Да продължавам ли с него!?

• 7 078
  • 91
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Към трева не се привиква ли... Тогава тоя що не се спре?!

# 16
  • София
По това твърдение " към трева не се привиква", безпогрешно разпознавам тревоманите. Simple Smile

# 17
Ако човек има много проблеми, сигурно ще се пристрасти.
Но пристрастяването е на психическа основа, не на физическа.
И аз съм пушила трева в училище. Някъде към 3-4 пъти. За да опитам, да видя какво е. Видях и спрях. Не ми беше интересно повече. Освен това виждах в какво състояние бяха съучениците ми, които пушат. И от тях се отделих.
Да разпуснеш с трева веднъж месечно е едно. Някои разпускат с алкохол, други с трева. Познавам такива. Успели хора, с хубави професии и наистина пушат трева отвреме навреме.
Но всеки ден вече си говори за проблем.

# 18
  • UK
Тревата започва да се легализира в много държави. Хората имат право да си пушат по колкото искат, но ако това момче не може или не иска да спре, значи търси някакъв изход като пуши. Ако не пушиш за кеф, значи има проблем. И това мисля, че отнася за всичко. Трева, алкохол, храна, тн. Познавам много хора, които пият по една чаша вино на вечер. Уж за кеф, ама си личи, че е битов алкохолизъм, защото не могат без тази чаша - да си получат дозата. Та, момчето според мен е приело тревата по този начин. Ако я спре за седмица, няма да я възприема така.

Авторката трябва да каже защо иска да се отпусне. Какво му липсва и какво се случва в живота му, за да изпитва нужда да се отпусне. А ако спре тревата, ще кривне ли към нещо друго? Да не замени тревата с алкохол или наркотици и да стане по-зле.

# 19
  • UK
По това твърдение " към трева не се привиква", безпогрешно разпознавам тревоманите. Simple Smile

За първи и последен път ще те помоля да не използваш такива епитети. Нито знаеш за какво говориш, нито ме познаваш. Не можеш да обиждаш хората така. За съжаление живея в държава, в която масово се пуши и мога да кажа какви са ми наблюденията от хората наоколо.

Забелязала съм, че си изключително груба и рязка в коментарите си, както и друг човек вече е казвал във форума. Разбирам, че си нямаш работа и висиш по цял ден по форуми да разнищваш какво правят другите хора, особено жените, които се оплакват от мъжете, но не е нужно да си груба.

# 20
А какво работи, че пуши по цял ден? Или не работи.

# 21
Здравейте. Пиша тук с молба за съвет. С приятеля ми имаме връзка от две години. Всичко върви страхотно, но едно нещо много мъчи отношенията ни и не знам дали си струва да продължаваме така... В задънена улица съм, затова пиша тук.
Проблемът е: тревата. По цял ден пуши. Сутрин,обед и вечер... говорила съм много пъти с него, стигаме до много сериозни конфликти, обещавал е, че ще намали, но не и не..продължава си в същия дух, но аз съм привързана към него и го обичам и все пак искам да оправя нещата... да не се стига до фаталния край... Но все повече и повече се изморявам от обещания и накрая едно голямо нищо. Не е агресивен като пуши, но често е много изморен и неадекватен, вследствие на което ми се скапва настроението. Просто ляга да почива или гледа тв, но не му се говори и става унил. Не е този човек, който е когато не пуши. Това ме дразни.
Благодаря на всички, които ще отговорят и ще ми дадат съвет!
Наистина ли в тази ситуация питаш какво да правиш???

# 22
Аз пък живея в страна, в която да се пие по чаша вино на вечер не е битов алкохолизъм, но да се пуши трева всеки ден си е жива наркомания. И какво правим сега? Придържаме се към реала или се правим на много модерни и интересни?

# 23
  • София

Няма такова животно като бивш наркоман. Или се примиряваш (и, вероятно, присъединяваш), или се отказваш. Няма средно положение.

# 24
Дали пуши трева, взима други наркотици или пие - каква е разликата щом това променя него и ежедневието му?!

Същото е все едно да питаш, приятелят ми пие по цял ден, да го напусна ли?

Разбира се, че да. Какво бъдеще очакваш от човек, който все още не може да се справи със самия себе си? Можеш ли да си го представиш като отговорен съпруг и баща? Детето ти заслужава ли да вижда това и да страда? Не бъди егоист спрямо себе си и евентуалното си бъдещо семейство. Заслужаваш да си щастлива, да си истински обичана и уважавана!! 2 години не са чак толкова много време, повярвай ми. Бягай и не се обръщай!!

# 25
Имам опит с такъв човек и повярвай ми не се променя, аз просто прецених за себе се, че не искам бъдещето ми да е с такъв човек и приключих с него. Колкото и да го обичаш и да си свикнала с него, ще ти мине с времето, помисли на първо място за себе си, защото той (поне от моя опит) няма да го направи.

# 26
  • София
Скрит текст:

За първи и последен път ще те помоля да не използваш такива епитети. Нито знаеш за какво говориш, нито ме познаваш. Не можеш да обиждаш хората така. За съжаление живея в държава, в която масово се пуши и мога да кажа какви са ми наблюденията от хората наоколо.

Забелязала съм, че си изключително груба и рязка в коментарите си, както и друг човек вече е казвал във форума. Разбирам, че си нямаш работа и висиш по цял ден по форуми да разнищваш какво правят другите хора, особено жените, които се оплакват от мъжете, но не е нужно да си груба.

Аз също за пръв и последен път ще ти кажа, че като си във форум, ще трябва да приемаш чуждо мнение, различно от твоето, без да се фръцкаш като ощипана госпожица.
Заради теб самата, не заради другите.

Не ме интересува, че в Англия са разрешили тревата- дори не знам дали за медицински цели или с цел апатичност на населението, за да не повтаря грешките с референдумите.
Но, за всичките години опит с наркомани, още от годините в които може и да не си била родена, съвсем обосновано твърдя, че който се хвърли като Матросов на абразурата, да обяснява как към тревата не се било пристрастявало, как не пречела на работата, всъщност си има проблем.

Ти точно това показа с този си пост- гузен негонен бяга.
Не каза че ти пушиш, а че твой колега, но веднага се засегна като не се съгласих, че не се пристрастява........

Що се отнася до това, колко седя във форума, имам ли работа или не- не е твоя работа и ако не искаш да разнищваш с мен, просто подминавай и толкова.

# 27
Аз пък живея в страна, в която да се пие по чаша вино на вечер не е битов алкохолизъм, но да се пуши трева всеки ден си е жива наркомания. И какво правим сега? Придържаме се към реала или се правим на много модерни и интересни?
Доста вярно. Където живея аз има доста хора които пушат трева за кеф всеки или почти всеки ден (не до степен на неадекватност-явно са привикнали.Учители,Банкови служители...всякакви. Даже някои сутрин вместо кафе си пушат няколко дръпки и вобще не го смятат за неноирмално (особено покрай легализацията).
Аз лично обаче съм казала на мъжа ми че цигари,трева и алкохол не толерирам като рутинно ежедневие- дори по бира на ден не толерирам. За уикенда или като му се допие ок,но за всеки ден не са ми ок.  А и дори и с тревата и цигарите също стои и финансовия въпрос (ежендевно трева определено се отразява за семейния бюджет,освен ако не си я отглежда).

# 28
Тревата започва да се легализира в много държави. Хората имат право да си пушат по колкото искат,..
Това не е непременно добро. Просто се прави за вадене на светло на сива икономика, за събиране на данъци. И алкохолът и цигарите са легални, но това не ги прави безвредни и не толкова пагубни.

Проблем е, когато пречи на качеството на живота. В неговия случай е така. Значи има проблем с тревата. Просто е.

# 29
Съветвам да избягваш връзки със зависими хора..Да, тревата води до пристрастяване. Леля ми работи във фондация за лечение на зависими, та от нея знам, че са зачестили обажданията на инфолинията именно за проблеми с трева..
Имала съм приятел, който така пушеше по Н на брои пъти на ден. Настоях да я спре - ми, измъкваше се да си пуши, криейки се. В един момент спря, след скандали и се вкара в няква абстиненция - не може да спи, мисли само за това, лошо му е, не може да се концентрира, лесно изнервяне..Като цяло - в 1 момент и аз се убедих, че абсурд да се получат нещата и го зарязах. Разбира се, пак започна да си пуши...Той пушеше, по негово обяснение, за да се "справя с реалността", "да разпусне" и някакви подобни чудесии измисляше. Аз лично съм пробвала веднъж в живота си, колко да видя какво е. Не ми хареса, та не съм повторила. НЕ го разбирам това "забавление" и "разпускане", та не бих пробвала пак с такъв човек...

Общи условия

Активация на акаунт