Студенти в Холандия/Нидерландия - 5

• 49 482
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Хора, някой ползва ли klikvoorkamer при търсене на студентско настаняване? В Тилбург и Бреда има такава централизирана платформа насочена към студенти, тази година я ползваме, еми.. няма такъв  тегав механизъм. Всеки ден излизат стаи, играе се на рулетка, първи клик или  старшинство по дата на първа регистрация в сайта, обаче е много тегаво  - от месец кликва моят хубостник, а прогреса му е почти никакъв. Ако има ползващи платформата, нека се включат с насоки. Той ли бърка някъде, или системата така си работи... Мислехме, че щом е специализирана платформа за студентско настаняване бързо ще стане, а то вече месец се точи, и се колебая дали да не отиде до агенция и да наеме , вместо да чака кликвора и накрая  да свършат възможностите за настаняване. Много моля за  компетентно мнение, за което предварително благодаря на отзовалите се.
здравейте, ние намерихме стаята от този сайт преди няколко седмици, но успяхме само на:  first to respond.

# 211
Браво!!!  Продължаваме на лични. Simple Smile

# 212
Най после получихме "заветния"договор за наем за квартира в Тилбург,но на холандски.Преведох си го на първо време с Google преводач.Предполага се,че са идентични за Холандия.Моля за съвети на какво да обърна внимание,за да не сбъркаме или пропуснем нещо преди да го подпишем.

# 213
Хора, някой ползва ли klikvoorkamer при търсене на студентско настаняване? В Тилбург и Бреда има такава централизирана платформа насочена към студенти, тази година я ползваме, еми.. няма такъв  тегав механизъм. Всеки ден излизат стаи, играе се на рулетка, първи клик или  старшинство по дата на първа регистрация в сайта, обаче е много тегаво  - от месец кликва моят хубостник, а прогреса му е почти никакъв. Ако има ползващи платформата, нека се включат с насоки. Той ли бърка някъде, или системата така си работи... Мислехме, че щом е специализирана платформа за студентско настаняване бързо ще стане, а то вече месец се точи, и се колебая дали да не отиде до агенция и да наеме , вместо да чака кликвора и накрая  да свършат възможностите за настаняване. Много моля за  компетентно мнение, за което предварително благодаря на отзовалите се.

Здравей,
ние намерихме квартира през този сайт и то сравнително бързо - регистрира се щерката на 29ти април, на 20ти май вече имаше оферта и предстои сключване на договора. Дори имаше още една оферта преди това, която обаче отхвърлихме рисково, но районът не беше ок. Аз доста съдействах оттук, тъй като съм по цял ден на компютър, а тя ходи на лекции все пак и не може да реагира толкова бързо. Цаката, може би, е наистина да се действа светкавично, като излязат предложенията. Три варианта - първи отговорил, жребий и по дата на регистрация /тук са най-хубавите и най-скопи квартири - самостоятелни студия, но в архива на сайта видях, че ги дават на студенти, регистрирали се примерно 2016 - 2017та година, което нас не ни ползва/. Първата оферта /за гадното място/ беше изпратена на принципа първи отговорил. Втората - със жребий. Така че има шанс, не се отказвайте. По наблюденията ми качват обявите около 14 ч и 19ч наше време - не е закон, разбира се. Ако може младежът да ти даде данните си за достъп и ти да се включиш оттук с бързо цъкане на обявите, ще стане по-лесно сигурно. Успех пожелавам!

# 214
Най после получихме "заветния"договор за наем за квартира в Тилбург,но на холандски.Преведох си го на първо време с Google преводач.Предполага се,че са идентични за Холандия.Моля за съвети на какво да обърна внимание,за да не сбъркаме или пропуснем нещо преди да го подпишем.

Здравейте,
и ние получихме "заветния" договор за наем за квартира на холандски плюс общи правила /11стр./, преведохме през Google преводач, и...……  нямаме особен избор ще подпише пък дано всичко да е ок. Вижте сметката, която е посочена за превод на депозита да започва с NL, ако има посочен BSN номер на наемодателя ще е добре, в нашия няма.

# 215
Да,и при нас така+ общи правила.Има NL към сметката,BSN  номер няма.Да изискваме ли да се допише преди да подписваме?

# 216
Да,и при нас така+ общи правила.Има NL към сметката,BSN  номер няма.Да изискваме ли да се допише преди да подписваме?

Написала ни е холандката да се подпише дъщеря ми, да сканира и изпрати договора. Тя ще подпише и ще прати сканирано копие пак до нас и.... може би е това.

# 217
  • София
Здравейте,
Има ли някой приет Game Design в Saxion. Моля да ми пише на лични да обменим информация.

# 218
Благодаря за съдействието! Ще следя.

# 219

Благодаря ти много, и аз от тук помагам, рефрешвам , пускам му инфо за новозлезлите, днес кликна за две по жребий. Надяваме се да се получи. Променихме малко настройките, вдигнахме средно годишния доход. Дано и това окаже влияние.
Още веднъж благодаря на отзовалите се.

# 220
Само мен ли ми се струва или в Klik voor Kamers са надути цените?
И аз гледах днес, под 300 евро нищо няма.
Аз иначе вече месец, че и повече гледам за Тилбург- все още безуспешно, а вече дойде юни месец. В Камернет не отговарят като им пишеш, дали защото не съм холандец или защото съм българин, и аз не знам.

# 221
Под 300 евро едва ли ще намериш нещо, в което ще може да се живее. Моят съвет е да не се бавиш, видиш ли нещо 300-350 евро - взимай го.

# 222
  • София, Младост 2
Синът ми е в Холандия от миналата година (Енсхеде, където не е толкова скъпо като в големите градове) и когато реши да си сменя стаята, ходи да гледа няколко стаи за 250 евро и беше в потрес. Обичайно са колкото килер и няма място за друго освен легло и стол вътре, или са супер мизерни. И това е предвид, че неговата стая в никакъв слечай не беше нито огромна, нито лукс (360 евро наем), просто нормална и прилична. Така че всеки наем под 400 евро е изгодно предложение, което си струва да се обмисли.
Иначе синът ми и негов приятел-холандец си наеха цяла къща на 2 етажа с 3 спални на горния етаж за 500 евро общо (с режийните 600 и нещо). Къщата е тотално необзаведена и ще я събарят 2022 г, вероятно за това е такъв наема. Но всичкото го движеше холандеца и предполагам, затова успяха да докопат такава сделка - а и холандецът има пералня и част от уредите и мебелите, така че това е много от полза (родителите на холандското момче също много им помогнаха с превоз на нещата). Аз съм скептична и леко притеснена какво ще излезе като проблеми с тая къща, ама пък са големи хора, да си правят собствените грешки и поуки. Сега се учи да боядисва с латекс и да слага подово покритие, и да си правят нови партиди за ток, вода, газ и интернет и каза хем малко жално, хем гордо как явно е пораснал, щом вече му се налага да се оправя с такива неща Simple Smile Просто като си там на място и с повече контакти нещата са много по-лесни - затова гледайте сега да се избута първата година с нещо прилично като наем и вид, а нататък ще излязат варианти.

# 223
Само мен ли ми се струва или в Klik voor Kamers са надути цените?
И аз гледах днес, под 300 евро нищо няма.
Аз иначе вече месец, че и повече гледам за Тилбург- все още безуспешно, а вече дойде юни месец. В Камернет не отговарят като им пишеш, дали защото не съм холандец или защото съм българин, и аз не знам.

И синът ми не е доволен от Камернет, само дето им плаща комисион, не отговарят. Колкото и да е труден кликвора, играй, не се отказвай. Там има повече шанс отколкото в камернет.
Hedra, аналогично е и при моя син - правят опити да наемат цяла необзаведена къща, и то единствено и благодарение на холандчето в групата. Ако не е то, никой няма да им обърне внимание.  Трудно е, спор няма...

# 224
Ако някой търси квартира в Гронинген, синът ми освобождава неговата в края на месец август 2019 г. Помня, колко трудно беше намирането й, затова можем да разговаряме с наемодателя да подготви веднага новия договор. Квартирата се намира на 5 мин. от централната гара и на 10 минути от университета.

Общи условия

Активация на акаунт