Студенти в Холандия/Нидерландия - 5

• 49 479
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте мами на студенти в Холандия. Благодарение на темата се информирам за много от нещата които ме интересуват, за което благодаря. Имам нужда от помощ. Моят син е студент в Айндховен и както можете да предположите имаме проблем с намирането на квартира. Ако някой от освобождава такава, моля да ми пишете. До момента той е в общежитие, тъй като е в първи курс. За новоприетите студенти мога да дам на интересуващите се информация.  Предварително Благодаря.

# 226
Ако някой търси квартира в Гронинген, синът ми освобождава неговата в края на месец август 2019 г. Помня, колко трудно беше намирането й, затова можем да разговаряме с наемодателя да подготви веднага новия договор. Квартирата се намира на 5 мин. от централната гара и на 10 минути от университета.

Страхотно предложение. Интересувам се за дъщеря ми. Писах ви на лични.

# 227
Моят син е студент в Айндховен. За новоприетите студенти мога да дам на интересуващите се информация...
Моят син е от новоприетите в Айндховен, моля за всяка информация, която считате, че е полезна😊 например, по време на първата година не може ли да се търси квартира ( той на това време разчита ) . Защо е толкова трудно когато си там? Благодаря и успех на детето Ви.

# 228
Търся квартира в Грьонинген за моя син,студент, засега неуспешно. Моля за съвети или конкретни идеи. Ще съм благодарен за всяка помощ или съдействие.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 19:10 от Nikolllai

# 229
  • София
Аз се включвам само да ви подсетя тези, които сте си платили регистрация в Камернет, да не забравите да се отпишете след като изтече месецът, защото мръсниците без предупреждение си изтеглят таксата отново автоматично за следващ месец. И без това не знам на някого да са се обадили чрез тях...

# 230
Включвам се, за да попитам при подписване на договор за наем искали ли са ви сканирана  лична карта на студента заедно с подписания договор да изпратите?

# 231
Включвам се, за да попитам при подписване на договор за наем искали ли са ви сканирана  лична карта на студента заедно с подписания договор да изпратите?

Не, защото студентката е на място с документите си. И между другото вчера ми се похвали, че са подписали договор за новата квартира и са го пратили по факса, но вече бяха на среща с наемодателя. Договора е в преамбюла си с нанесени лични дании - Ай-Ди, БСН номер банкова сметка и т.н. и за двете страни
Иначе ми звучи разумно, все пак и другата страна следва да се увери, че насреща има сериозни наематели, готови да се обвържат със задължения, при неизпълнението на които носят отговорност, а друг начин , освен да удостовериш подписа си - с идентичност, аз не се сещам.

.... по време на първата година не може ли да се търси квартира ( той на това време разчита ) . Защо е толкова трудно когато си там?

Естествено, че може, в пъти нещата са по-лесни, едно че на място имаш възможност за срещи и второ, че имаш контакти с много студенти, някои от тях се местят, завършват, освобождават квартири и нещата се получават между тях самите.
А и си ориентиран, знаеш какво къде и кога да търсиш....

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 11:00 от StefanB

# 232
Да, всъщност е логично е да искат копие на лична карта, а пък ние подписваме и от България, не е на място все пак. Трябва да се идентифицира по някакъв начин. Благодаря

# 233
  • София
За новоприетите студенти във Фонтис /Айндховен/ горещо препоръчам да ползват опцията общежитие. То може да се ползва само първата година, но спестява много нерви. Все пак докато се ориентира в средата, да има вариант, хич не е за пренебрегване. Моят син е на общежитие първата година и сега търси за втората година. Наистина е трудно, предпочитат холандци, агенциите нямат много интерес, въпреки че е платена таксата за търсене. Трудно , но дано излезе нещо.

# 234
За новоприетите студенти във Фонтис /Айндховен/ горещо препоръчам да ползват опцията общежитие. То може да се ползва само първата година, но спестява много нерви. Все пак докато се ориентира в средата, да има вариант, хич не е за пренебрегване. Моят син е на общежитие първата година и сега търси за втората година. Наистина е трудно, предпочитат холандци, агенциите нямат много интерес, въпреки че е платена таксата за търсене. Трудно , но дано излезе нещо.
Здравейте! Моят син също завършва първа година във Фонтис- Айндховен. Много сте права за общежитието първата година- удобно е и имат време да се ориентират в търсенето на квартира за втората година- локация, цени, квадратура. Синът ми вече си намери квартира и подписа договор , но започна да търси още през април. Сайтът , чрез който си намери стая е Pararius.com Пробвайте там. Дано по- бързо намерите стая😀

# 235
  • София

Цитат
Здравейте! Моят син също завършва първа година във Фонтис- Айндховен. Много сте права за общежитието първата година- удобно е и имат време да се ориентират в търсенето на квартира за втората година- локация, цени, квадратура. Синът ми вече си намери квартира и подписа договор , но започна да търси още през април. Сайтът , чрез който си намери стая е Pararius.com Пробвайте там. Дано по- бързо намерите стая😀
Цитат
Благодаря!  В Pararius.com - гледа всеки ден. Търсенето го започна от средата на май.

# 236
  • София
На мен засега всички ми отговориха в Камернет. Единият директно ни отряза, като неподходящи. Другите казаха да пишем отново, като наближи нашето пътуване до Маастрихт, понеже ще ходя с дъщеря ми края на юни с надеждата да огледаме, изберем и дай Боже да предплатил направо нещо на място.

# 237
  • София-България, Израел - където си поискам
Успех на всички търсещи квартира в Холандия. Моята тази седмица ще освобождава стаята си в общежитието. След като месец и половина търси квартира чрез агенции без резултат, слава богу нейна приятелка освобождава стаята си за една година /отива на стаж в Испания/ и дъщеря ми ще бъде  в нейната стая, а после ще го мислим.
Сега през май бяхме при нея на гости за няколко дни. Много ми хареса в Грьонинген и времето беше хубаво.
Имахме нужда да сме заедно семейството за няколко дни, от декември не бяхме се виждали.

# 238
Здравейте,
Извинявам се ако се повтарям с въпроса, но си спомням, че в темите назад беше споменато, че при наемане на квартира трябва да се доказват доходи.
Моля запознатите да споделят мнение.
Благодаря на всички отзовали се!

# 239
Никой не се е интересувал от доходите ни до сега.

Общи условия

Активация на акаунт