На море в Турция - тема 60

• 65 088
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
 Поздрави от слънчева Анталия ! Тук времето е прекрасно и слънчево. Идеално за плаж, за който се интересува ето какви ще са температурите тази седмица в нашия район. В Swandor Topkapi Palace съм Simple Smile

# 436
  • В.Търново
А на морето колко е температурата? Simple Smile

# 437
А на морето колко е температурата? Simple Smile
Нямам термометър, но аз, съм доста зиморничева и водата ми е добре в морето, а в басейните е доста по топла.

# 438
mamaden, присъединявам се към предложенията на ledi. Royal Alhambra, Royal Taj Mahal и Royal Dragon в Сиде са хотели, които съчетават всичко хубаво в едно - чудесен плаж, полегато пясъчно дъно, отлично обслужване и храна, разнообразни водни пързалки и лунапарк, който е подходящ и за по-големи деца. Единици са хотелите, които могот да предложат всичко това накуп. Сещам се за още един хотел с подобни екстри и това е Sueno Hotels Beach Side. Разликата е, че там лунапаркът се плаща. Плажът е добър, обслужването също.
Разбира се, има и други добри хотели, които си заслужават, въпреки че не предлагат чак толкова много глезотии.
Sunis Kumkоy Resort е хотел с перфектен плаж и пясъчно дъно. Обслужването е на високо ниво, храната също. Водните пързалки са по-елементарни - стават за големи деца, но не са нито екстремни, нито разнообразни.
Ако не ви притеснява това, че морето бързо става дълбоко или, че на влизане в морето има ивица с камъчета, могат да се добавят още 1-2 хотела:
Gural Premier Belek - отличен клубен хотел, с огромен аквапарк, разнообразна храна, голяма и красива територия и много зеленина.
Maritim Pine Beach - със скорошна реновация, огромна територия, много добро ниво, водните пързалки не са толкова разнообразни, както на предишните хотели, но има и подходящи и за по-големи деца.
Ali Bey Park - клубен хотел с огромна зелена територия, много голям аквапарк, отлична храна.
Това са хотелите, за които се сещам и които се вместват в бюджета ви.
Подкрепям esstela, че е по-добре да почивате през септември. Тогава и температурите, и цените са по-поносими.
По отношение на агенцията - както slavei4e е написала, в Пловдив можете да отидете в която и да е агенция, защото 99% от тях работят с четирите основни туроператори, които организират самолетни почивки в Турция. Това, че резервирате чрез посредник, не води до оскъпяване. Другият вариант е за он-лайн резервация, плащане по банков път и комуникация по телефона. Всички необходими документи се пращат на ел. поща. Аз самата от 7-8 години резервирам само така.
Ха-ха голямо писане изписах, а всъщност само повторих това, което са написали преди мен Smile

Winterflame, хубава почивка ви пожелавам!

# 439
С малко забавяне, директно от мястото на събитието Grinning - хотел Amara prestige: температурата на въздуха в момента е 29 градуса(на слънце имам чувството, че удря 40 Sweat Smile), информацията за водата в басейните е, че е 26 градуса, за морето не е написано, но е малко по-студена от басейните. Ние пристигнахме в събота сутринта към 7:30 с автобуса в Анталия и от там с бусче ни трансферираха до хотела. В хотела веднага ни сложиха гривните и отидохме да закусим, преоблякохме се в СПА-то и от там на плажа, после обядвахме и чак тогава ни настаниха. Не ни провървя със стаята и за това поискахме смяна. На следващия ден с триста зора ни преместиха, но пак ударихме греда и реших, че няма смисъл да си губя времето, та останахме във втората стая, че поне имаше топла вода. Като цяло обаче хотела има проблем със стаите и повечето се нуждаят от тотален ремонт, защото докато бяхме на рецепция, поне още две семейства чакаха за преместваме. Та така - хотела е хубав, с много басейни, достатъчно шезлонги, 5 бара, виенска сладкарница, турско кафе, кухнята на ресторанта предлага вкусна и разнообразна храна, поднесена изискано и с вкус, вечерните програми са от външни трупи, от дневната анимация нямам впечатления, тъй като тя е изнесена на басейна на плажа, а там още не сме били. Плажа ми е малко пренаселен, може би защото идва малък за толкова народ, но ние ходим на плажа след 4 ч.и тогава вече е по-рехаво. Пясъка при тентите е по-ситен, към водата вече преминава в дребни камъчета, а в морето вече си има доста камъни, така че аква обувките са задължителни иначе е доста некомфортно. За сега толкова, по-нататък пак ще пиша.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 22:39 от mistery

# 440
  • Пловдив
Сърдечно благодаря на всички отзовали се със съвет към запитването ми. Днес ще отида на място в Емералд и Астрал Холидейс. Предполагам след това ще продължа да досаждам с по-конкретни питания Simple Smile
От написаното видях, че препоръчвате като период началото на септември (пред началото на юли), много ли е горещо юли ? Важно ми е защото на мъжат ми винаги му е топло...и не искам да  му е некомфортно. А в коя част климатът е най-сух? Бодрум, Анталия? Предполагам, че високата Т на въздуха, ще се понесе по-леко при по-сух климат. При висока влажност, ще е мъка...така си разсъждавам само, не знам дали е верно.

# 441
  • Варна
Сърдечно благодаря на всички отзовали се със съвет към запитването ми. Днес ще отида на място в Емералд и Астрал Холидейс. Предполагам след това ще продължа да досаждам с по-конкретни питания Simple Smile
От написаното видях, че препоръчвате като период началото на септември (пред началото на юли), много ли е горещо юли ? Важно ми е защото на мъжат ми винаги му е топло...и не искам да  му е некомфортно. А в коя част климатът е най-сух? Бодрум, Анталия? Предполагам, че високата Т на въздуха, ще се понесе по-леко при по-сух климат. При висока влажност, ще е мъка...така си разсъждавам само, не знам дали е верно.

Избирай септември, щом на мъжа ти му е топло винаги, а за влагата какво да ти кажа, няма измъкване.
И не се съгласявай на иономични стаи.Simple Smile

# 442
mamaden, септември месец е препоръчителен по две причини. Първата е температурата. В началото на септември е над 37°C, а в най-топлите часове и над 40°C. През юли разбира се, е по-горещо.
Втората причина е цената. През юли ще ви трябвят между 300 и 500 лв. отгоре за същите хотели или съответно трябва да направите компромис с нивото, за да е по-ниска цената.

# 443
  • Пловдив
Чакам да видя какво ще ви предложат .
Ние също заради високите Т ,ходим началото на септември .
В Бодрум има вятър ,но пък водата е кристално чиста .
Там има син флаг на водата !
Има и хубави хотели .
Моля ,после да споделите какво са ви предложили .
Благодаря !

# 444
Здравейте,

Ще почиваме юни месец в Кушадъсъ. Почивката ни е организирана от нас със собствен транспорт. Тъй като сме семейство с две деца решихме да преспим по път една вечер в Чанаккале. Бихте ли ми препоръчали добър хотел там?
Благодаря предварително на всички отзовали се.

# 445
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, приключи нашата почивка в Korumar efesus Кушадасъ .Хотелът е много хубав.Всичко е на ниво.Прекарахме една незабравима почивка,

# 446
# 447
# 448
  • Някъде в Европа...
Поздрави от слънчева Анталия ! Тук времето е прекрасно и слънчево
. В Swandor Topkapi Palace съм Simple Smile

Ще ви помоля за повечко информация ☺
Предстой ми почивка в този хотел...

# 449
Поздрави от слънчева Анталия ! Тук времето е прекрасно и слънчево
. В Swandor Topkapi Palace съм Simple Smile

Ще ви помоля за повечко информация ☺
Предстой ми почивка в този хотел...

Като се върна ще пиша подробно, сега съм на сладкарничката и релаксвам 🌞 Нещо конкретно да ви интересува?

Черпя форума с една пастичка

Общи условия

Активация на акаунт