетата в интрото са, защото интрото представя събитията от началото на сериала. Май са дори в обратен ред.

# 2 784
На мен също много ли харесвах Дано и Драго. Особено Драго 😂😂🤭 с Джон им липсва нещо, мен не могат да ме убедят че се обичат. Съгласна съм с нещата които сте записали За и Против, но пак не мога да ги видя като влюбени. Колкото до драконите, не мисля че трябва да ги има, време е да изчезнат, някак в света на хората не е нормално да ги има, все едно ние днес да си имаме 2-3 динозаври 🤦‍♀️
Фентъзи свят без магия, дракони ... Rolling Eyes  Абе що не си гледате турските сапунки.

# 2 785
Фентъзи свят без магия, дракони ... Rolling Eyes  Абе що не си гледате турските сапунки.
Игра на тронове никога не е било класическо фентъзи. А и като свърши, няма значение, дали ще е с дракони или без.

# 2 786

Благодаря. Но това не значи, че ще се появят в сезона според мен.
Някъде четох, определение, че сериала е политическа драма с фентъзи елементи. Което мисля, че е точно определяне на жанра му. Не е типичния фентъзи сериал с елфи, джуджета, тролове и т.н. Та драконите мисля, че ще изчезнат завинаги. Ще ги видим в цялата им прелест едва в сериал за Таргариените по Огън и кръв евентуално. Но и там драконите са само добавка към интригите, борбата за власт и т.н. Не са основното в историята.
Забравих да се обърна към вас с Игротроновци Joy вчера видях това обръщение в един коментар някъде и много ми хареса Joy

# 2 787
  • Пловдив
И колко дракона трябва да има, така както вървят нещата фентъзито изчезва от сериала. А и трябва постоянно да се въртят в един омагьосан кръг ли, докато има дракони никога няма да могат да свалят Таргариен. Всъщност други хора могат ли да станат дракови ездачи, такива без Тар кръв? 🤔 А и дори да има други дракони, къде са били до сега, кой се е грижил за тях. Едва ли Драгон и Денерис са затвори ли някъде бебетата и при нужда да ги извадят на бял свят вече големи и пораснали.

# 2 788
  • Чужбина
Ех, колко пъти сме писали, че Мартин основно представя сърцето в конфликт със самото себе си. Дракони, магьосници и магии са само бекграудна, т.е. фона. Същността са сърцето и умът.

# 2 789
Между първия секс на кораба и пътуването до ЗХ не знаем абсолютно нищо. Не е малко време. Дават ни след пристигането и след като Джон научи за роднинската връзка как я избягваше. След пира аз усетих много ясно устрема му към нея. Едно и също гледаме, но възприемаме субективно. На мен например реакцията на Денерис към отдръпването му ми говори едно, на друг друго. Тази изненада в погледа ѝ за мен показва, че не е било до момента така. Друг може да го възприеме като изненада, как може той да си позволява да я пренебрегне. Въпрос на нагласа и отношение към героите. Аз ги възприемам такива, каквито ни ги показват. И двамата са положителни герои и действат открито.

А забеляза ли на самия пир как бяха разположени фигурите - чисто визуално. Дани беше изолирана и самотна - Джон й беше обърнал гръб, заобиколен от приятелите си. Единственият път, когато се обърна, беше, когато Тормунд го нарече крал. Сепна се. Защото Тормунд, без да съзнава, си играе с огъня. Джон се уплаши и се обърна към Дани, за да види реакцията й. Не мога да намеря гифче, имах някъде.
В един момент Санса се оттегли, но дори и тогава Джон не се присъедини към Денерис.
Хората бяха групирани според приятелства. Имахме Джейми, Тирион (който в един момент се облегна на рамото на брат си), Бриен и Подрик; от разговора между Хрътката и Джендри стана ясно, че Хрътката знае за връзката им с Аря и тук той беше  в ролята на баща на Аря; Тормунд реши да си изплаче болкатана Сандор, защото го е почувствал близък; Санса и Хрътката имаха чудесна топла сцена, въпреки че D&D се опитаха да си прокарат тъпотията как благодарение на физическия, сексуален и психически тормоз, Санса станала лидер. Нямам думи просто. И Джон - заобиколен от хора, които го обичат, почитат и му се възхищават. Дани - самотна и очуждена, Джон така и не седна до нея да се смеят заедно, да ликуват заедно.
Толкова самотна и чужда беше в тази сцена.

Извнявам се, ама Дани сама не потърси никой, с който да си контактува. Джон ходеше по другите маси, забавляваше се с Тормунд,, със Санса. На Дани нищо не и костваше да отиде при Тирион  и Джайм да речем. тъй и тъй щеше да й се наложи да търпи Джайм, нека поне види и неговата гледна точка - как се държи в компанията на брат си, за какво си говорят и т.н. Дани сама не потърси контакт с никого.

Общи условия

Активация на акаунт