GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 61 918
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 1 080
Уж измряха всичките ББ и КН , но както всички казваме - Бран е злодей най - вероятно и скрита лимонка.
Дано краят обаче да не е отворен.
Интересно за знаците , лошо обаче , че няма време да обяснят за тях.

Чадата спокойно могат да направят нови ББ и нов КНН. Те са все още живи. Не са затворили въпроса с Вала все още.
Всички Чада са мъртви.

Как така? Това кога е станало? Видяхме да умират няколко. Има още.
Последните бяха в пещерата с Бран. После НК дойде и уби всички. Само Бран и Мийра  се спасиха.

# 1 081
  • Чужбина

Джейми чака Тирион да каже нещо подигравателно относно Бриен.

Тирион към Джейми:

- Щастлив съм, че ти си щастлив. - Джейми се смее свенливо.

- Щастлив съм, че и ти най-сетне трябва да се катериш, за да го получиш. Имаш ли изобщо идея, колко дълго чаках, за да шегувам с ръста на високите хора?

Вдига наздравица за изкачването на планини.

След което задава на Джейми един много неудобен и личен въпрос.

Идва Брон и казва, че си е знаел, че я *** . Две руси върлини. Трябвало да бъде като да се гледаш в огледалото.

Луди!

# 1 082
  • Бургас
Този разговор и другият между Санса и Хрътката ми бяха най-човешки и топли в миналия епизод.Мнооого далеч от високопарните речи на Денерис в стил "аз ти давам бурен лес и ти едва ли не ми целувай краката."

# 1 083
Да, то имаше и клипче в тубата от серията, аз връщах серията да гледам, че бях пропуснала Grinning

Никой не ми каза за яйцето какво мисли, дали беше то на Визерион?
Да.
Ето ти ги тук, държи яйцето, от което се излюпи Регал.

Да попитам и аз по запознатите.
Каква е историята (забравила съм)
за имената на драконите и как си е Избрала Денерис на кой дракон да стане ездач

Златистокремавият дракон е наречен Визерион на брат й Визерис. Зеленобронзовият  - Регал,  на брат й Регар. Черночервеният - Дрогон, на хал Дрого - първият и съпруг, когото обичаше. Затова и има повече предпочитания към Дро, а после му става ездач. В книгата май Дрогон се излюпваше последен  и от най-големия трясък/грохот/гръм... нещо такова.

Като се замисля - братята й мъртви, затова и драконите й измряха . Защото все пак , когато носиш името на някого, взимаш и част от съдбата му , ако не и по-голямата. Хал Дрого също е мъртъв, като Денерис го уби, но има някакви видения, че или тя ще умре и ще е при него, или наистина някак си ще се върне Дрого и детето (едва ли ще стане този вариант) , което ме навява на мисълта , че и Дрогон е пътник , за мое най-голямо съжаление. Жалко, че няма повече яйца и няма да има повече дракони , много много много жалко!!!
Мисля, че някъде бяха казали, че ако ездача на дракона умре, той не приема друг ездач и умира и Дракона. Не знам колко е вярно това обаче.

# 1 084
Не е съвсем вярно.
Може да си намери друг ездач (в момента единствения кандидат е Джон), но си спомням, че е имало някакъв доста стар дракон, който не е позволил някой да го язди, след смъртта на ездача му.

# 1 085
  • Пловдив
Да, то имаше и клипче в тубата от серията, аз връщах серията да гледам, че бях пропуснала Grinning

Да.

Златистокремавият дракон е наречен Визерион на брат й Визерис. Зеленобронзовият  - Регал,  на брат й Регар. Черночервеният - Дрогон, на хал Дрого - първият и съпруг, когото обичаше. Затова и има повече предпочитания към Дро, а после му става ездач. В книгата май Дрогон се излюпваше последен  и от най-големия трясък/грохот/гръм... нещо такова.

Като се замисля - братята й мъртви, затова и драконите й измряха . Защото все пак , когато носиш името на някого, взимаш и част от съдбата му , ако не и по-голямата. Хал Дрого също е мъртъв, като Денерис го уби, но има някакви видения, че или тя ще умре и ще е при него, или наистина някак си ще се върне Дрого и детето (едва ли ще стане този вариант) , което ме навява на мисълта , че и Дрогон е пътник , за мое най-голямо съжаление. Жалко, че няма повече яйца и няма да има повече дракони , много много много жалко!!!
Мисля, че някъде бяха казали, че ако ездача на дракона умре, той не приема друг ездач и умира и Дракона. Не знам колко е вярно това обаче.

Това за ездача май не е точно така в "Огън и кръв" един дракон изкарва до 100-200 години няма как с един ездач. Един дракон сменя поне 2-3 ездача, зависи дали и ездача може да се сработи с дракона Simple Smile

# 1 086
  • Чужбина
Ето ви още една мноооооооооого красива жена:

Много по-хубава е от Ева Грийн!

# 1 087
Цитат на: EsmeWeatherwax
Последните бяха в пещерата с Бран. После НК дойде и уби всички. Само Бран и Мийра  се спасиха.

Това е обаче вариация на сериала, нали? И не казаха изрично, че са последните. Защото те лъжеха Бран в Танца, а той намери цяла пещера със зеленозрящи.

# 1 088
  • Чужбина
Това горното е буквално историята на майстер Емон. Който като по-голям брат на крал Егон (прадядото на Денерис и предшественико-адаша на Джон) има по-добри претенции за трона от самия Егон. И ясно съзнава, че недоволните от управлението на брат му (който хем е един от най-добрите и уравновесени Таргариени, хем управлява в несравнимо по-спокойно и мирно време) ще го използват в игричките си и надмощието за власт, за да отстранят Егон и да качат своите си интереси чрез извинението, че действат в интерес на уж истинския крал. И именно заради това се присъединява към Нощния страж.

Да, и Джон ще има съдба, подобна на Емон ... под една или друга форма. Дано само да е на Вала, а не отвъд него.

# 1 089
  • Бургас
Прекрасна Мелисаднра! Heart Eyes

# 1 090

Така е в "Ерагон". Тук - не. Един дракон може да смени ездача. Балириън -Черният ужас - има трима ездачи един след друг. Егон 1 Завоевателя, после синът му Мегор Жестокия,  после внука на Джейхерис 1 - Визерис 1.

# 1 091
  • Чужбина
Бореща се за независимост на Севера чрез самостоятелен крал Егон/Джон Таргариен на трона Санса с капка акъл трябва да запази тайната на Джон и да я извади наяве едва тогава, когато могат да се възползват от нея. Бореща се за просперитет на Севера като част от Седемте кралства Санса следва да подкрепи Денерис и внимателно да обработва полека-лека Джон към идеята за брак с нея на база произхода му, което да доведе до крал Егон/Джон и кралица Денерис Таргариен на трона и гаранции за Севера хем чрез вечно лоялния Джон, хем чрез признателната Денерис, хем чрез техните възпитани в старкски ценности и благоразположение към Севера деца (никой не знае за предполагаемото безплодие на Денерис).

Извинявай, но докога точно да чака? Кога ще е най-удобно да се възползва от тайната?

Chaos is a ladder!

Да чака Дани да седне на Трона и Санса да обяви, че Джон е Таргариен? Или да чака Дани да му свети маслото, докато е още време?

Ако бях на мястото на Санса, щях да направя абсолютно същото. Толкова добре я разбирам. Може би защото съм жена.
И може би защото съм жена, ако бях на Церсей на мястото, щях да оставя много малко хора в чертога и да го подпаля. Щях да кажа на всички, че Дани го е направила и да показвам резултатите от нейната бруталност.

# 1 092
  • София

Да.

Благодаря. Помня, нещо че с Дрого.. имаше връзка. Нормално него единствено обичаше. Чрез него опозна.. силата на властта, това да имаш подчинени и ролята на нещата, които ти се случват. А преди това... беше никоя.
Мачкана, унизявана от онзи откачалко Визерис. С Дрого стана.. Жена и опозна другото реално лице на живота.

# 1 093
Тормунд дава мило и драго за нея, но тя е много нежна душа и не би издържала дивашкия нрав на Тормунд. Той също има много нежна душа, но това не се вижна от пръв поглед.

Не е до нрав, а до различна класа. Тормунд е човек без всякакво възпитание, не напразно наблягаха на това как се залива с вино докато пие и ръфа храната като пълен простак. Няма как да стане. Все едно адвокатка да се хване със строителен работник. Blush
Бриен е всичко друго но не и дама. Никой нормален рицар или лорд не би я взел за жена.  Бриен ако бе дама нямаше да се бие с мечове - независимо каква физика има. В това отношение тя прилича на Аря (и Аря не е дама, тя сама си го каза) Нейната  позиция не е много по-добра от тази на копелетата, които също са аутсайдери сред благородници.

П.С. примерът е лош,  защото поне значителна част от адвокатките у нас спят с мутри, а те не се отличават с култура.

# 1 094
  • Варна
Денерис не е избрала да язди Дрогон. Така се случи. Двата други дракона бяха оковани в избите, а Дрогон беше зачезнал. И на ония показни боеве в Мийрийн, когато се опитаха да я убията Синовете на Харпията, Дрогон долетя и тя се качи да гърба му за да се спаси. Така започна да го язди. Той си я избра за ездач, както Дрого я избра за жена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт