Медицински център за асистирана репродукция Варна (МЦАР-ВАРНА)

• 35 490
  • 723
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте и от мен! Аз за първи път се включвам в темата, вепреки че от известно време я чета 😊 Аз съм след втори ЗЕТ на едно петдневно ембрионче (първият опит приключи септември с биохимична) и днес направих втори кръвен - ЧХГ е 1944 - почти утроена стойност за 48 часа. Моля се само всичко да продължи да се развива нормално. Аз също се страхувам да се зарадвам още, понеже е много рано. Пожелавам на всички, които са тръгнали по този път, много успех и вяра, че нещата ще се случат!

# 691
Орион,честито,ама аз знаех че си бременна,просто мислих че си го казала назад в темата или в предната.🤗
Мими,съжалявам,на втори ден изобщо ли нямаш фоликули?

# 692
Мими, дано лекарят се съгласи, че не съм чувала за ест.цикъл дали правят там... съжалявам, че така е станало! Disappointed

Флори, браво, ето още едно доказателство, че и едничко стига да е радоста на мама и тати Heartbeat

Бобчита, хихи, не съм писала или споделяла нещо да се разбере, но явно все пак си усетила Purple Heart Ти кога си на преглед?

При мен вторият път всичко бе различно от първия и така се стекоха нещата, че противно на това, че обикн.човек иска да изкрещи и сподели с цял свят за щастието си, аз от страх (не я обичам тази думичка) пазех доста дълго щастливата новина Flowers Hibiscus Но не съжалявам и правя нещата така както ги усещам и се чувствам добре. То в началото не можех да повярвам, че стигнахме до втори опит, т.като ми се наложи операция и тя отложи нещата доста. Юли 2019 ни изтичаше 2рата заповед, а ние направихме май 2019 2рия опит.

При първия опит имах голяма надежда, всичко мина доста добре до момента с трансфера и след това - имах 8 извадени яйцекл., от тях 2 незрели, 3 оплодени и две развиващи се добре (другите всъщност бяха неправилно оплодени с повече от един спермат. ).Върнаха ми два двудневни броя ембриони (отлични уж). Първо не очаквах толкова рано да ги върнат, второ на трансфера едва издържах да ги върнат (с пълния пикочен мехур), лекарите не се отказаха и това, което зависеше от тях го направиха професионално. Аз обаче се сдухах още от тогава дали не съм попречила и си изкарах до теста в лоши мисли и втълпяване, че трябва да усещам нещо ако е полож.теста. Определено не бях достатъчно силна емоционално.Изводите ми бяха, че не е необходимо да усещаш нещо конкретно и че ако трябва да стане ще стане, дори да не си лежал много време после. Резултат - биохимична. Др Кисьов вярваше в нас и ни подкрепяше и каза, че няма причина да не стане (водим се с неизяснен ст.) Пуснахме наново документи и излязоха бързо за юли месец 2018. Надявах се, че септември 2018 ще направим опита... Междувременно август се разбра, че имам Базедова болест и висок пролактин (неща, които като цяло не са били проследявани от някой лекар и не обръщаха внимание). Наложи се лечение, операция...дълго е за разказване.Тежко ми беше...много! Затова и като видях двете чертички и започнах да следя бр-та не можех да повярвам на това чудо.
А то е чудо, защото вторият опит протече по друг начин, очаквах да имам отново поне 8 яйцекл. , но ... след няколко дни стимулация реагираха само 4-5 фоликула. Бях смазана ...но се дигнах бързо и си казах, че не може заради моята алчност и желание да не се боря и за тези. Стимулацията ми мина леко, нямах болки, всичко ми бе познато, даже на пункцията бях с момичета с доста фоликули и се чувствах леко тъпо колко изобщо ще имам аз (те бяха с болки и подуване, а аз като на разходка бях отишла)... но бях с усмивка и надежда. Искам да кажа, че д-рът се бори до последно и ме следя дози и на ехограф, за да развием повече фоликули. Т. като някои нарастваха бързо, а искаше да има надежда и за малките. В крайна сметка имахме 6 геройчета-яйчица, които оплодиха икси, за да не загубим поради неправилно атакуване от сперматозоидите (както при 1вия опит), така реши лекарят(като спермограма се водеше отлична и имаше риск пак да загубим яйцеклетки като влезят повече от един сперматозоид). До пети ден имахме 4 правилно разделящи се ембриони. Върнаха ми двечки, другите не бяха в подходяща фаза и всъщност на пети ден като отидох бяха останали двете, които ми върнаха. От тях сега едничкото ме рита и се вълнува с мен Heartbeat
Спирам до тук, че стана дълго. Ако не ви е досадно ще напиша и за дните ми до теста.

# 693
Мими, дано лекарят се съгласи, че не съм чувала за ест.цикъл дали правят там... съжалявам, че така е станало! Disappointed

Флори, браво, ето още едно доказателство, че и едничко стига да е радоста на мама и тати Heartbeat

Бобчита, хихи, не съм писала или споделяла нещо да се разбере, но явно все пак си усетила Purple Heart Ти кога си на преглед?

При мен вторият път всичко бе различно от първия и така се стекоха нещата, че противно на това, че обикн.човек иска да изкрещи и сподели с цял свят за щастието си, аз от страх (не я обичам тази думичка) пазех доста дълго щастливата новина Flowers Hibiscus Но не съжалявам и правя нещата така както ги усещам и се чувствам добре. То в началото не можех да повярвам, че стигнахме до втори опит, т.като ми се наложи операция и тя отложи нещата доста. Юли 2019 ни изтичаше 2рата заповед, а ние направихме май 2019 2рия опит.

При първия опит имах голяма надежда, всичко мина доста добре до момента с трансфера и след това - имах 8 извадени яйцекл., от тях 2 незрели, 3 оплодени и две развиващи се добре (другите всъщност бяха неправилно оплодени с повече от един спермат. ).Върнаха ми два двудневни броя ембриони (отлични уж). Първо не очаквах толкова рано да ги върнат, второ на трансфера едва издържах да ги върнат (с пълния пикочен мехур), лекарите не се отказаха и това, което зависеше от тях го направиха професионално. Аз обаче се сдухах още от тогава дали не съм попречила и си изкарах до теста в лоши мисли и втълпяване, че трябва да усещам нещо ако е полож.теста. Определено не бях достатъчно силна емоционално.Изводите ми бяха, че не е необходимо да усещаш нещо конкретно и че ако трябва да стане ще стане, дори да не си лежал много време после. Резултат - биохимична. Др Кисьов вярваше в нас и ни подкрепяше и каза, че няма причина да не стане (водим се с неизяснен ст.) Пуснахме наново документи и излязоха бързо за юли месец 2018. Надявах се, че септември 2018 ще направим опита... Междувременно август се разбра, че имам Базедова болест и висок пролактин (неща, които като цяло не са били проследявани от някой лекар и не обръщаха внимание). Наложи се лечение, операция...дълго е за разказване.Тежко ми беше...много! Затова и като видях двете чертички и започнах да следя бр-та не можех да повярвам на това чудо.
А то е чудо, защото вторият опит протече по друг начин, очаквах да имам отново поне 8 яйцекл. , но ... след няколко дни стимулация реагираха само 4-5 фоликула. Бях смазана ...но се дигнах бързо и си казах, че не може заради моята алчност и желание да не се боря и за тези. Стимулацията ми мина леко, нямах болки, всичко ми бе познато, даже на пункцията бях с момичета с доста фоликули и се чувствах леко тъпо колко изобщо ще имам аз (те бяха с болки и подуване, а аз като на разходка бях отишла)... но бях с усмивка и надежда. Искам да кажа, че д-рът се бори до последно и ме следя дози и на ехограф, за да развием повече фоликули. Т. като някои нарастваха бързо, а искаше да има надежда и за малките. В крайна сметка имахме 6 геройчета-яйчица, които оплодиха икси, за да не загубим поради неправилно атакуване от сперматозоидите (както при 1вия опит), така реши лекарят(като спермограма се водеше отлична и имаше риск пак да загубим яйцеклетки като влезят повече от един сперматозоид). До пети ден имахме 4 правилно разделящи се ембриони. Върнаха ми двечки, другите не бяха в подходяща фаза и всъщност на пети ден като отидох бяха останали двете, които ми върнаха. От тях сега едничкото ме рита и се вълнува с мен Heartbeat
Спирам до тук, че стана дълго. Ако не ви е досадно ще напиша и за дните ми до теста.
На мен не ми е досадно ,дори е полезно защото и ние сме с неизяснен стерилитет и първия ни опит приключи с отрицателен резултат (долу горе виждам себе си в теб )и дори днес пуснахме документи за втори опит и ми вдъхваш кураж ,така че ако може да споделиш Blush

# 694
Орион,как ще е досадно,знаеш ли колко момичета четат без да пишат и се припознават в твоя,моя или на друг случая.Пиши,а и групата е много готина,добра е средата и можеш да споделиш всичко.Въпреки трудностите си  успяла,нека си расте здрава госпожицата 🤗
В сряда съм на преглед,дали може да се види пола,в 11г.с. ще съм,дано всичко е наред ама искам да знам вече.

# 695
Орион, и на мен ми действаш супер успокояващо.
И аз съм при д-р Кисьов, и моя първи опит със свеж трансфер беше неуспешен.
Чакам цикъл и се надявам всичко да е наред и да си прибера двете замразени ембриончета.
Пиши, пиши....
Някой знае ли какво стана с nadejda_? Дано да е добре.

# 696
Аз си писах с Надежда,надявам се скоро да се върне тук.
Марианка,понякога се получава така,ето ти и 2610-не сте успели на първи опит,защото нямате замръзени ембриончета.Хайде подавайте документи и смело към втория опит.

# 697
Аз си писах с Надежда,надявам се скоро да се върне тук.
Марианка,понякога се получава така,ето ти и 2610-не сте успели на първи опит,защото нямате замръзени ембриончета.Хайде подавайте документи и смело към втория опит.
Днес пуснахме да,и за пореден път се убедих в уникалното отношение от страна на персонала,просто страхотни,толкова мили бяха с мен ,дори и да го правят от куртоазия ,много са добри Heart

# 698
Bobchita, аз си имам двечки замразени на пети ден. Казаха ми, че са перфектни преди замразяването им. Надявам се и да се размразят успешно Grinning

# 699
Оо,Марианка,пропуснала съм.Значи на ЗЕТ си ти!Много лека процедура и щадяща,ще се размразят,нашия боец също беше перфектен и в деня на трансфера казаха че изглежда много добре след размръзяване.Така че споко.
2610,в болницата или в Еконт ще ти дойде заповедта?Тя другия месец ще е дошла.

# 700
Нямам търпение вече. Настроила съм се отново + към ЗЕТ.
Чакам с нетърпение срещата с Кисьов и огромно любопитство дали ще върнем и двечките.
Въпроса сега е колко ще е дълъг този цикъл. Днес ми е 23 ден Thinking

# 701
Благодаря ви😍

Даже понякога замразяването им се отразява по-добре☺

Желая късмет на всяка! Пътят не спира до полож.тест колкото и тривиално да е, си е така.

Аз се бях сдухала защо имам толкова броя, защо нямам замразени, защо това онова...ами случва се...даже да знаете и че това навлизане на повече мъжки герои си е нормално в тези условия и често се получавало при ин витро условия ( а аз си втълпих, че яйцекл.са лоши и допускат неправилно повече от един).
Няма как да кажа кое при нас доведе до успеха, всяко нещо за мен е важно...
Пих витамини преди това (но това го правих и през петте години на опити ...)-инозитол, геритамин, витБ12,витД,магнезий, фолиева, това се сещам най-вече; пих достинекс (бързо ми повлия на минимална доза, не бях с мн.високи стойности на пролактин, нямах странични действия), с него държах пролактин в стойности 260-290(от клиниката обаче не следят хормони и като цяло още при първия преглед бях споделила, но не видяха причина да е пречка, а навсякъде казват че е важно); базедовата болест нямаше изява в хормоните в началото (в ТСХ), но при нея има и антитела(автоимунно е) и след това и тсх се разбуто яко ( беше ми голяма мъка като ни казаха да спрем опитите и че е опасно, но аз предприех операцията и премахването на жлезата след доста мислене и преценка, че не мога да рискувам бебче да не е добре или да го загубя-при базедовата не се знаеше как ще реагира тялото при бр-ст);Това бяха основни неща, които се промениха.Отделно бях по-позитивна след тест, лежах два-три дни и после правех малко разходки, пиех профилактично но шпа, ядох ананас 4дни😂,взех предвар.мерки да нямам запек (първият път имах и това също леко прецака работата) като следях храната от рано...това се сещам за сега.
Бобчита, мисля че няма да кажат за пол, защ.може да не е точен и при мен не бързаха, а иначе от пренатест го научихме (генома имаше проблем и избрахме пренатест, пуснахме само даун за наше спокойствие).За мен никакво значение нямаше пола, безумно щастлива ме прави тази бр-ст (шест години чакана, 4 инсем., едно ин витро и едно икси, спонтанни опити към 4-5г сумарно).Таткото искаше ако може момченце😂аз си мислех, че ще е момченце по храненето ми(после ще пиша и за симптомите), но не...мома е😉

# 702
Момичета,много сте изписали.
2610,съжалявам за отрицателния резултат.Следващия път ще е успешен.Пожелавам ти го от ❤️
Орион,честито и лека бременност.
Бобчита,в 11г.с има шанс док да види пола.На мен го видя в 12г с+0 дни и беше сигурен.При момчетата като че ли по-рано се вижда.
Връщам се назад да ви чета по-подробно. Simple Smile

# 703
Орион,пиеш ли още вит.Д,аз трябва да пусна май и да видя да го продължавам или да го спирам.
До коя седмица се правят тестовете?
Моят мъж ако има право на избор иска  момиче,ама в сряда ще видим доктора ще види ли нещо,момиче момче ,да е здраво .

# 704
Пиех от 2000 IU на капсули по една дн., но от началото на стимулациите не съм пила добавки(само фолиева к-на и протеин след пункцията).Продължих с фолиевата (и кринон, естрофем както ми бяха казали до 12г.с  и до 8г.с).Лятото при мен бе по-лесно-слънце, плодове и зеленчуци и наблягах на това.Сега започнах да пия прегнакер плюс, но не всеки ден, както и вигантол по две капки дн.профилактично(не съм пускала изследвания)(друго не пия за сега-нямаше до сега нужда от желязо или магнезий).Но шпа пиех в началото при болки, но те бързо отшумяха ( пу пу лека ми е бр-та и нямах грам гадене или повръщане).
Тестовете са до 20г.с(така пише за пренатест).Аз в 12г.с пусках, но нямаше достатъчно фетално ДНК и се наложи отново да ми вземат кръв(случва се, не е нещо като проблем, просто е индивидуално), доволна съм от теста и провеждането.Иначе да, може да се види при момченцата, но зависи как застане, а и по-скоро на мен ми направи впечатление, че в началото др Кисьов не гледаше това, а чак като порастна повече бебчето☺но тогава вече си знаехме😂
Ти обаче май не си при него? На ЖК записа ли се и при кого?

Стефи, мерси!

Общи условия

Активация на акаунт