Студенти в Холандия/Нидерландия - 5

• 49 377
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, някой има ли информация относно мобилните телефони, договор с холандска карта с повечко интернет и разговори не ми се вижда изгодно, с БГ оператор след 4 месеца започват да таксуват роуминг, изобщо има ли запознати с вариантите и как процедирате

Скоро след преместването си, синът ми  закупи пакетна услуга с холандски номер. Плаща по 10 евро месечно, има предостатъчно интернет и телефония ( каквато вероятно рядко ползва). Съветвам ви да се ориентирате към холандски номер. Тепърва ще има служби в които ще цитира номера си. В пъти по - логично е той да е холански. Да не говорим, че една пратка по спиди ако решите да му пратите, ще ви искат холандски номер. Ние ползваме услугите на часна фирма която превозва колети, макар че са българи, също изискват холандски номер на получателя. Аз съм на принципа - колкото по-добре се интегрираш в системата, толкова по-голям е шанса да станеш част от нея. В противен случай се капсулираш и си оставаш чужд.

# 106
Здравейте, някой има ли информация относно мобилните телефони, договор с холандска карта с повечко интернет и разговори не ми се вижда изгодно, с БГ оператор след 4 месеца започват да таксуват роуминг, изобщо има ли запознати с вариантите и как процедирате

Не се връзвайте с договор с холандски оператор, няма смисъл.
Може да вземете предплатена холандска карта с повече нет, например Lycamobile (на нея е щерка ми, с 8 ГБ нет и неограничени холандски разговори, зареждаш за 20 евро и докато стигне, после пак...)) или друг оператор. С БГ ще си говорите през Вайбър, покритието е добро навсякъде.
С БГ карта на третия месец изпращат смс за справедливото ползване, вижте условията на сайт на български оператор. Нета , при условията на роуминг, ако те засекат, че си само там е по-скъп, но не е нещо страшно, разговорите също. Не започват да те таксуват веднага, а около седмица, след като са те предупредили, ако ползваш картата за бек-ьп и принципно е изключена, а само тогава, когато трябва да се включва, няма да имаш проблем.
Според мен, а и нея, практично е да имаш холандски номер.
Напред го обсъждахме. Всеки си знае, разбира се, говорим какви са опциите.

# 107
Много благодаря за информацията, аз търсих предплатени холандски карти но не открих варианти за 20 евро с поне 10GB нет и разговори

# 108
https://www.lycamobile.nl/en/

не са обаче 10 ГБ...

# 109
Много благодаря за информацията, аз търсих предплатени холандски карти но не открих варианти за 20 евро с поне 10GB нет и разговори

Вижте LEBARA, 10 евро на месец, според сина ми -предостатъчно нет. С безограничени смс - и и обаждания в Холандия.
 Той няма друг номер освен холандския, спряхме българския отдавна. Питах го колко нет има - 5 GB. В квартирата има интернет, в унито също.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 17:39 от G..D..

# 110
Моето дете ползва предпратена холандска карта. Плаща 10Е и казва, че има достатачно интернет, и минути за разговори. Не знам на кой оператор е. Говорим предимно чрез whatsapp.

# 111
  • София-България, Израел - където си поискам
Моята вече почти година ползва българската си карта. Сметките първите 4 месеца бяха без никаква разлика, сега плащам с около 10-15 лева повече /за справедливо използване на данните в ЕС/. За Спиди не са искали холандски номер.

# 112
  • София
Резервацията за общежитието в Тилбърг свърши за 15 минути. Ние не се класирахме. Не разбрах защо.
Не е направено добре-прилича ми на разпределението на земи в Америка - пускат всички и който пръв забие колчето-парцела е негов.

# 113
.... За Спиди не са искали холандски номер.
...
[/quote]
И на нас не ни е трябвал. Пращахме вече няколко пратки - пристигат си навреме и студентът си ги получава без проблеми. 

# 114
Резервацията за общежитието в Тилбърг свърши за 15 минути. Ние не се класирахме. Не разбрах защо.
Не е направено добре-прилича ми на разпределението на земи в Америка - пускат всички и който пръв забие колчето-парцела е негов.
JoyJoyJoy как ме разсмя:)И на мен така ми изглежда.Да питам,за 15 минути свършиха стаите ли ?Дъщеря ми ми казва”Натискаш копчето и готово”Тя ...голяма оптимистка.
Натискаш копчето и някой вече те е изпреварил,отиваш на друга стая ли или просто чакаш потвърждение за това което си избрал?
Не съм наясно ама си мисля че и тя не е много наясно.100 пъти я питах и тя ми казва да съм спокойна че ще си вземе стая.

# 115
От UvA още не са разпратили линкове за кандидатстване за общежитие... а 07.06. е дедлайн Rolling Eyes Какво чакат, да стане 01.06. или 06.06. че да не успеят да спазят срока ли? Много ми е чудно...

# 116

Каква е точно процедурата?
Те пуснаха стаите за... "виртуален оглед" на 15.5 ако се не лъжа.
Казали са точен час - например 10, 11ч, в които на 22.5 ще са достъпни за букване?
И въпросът на Нети - избрала си стая, пробваш да я букнеш и не се получава - в момента ли разбираш, че си изпреварен - не ти позволява да я букнеш и тогава можеш да избереш друга от актуалния списък и пак да опиташ и така докато има налични и успееш да резервираш?

# 117
  • София
Да, на момента разбираш. Първо избираш стая, после сядаш пред компа или лаптопа ( с каквото си работиш)- като дойде определения час се отварят резервациите- и посочваш избраната от тебе. На младежа първо му даде, че е резервирана за него и докато прочете условията, вече му изписало че е заета от друг.  Междувременно сайта се задръства, работи бавно или не се отваря- докато отиде да види за останали някакви други - всичко вече е свършило.

# 118
Значииии,нищо няма да четем:grinning:
И без това ако не сме съгласни нищо няма да се промени.Ако имаме късмет,резервира и край.
Svet_cvet благодаря за информацията.
Еми,ще се пробва пък каквото стане.

# 119
определено са измислени гадно системите с резервиране на общежитие, ама като е такъв недостиг -  освен кой ще кликне пръв, без да е прочел на какво се съгласява, друг вариант май няма? и все пак, ако сто човека кликнат едновременно в първата възможна минута, и това действие отнема някаква мили-секунда, на какъв принцип след това ще отсеят печелившите? то по-добре наистина лотария, вместо неприятно чувство, че не си успял, въпреки че си направил всичко както трябва

Аляска и златните полета са нищо пред тая борба холандска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт