Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 886
  • 566
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,как сте ? Как се развиват нещата при вас,как се чувствате ? Не е писано скоро в темата .Надявам се да сте добре.

# 196
Аз съм сякаш по добре. Почти перфектно. Страх ме е да се похваля обаче. Пих 12 дни витамин Е... от него ли е , от друго ли е , никой не може да докаже, но съм по добре и много се радвам за което !!

# 197
И аз пия едно лекарство и едни капки,чувствам се добре,и мен ме е страх да се похваля ...

# 198
И аз пия едно лекарство и едни капки,чувствам се добре,и мен ме е страх да се похваля ...
А какво пиете?

# 199
Има ли някоя от вас освен симптомите на замайване, заглъхване на ушите да усеща и скованост във врата ? Имам и напрежение в мускулите...

# 200
Здравейте,аз сьм на 25 години и от няколко години страдам от нарушение на вестибуларния апарат.Има нормални дни когато симптомите отшумяват но има дни когато не чувствам опора под краката си,виене на свят,пищене в ушите,низко крьвно.Вземам си хипотонин на др Тошков когато сьм сьвсем зле,на билкова основа е и магнезий с вит б комплекс помага до някаква степен сьщо.Изписвали са ми лекарства но не се чувствам добре от тях.Страх ме е да сьм на открити места понякога,ннщо като агорофобия и в големи магазини или кино,театьр.... Споделете моля какво ви помага на вас.Успех!

# 201
Здравейте,аз сьм на 25 години и от няколко години страдам от нарушение на вестибуларния апарат.Има нормални дни когато симптомите отшумяват но има дни когато не чувствам опора под краката си,виене на свят,пищене в ушите,низко крьвно.Вземам си хипотонин на др Тошков когато сьм сьвсем зле,на билкова основа е и магнезий с вит б комплекс помага до някаква степен сьщо.Изписвали са ми лекарства но не се чувствам добре от тях.Страх ме е да сьм на открити места понякога,ннщо като агорофобия и в големи магазини или кино,театьр.... Споделете моля какво ви помага на вас.Успех!
Като казваш "виене на свят", визираш чувството за движение на тялото в пространството/движение на предметите около теб или нещо друго?
Аз прочетох малко в началото на темата и ми се струва, че доста голяма част от писалите тук нямат световъртеж, т.нар. вертиго, когато всичко ти се върти пред очите. Имат просто замайване. А това са съвсем различни усещания като цяло.

Аз една сутрин преди година се събудих с и от движение на очите ми надясно непрекъснато. Отворих си очите и всички предмети се движева само надясно. Естествено ми беше доста кофти на стомашно-чревния тракт, като се обръщах в леглото ми ставаше по-зле. Пих малко вода, сложих си още една възглавница и не се мърдах особено. Поунесох се и заспах. След като се събудих ми нямаше нищо. Мислех, че е от съненото състояние, тогава точно сънувах и кошмар, и че е единичен случай, обаче точно след 1 календарна година, миналия месец, се събудих посред нощ със същото усещане. Доста плашещо. Тогава имах  и силна стържеща болка в стомаха, доходи ми се и до тоалетна, като се изправих сякаш бях що годе ок, отидох до тоалетна и като се върнах да легна - същото положение. Изядох една бисквита, пих вода, поотмина ми леко и пак заспах. Като станах пак нищо ми нямаше, помислих си, че ми пада кръвната захар посред нощ.
Да, обаче реших да попрочета малко и стана ясно, че това усещане за виене на свят (вертиго) е присъщо само за проблеми с вътрешното ухо.
В нашия град нямаме отоневролог, но много бих искала да посетя и поговоря с такъв.

Вие какво мислите, имал ли е някой подобен случай/случаи?

# 202
Здравейте момичета,не сте писали скоро. Как сте ? Преди 3 дни бях добре,шофирах,влизах в голями магазини,но всяко чудо за кратко,днес ми се зави свят,усетих как ще ми изхвръкне сърцето,обездвижиха и сковаха ми се врата и раменете и веднага легнах. Надявам се да сте по-добре,хапчетата за вест.апарат не ми понасят.Някой отърва ли се от този кошмар?

# 203
При мен Иво Асенов от св. Наум хвана най-накрая проблемът. Оказа се възпален нерс на С2. Мажа се с едно конско мазило и ми мина. Каза ми да се движа и все още на фитнес малко ми се замотава главата, но бързо минава.

# 204
  • София
При мен Иво Асенов от св. Наум хвана най-накрая проблемът. Оказа се възпален нерс на С2. Мажа се с едно конско мазило и ми мина. Каза ми да се движа и все още на фитнес малко ми се замотава главата, но бързо минава.
Това е много интересно. Как се установи това? Имаше ли болка във врата? Сподели какво е мазилото.

# 205
Това е много интересно. Как се установи това? Имаше ли болка във врата? Сподели какво е мазилото.
Имах да, изтръпване и болки в ръцете също. Маьилото е рефригеранс.

# 206
А някой има ли който смята че от различното положение на врата (шията) , различната позиция на главата има промяна в състоянието??

# 207
А някой има ли който смята че от различното положение на врата (шията) , различната позиция на главата има промяна в състоянието??

Да, аз. Така ми е от началото.

# 208
И про мен има нещо подобно.. Като лежа на лявата или надясната си страна и започва да ми се вие свят, заглъхват ушите,и започва да ми бие сърцето силно..

# 209
И аз заспивам задължително с извита надясно глава, така се чувстват най-добре...  питал съм невролози, казват че си внушавам... но когато започна всичко при мен първия симптом беше слабоств лявата страна на шията сякаш там мускулите се отпуснаха до степен едва да държа главата изправена... и сега в криза същото усещане... над 2 години вече

Общи условия

Активация на акаунт