Медицински център за асистирана репродукция Варна (МЦАР-ВАРНА)

• 35 490
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
Bobchita моя опит приключи на 7 ден от стимулацията с 3-4 малки фоликула неразвиващи се:disappointed:

# 706
Мими,не съм веща в това,но това не е ли намаляващ резерв,а не изчерпан?Щом имаш дори и малки,пак е нещо ,мисля.
Орион,записах се на ЖК при единствената лекарка която ми даде болничен от началото,но аз живея в центъра,а тя е във Владиславово и ми е далечко,но е много приятна.Взе ми кръв за БХС и останалото като кръвна захар,хормони,вагинален секрет и урина.На всеки преглед ме гледа с коремен ехограф,при нея ще си остана.За мен ЖК е проформа,разчитам на прегледите при Александров.
И аз нямам гадене,само запек ,но Стефи тук ми каза за лактулозата и с нея се справям,а на работа не ходя понеже не е за бременни работата ми.
От другия месец мисля да тръгна на лекциите за бременни в Гранд мол.

# 707
Може би да намаляващ, първия ми опит през март,завърши с 2 яйцеклетки при пункцията,нямах повече(но с по малки дози гонал)последва трансфер и бременност,завършила в 7г.с.а сега стигнах до 450единици на ден и нищо.

# 708
Орион , честито !!! Разбирам те напълно защо не си споделила ... Аз криех от всички до краят на трети месец . Лека бременност .
Бобчи , виж и курсовете в АГ болница - на мен ми бяха по полезни . Тва БХС не му обръщай внимание - за мен това е теория на вероятностите .

# 709
Благодаря, Усмивка!Често разказвах на моя мъж за теб и Валентина и че чакате близначета☺😍 и си мечтаех!
Аз не пусках БХС. На същото мнение съм.
Иначе лекции има най-различни и аз ходех, от 4тия месец започнах.Полезни са определено, че аз имах няколко дни (в трети месец), в които се шашках как нищо не знам😂понаучава се☺

# 710
Орион , аз си признавам , че гледам близнаците от тези курсове и от книжката от болницата и метода на закаляването ...

# 711
И аз ходих на лекции за бременни,но не особено често,тъй като имах проблемна бременност,все ме мъчиха болки и приресненията ми бяха в повече.Ако я карате леко бременността ходете,много са полезни лекциите,а и дават и награди. Моят син още се къпе с един гумен розов хипопотам,който получих като подарък на лекция. Grinning
Аз бях споделила само във форума и много малко хора знаеха за бременността.От роднините си дори криех и разбраха на финалната права.

# 712
Стефи Revolving Hearts да, пожелавам на всяка освен бременност, да е лека и здраво бебче!
Усмивка Two Hearts

Знам колко е важна информацията за ЧХГ, симптоми, т.като аз какво ли не съм чела и ровила в интернет, на бг, на англ.език ...
Та реших да ви напиша тази инфо за мен (която си записвах, ако ми е нужна и първия път правех така) ( а по натам и др.неща ще споделя, да не е много дълго)

Симптоми-
-ту ми е студено, ту топло
-докато пиех естрофем имах и като топли вълни
-ядеше ми се солено, салати, но не и сладко, и си изкарвах по цели седмици с един вид храна, която ми е в пъти по-вкусна от нормално (напр.седмица на шопска салата основно, седмица на таратор основно и подобни)
-често уриниране (вечер по 4-5 пъти)
-воднисто течение
-подуване
-в гърдите по-късно имах разлика и то основно в нарастване, не бяха супер чувствителни, но я имаше чув-та

Но най-най-яркият ми симптом, който разбира се е индивидуален и не бях чела за точно такова нещо, но при мен си бе факт, беше-
на 6,7,8ми ден от трансфера имах доста силни, сковаващи болки (кратки, за 5-10 мин) ниско в матката, обикн.по никое време вечер в 3часа и ме будеха, разхлабваше ме това, караше ме да ходя до ВЦ, първият път си мислех че край -идва ми, направо ми изтръпваха краката, все едно ме стържеха като върху рана в матката... пиех но шпа, нямаше ефект. Това бе общо 3-4 пъти за тези дни, като в първите дни след трансфера имах съвсем леки менстр.болки, но не нещо кой знае какво, после един ден (на петия) бях като нова, нищо ми нямаше и леко се сдухах, но си казах, няма да се давам и няма да го мисля...до момента с тези силни болки, които приех, че или значат нещо хубаво или нещо лошо, т.като не бях ги изпитвала. Както писах, след ходене до ВЦ ми минаваше и бяха за кратко, но доста силни. Явно нещо като контракции е било и донаместване на ембриончетата(чето). Пуснах си на 9ти ден след трансфера (на 2броя пет дневни ембр.) кръвен тест, беше ме страх, но трябваше да го пусна, защото приема на Достинекс при полож.тест се спира ( а аз го пиех в петък вечер и бе 9тия ден). Пулсът ми сигурно е бил 200 всеки път щом рефрешвах страницата да видя резултата ( в лаборекспрес излиза за два-три часа). А после - рев и треперене от щастие... но гледах много да не рева SmileSmile че да не се вълнувам прекалено, да не вредя на малката точка.

Резултати-
9ти ден кръвен тест - 176
13ти ден кръвен - 733
16ти ден кръвен - 2310

На 9тия ден си направих после и уринарен и от любопитство и за ову (имам от тези от ибей) ;
за бр-ст бе с много, много бледа черта (а уж е с чувствителност 10 теста), а на ову теста бе хубава ярка черта.
На 13ти ден ме викаха за документите в клиниката след опита, реших да направя sure check и да им го покажа, Малена ми пусна там и кръвен и всъщност кръвните от 13ти и 16ти ден са правени при тях (да се проследи как вървят стойностите и отговарят ли). Доста страх имах преди този на 16ти ден, т.като имах биохимична бр-ст от първия опит. Като ми се обадиха с това 4-цифрено число си казах "Глупачка, радвай се, точицата се развива и трябва да вярваш в нея Purple Heart а не да мислиш лоши неща."

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 12:51 от Orion_Sagitta

# 713
Момичета , моята първа инсеминация беше на 15.10.19. без стимулиране, на естествен цикъл , с едно фоликулче . Направи ми я д-р Кисьов , всичко мина леко , без притеснения и с много подкрепа от екипа . Днес на 29.10. направих тест , за съжаление отрицателен ! Цикъл още нямам , но всички симптоми са на лице . Не знам , какви емоции имам , разнородни са някакви . Пиша просто, да споделя , че нещо буцата в гърлото не ми дава въздух и се държа като позитивна хистеричка пред родителите и съпруга

# 714
DjidjiVal, за съжаление успеваемостта при инсетата е наистина малка. Не че и аз не се надявах при моите три...
Иначе Кисьов е невероятен. Сигурно сте с МФ щом си на естествен цикъл. Пожелавам ти успех занапред в борбата за дете.

# 715
MarianaKV, не сме с мъжки фактор . Водим се с неизнасен стерилитет , въпреки че проблема може би идва от коремна операция от Дермоина киста , която според Александров дори съм нямала .Всички изследвания са Ок , но ...
Все пак продължаваме , сигурна съм в силите си , просто ме боли .

# 716
Извинявай ако съм те засегнала.

# 717
Аз минах през 4 инсета без стимулация и знам колко много чувства преживява човек ...И ние сме с неизяснен ст. (Може би е имало проблем при мен с висок пролактин и базедова болест...) Направих инсетата с цел да избегна ако мога хормоните и инжекциите (не са си безобидни) и не съжалявам, че поне съм пробвала.Направихме 4тата само заради фонда ...
Съжалявам за твоя отриц.резултат. Аз се чувствах добре обаче когато правехме нещо и действахме с процедурите.

# 718
Извинявай ако съм те засегнала.
В никакъв случай мила ! Благодаря ти за думите и отделеното време . Вие сте ми силата ,защото на никой не казвам. Намерих тук и прекрасно приятелство и се чувствам страшно заредена , да продължа !

# 719
И ние минахме през 4 инсета заради фонда ,и ние сме с неизяснен стерилитет,дори и един опит ин витро минахме наскоро за съжаление неуспешен.Късмет и горе главата,докторите си знаят работата трябва само да им се доверим Heart

Общи условия

Активация на акаунт