На море в Турция - тема 60

• 64 345
  • 771
  •   1
Отговори
# 30
Дано се затопли времето, че това ми е най-голямото притеснение. Прекрасни почивки на всички!

И  мен времето и температурата на морската вода, са нещото което ме притеснява. Като гледам геадусите тук днес, направо се чудя на ски или на море ще ходим.

# 31
  • Варна
Дано се затопли времето, че това ми е най-голямото притеснение. Прекрасни почивки на всички!

И  мен времето и температурата на морската вода, са нещото което ме притеснява. Като гледам геадусите тук днес, направо се чудя на ски или на море ще ходим.

Що гледаш тук , в неделя се върнахме от Сиде червени като раци.Т стигаше до 35 Simple Smile

# 32
  • Варна
Влошаването на времето го дават да се спуска към Турция, но като гледам прогнозите няма да е много студено, около 20 градуса го дават да е в Анталия за 1-2 седмици, не като тук да е 10-15 градуса. Така че пак ще е топло не се притеснявайте. Пролетно време са възможни кратки захлаждания.

# 33
На живо от Сиде: от 1ви сме тук и имаме един кофти ден (кофти за плаж, но чудесен за разходка). През другото време 10 месечното е всеки ден на плаж по бански, вчера беше и в басейна. Днес за съжаление е малко ветровито и още не сме измислили за какво става времето.

# 34
ЗДРАВЕЙТЕ,
препоръчайте ми нискобюджетен вариант за 7 дни на база ол за септември за Бодрум. Не сме с претенции, но все пак искам да прочета мнение от последната ваканция на някой от форума.
БЛАГОДАРЯ!

# 35
Може ли малко съвети за обмяната в турски лири? Как стои въпроса с пазаруването - ние смятаме да обмени скромна сума в лири и да се разплащаме предимно с карти и малко останало евро имаме, което ще е за някой пазар. Ще бъдем в Дидим.

# 36
  • Варна
Може ли малко съвети за обмяната в турски лири? Как стои въпроса с пазаруването - ние смятаме да обмени скромна сума в лири и да се разплащаме предимно с карти и малко останало евро имаме, което ще е за някой пазар. Ще бъдем в Дидим.
Най-добре е разплащането в лири. При плащане в евро всеки се опитва да търмъчи с курса и не е толкова изгодно. Реално като се замисля май само хотела сме си плащали директно в евро, но те по принцип хотелите в Турция масово си ги обявяват цените в евро, така че тогава е изгодно. За карти, зависи къде пазарувате. По големите градове и курорти може, но из по-малките населени места не е много разпространено. Най-добре е да имате турски лири, ако няма да плащате хотели не ви трябват евро, заложете на карти и банкомати ако ви трябват още лири на място.

# 37
И аз се интересувам за същото. Бях чела, че е най-изгодно да се пазарува с карта - така ли е? Може ли да се пазарува с карта в супермаркетите? Виза Електрон става ли?
Вече нямам карта с валута. Много ли ще загубя при плащане с карта в левове?
Ще съм благодарна за мнения и съвети!

# 38
Тез Тур имат много изгодна оферта за    
1 464 лв за двама със самолет за 24.05.2019 за хотел SWANDOR HOTELS & RESORT TOPKAPI PALACE 5 -Лара.Направо ме е яд ,че изкачат толкова хубави оферти.От агенцията ми казаха,че хотела бил ремонтиран и ще е хит тази година.Имало много българи вече записани за там.
Аз спирам да се интересувам, ако вече съм резервирала Wink

# 39
И аз се интересувам за същото. Бях чела, че е най-изгодно да се пазарува с карта - така ли е? Може ли да се пазарува с карта в супермаркетите? Виза Електрон става ли?
Вече нямам карта с валута. Много ли ще загубя при плащане с карта в левове?
Ще съм благодарна за мнения и съвети!

В почти всички магазини можете да пазарувате с карта, просто плащате в турски лири през картата, стоката минава по курса на банката и е по-изгодно, от колкото да си купувате лири предварително в брой. Друго не трябва да ви притеснява. Само проверете дали вашата сметка има допълнителни такси при плащане на пос терминал в чужбина и не плащайте с карта в друга валута, различна от турски лири, защото при самото превалутиране, например ако стоката е в турски лири, а вие искате да я платите в долари, банката ще ви вземе 3-4% такса за превалутиране. Виза и Мастъркард се приемат почти навсякъде. И в малки магазинчета са ми ги приемали.

# 40
В почти всички магазини можете да пазарувате с карта, просто плащате в турски лири през картата, стоката минава по курса на банката и е по-изгодно, от колкото да си купувате лири предварително в брой. Друго не трябва да ви притеснява. Само проверете дали вашата сметка има допълнителни такси при плащане на пос терминал в чужбина и не плащайте с карта в друга валута, различна от турски лири, защото при самото превалутиране, например ако стоката е в турски лири, а вие искате да я платите в долари, банката ще ви вземе 3-4% такса за превалутиране. Виза и Мастъркард се приемат почти навсякъде. И в малки магазинчета са ми ги приемали.
[/quote]
Много благодаря за отговора! Ще следвам съвета! Yum

# 41
Момичета харесала съм си хотел Pine Bay Holiday Resort в otel.com ми дават най-добра цена някой резервирал ли е там надеждни ли са?

# 42
  • София
Момичета харесала съм си хотел Pine Bay Holiday Resort в otel.com ми дават най-добра цена някой резервирал ли е там надеждни ли са?
да, резервирай спокойно Peace. По-надеждни са от Букинг.
Имам много резервации чрез тях и  никога не е имало проблеми. Simple Smile

# 43
  • Стара Загора
И до нашата почивка остават 16 дни, дай боже времето да се оправи и да е топличко 😀.
Сега въпрос трябва ли да купувам аква обувки , в района на Алания, Авсалар е хотела, вероятно не много познат в темата -  Анабела Диамант и спа 5*?

Здравейте, ние бяхме миналото лято в Ефталия Вилидж, който е само на 7,5 км от вашия хотел. Единственото , което не ми хареса , бяха камъните в морето, и поне за мен аква обувките са необходими.

# 44
  • София
Миналата година бяхме съвсем близо до Анабела Даймънд, в Лонисера, и плажът нямаше нито едно камъче. Но точно на Анабела не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт