Студенти в Холандия/Нидерландия - 5

• 49 478
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Revolut е супер карта, с много предимства, и донякъде обезсмисля пейсера и трансферуайз, и точно в момента има промо - с линк от приятел доставката на физическата карта е безплатна

на практика прехвърлянето на средства между двама револют-потребители /родител-дете/ е в рамките на секунди, безплатните преводи, безплатното теглене до определени суми, наличието на собствени сметки в няколко валути /с IBAN/, вътрешното превалутиране на междубанков курс и разни други екстри - при положение е, че всичко това е без всякакви месечни такси, подобна карта не е излишна никому

# 646
Блогодря за бързия отговор:)

# 647
  • Бургас
Какво става с общежитията от Фонтис Венло? Някой знае ли? от 23.07 не сме получавали нищо повече. Последно ни писаха че ще пристъпват към финализиране на договора и оттогава нищо. Нито снимки, нито договор... Заминаваме другата неделя и синът е вече доста притеснен. Писа им два пъти, но никакъв отговор...

# 648
  • София
... Декември месец се прибирам и може би тогава ще отида до НАП, за да предам преведеното уверение...
Дали няма да ти прекъснат осигурителните права, ако чакаш чак до декември? Защо не го изпратиш по email на някого тук, който да го преведе и внесе в НАП?

# 649
  • София-България, Израел - където си поискам
... Декември месец се прибирам и може би тогава ще отида до НАП, за да предам преведеното уверение...
Дали няма да ти прекъснат осигурителните права, ако чакаш чак до декември? Защо не го изпратиш по email на някого тук, който да го преведе и внесе в НАП?
Няма да има проблем. На дъщеря ми през януари успях да занеса преведен документ ,че е редовна студентка.

# 650
Какво става с общежитията от Фонтис Венло? Някой знае ли? от 23.07 не сме получавали нищо повече. Последно ни писаха че ще пристъпват към финализиране на договора и оттогава нищо. Нито снимки, нито договор... Заминаваме другата неделя и синът е вече доста притеснен. Писа им два пъти, но никакъв отговор...
И ние чакаме... Казаха, че ще ни направят резервация за ден и час за регистрация в общината. Нито сме превеждал пари за обучението, нито за общежитие. Пълно затъмнение... Явно "ваканцуват" и последната седмица от август ще бягам по институции, банки, общежития и т.н. Ще бъде забавно..

# 651
Здравейте, моят син ще бъде студент във Фонтис - Венло. Видях, че ще има и други българчета там. Ако не е проблем може ли да помоля за някаква информация относно регистрацията в общината, както и сайтове за квартири, защото се оказа, че  общежитието няма свободни места и сега сме изправени пред проблема с намиране на квартира в последният момент. Ще помоля настоящи или бъдещи студенти с осигурени квартири за помощ. Благодаря предварително.

# 652
Бърз въпрос-може ли в чекирания багаж да се носи мед?
Сина ми много държи да си занесе..

# 653
може! добре опакован

# 654
Аз първо опаковах в бъбълс, та после се сетих да запитам 😂
Благодаря!

# 655
  • София
Здравейте, дъщеря ми си е изпратила в университета с DHL оригиналния превод на дипломата и нямаме нито едно копие... Според вас ще й трябва ли там за нещо друго освен унито? Чудя се какво да правим - да превеждаме пак или там да си я търси и да си направи поне копие....

# 656
Здравейте, дъщеря ми си е изпратила в университета с DHL оригиналния превод на дипломата и нямаме нито едно копие... Според вас ще й трябва ли там за нещо друго освен унито? Чудя се какво да правим - да превеждаме пак или там да си я търси и да си направи поне копие....
Оригинал на дипломата никога не е бил искан на моя студент.
Вземете си оригиналната диплома. Едва ли ще ви я държат на място. Ако желаят, ще им ставите копие.

# 657
Здравейте, имам въпрос, свързан с кратък престой в Айндховен, може ли да ми препоръчате прилично място за настаняване в града, близо до центъра или гарата?
Благодаря предварително!

# 658

Здравейте ! Вчера бе полета на моя син ,който също ще учи във Фонтис .Бях писала по-рано че и ние сме в същата ситуация .Пиша Ви за да ви успокоя ! След като е кацнал синът ми на летището ,хванал е автобуса до ЖП гарата(там бе посрещането от агенцията,упоменато в първия мейл и потвърдено с мейл около час преди полета ).След като е почакал около 20-30 мин . е звъннал на тел.номер който имахме от мейла  и господинът който е трябвало да го посрещне му е казал да го почака още около час ,щял да закъснее . Когато е дошъл ,заедно със сина ми са обиколили общо 4 квартири и му е показвал различни стаи ,да си избере .Синът ми се е спрял на 4-тата ,която му е допаднала повече ,иначе цената е била за всички еднаква 365 Е . Разбрали са се тези дни да подготви договора за подписване . Това е в общи линии , изненадал се е от времето - хладно и валяло дъжд като е пристигнал .

# 659
Здравейте, имам въпрос, свързан с кратък престой в Айндховен, може ли да ми препоръчате прилично място за настаняване в града, близо до центъра или гарата?
Благодаря предварително!

Ние резервирахме от тук www.airbnb.com

Общи условия

Активация на акаунт