Неразбирателство с наемодател

• 4 083
  • 158
  •   1
Отговори
Здравейте група,

За първи път пиша тук с цел да получа повече мнения по въпроса.

Нанесох се в апартамент под наем преди две години и девет месеца. Преди един два месеца наемодателя се свърза с мен че сметката на теца не била плащана и го търсят от съда. Проблема тук е, че не съм информиран на време за да мога да платя и не ми е даден клиентски номер при нанасянето. Както и да е, платих сметките за теца за целия период, обаче наемодателя не е доволен и иска да платя също глобите. Сметките не са на мое име и аз не съм получавал нищо през годините. Единствената грешка която виждам от моя страна е, че не съм се чатнал на време и да питам за тея сметки на теца. Мисля, че наемодателя е длъжен да проверява дали сметките се плащат поне 1-2 пъти в годината и евентуално да информира наемателя ако има просрочени задължения. Вие какво мислите ? Благодаря предварително.

# 1
Какво пише в договора за сметките?

# 2
  • Бургас
Вината е Ваша, как ползвате ТЕЦ повече от две години, а не се сещате, че трябва да се плаща… то се подразбира, че наемателят си плаща каквото е консумирал- ток, вода, ТЕЦ, вноски за етажната собственост

# 3
  • София
Не съм се чатнал не е оправдание за неплатени сметки. Каквото използвате за това питате и се интересувате. Наемодателя се задължава да ви следи сметките само чрез договор. Някои договори за наем са с включени консумативи - ако вашия не е такъв, всички глоби и лихви са за ваша сметка.

# 4
Всичко плащаш. И лихвите.
3 години ползваш ТЕЦ и не се сещаш, че трябва да се плаща...
Питаш хазяина за номера на партиди и така.

# 5
Айде, извинявай, ама три години как така не се "светна", че трябва да се плащат сметките за ТЕЦ? Или смяташ, че някой трябва да ти ги плаща? Сметките, лихвите и глобите трябва да си покриеш. Ако съм на наемодателя ти, даже и предизвестие ще ти пусна. Е*ати нахалството!!!

# 6
Авторът не е в час и ще трябва да плати, ама аз се чудя и на този наемодател къде е спал и как не е проверил какво се случва със сметките 2+ години. Някой така ще му се изнесе без да плати и после иди го търси... Hushed

# 7
В договора за наем какво е записано?
Как е формулирано плащането на сметки за ток, вода, топлофикация, други услуги?
От там тръгнете.

Имала съм наемател който изрично държеше да не се занимава със сметки и в наемната цена влизаше всичко.

# 8
Това е малко като - ядох в ресторант пържоли, ама не чатнах, че трябва да ги платя...
Ако си над 16 години, би трябвало да знаеш, че сметките за използвани услуги се плащат. Това, че ти за 3 години не си поискал да ги платиш, не значи, че ти се е разминало Simple Smile Плащай си глобите, докато хазяинът не те е изгонил от там...

# 9
Какво пише в договора е важно.
Може нищо да не пише за топлофикация.

# 10
Пробвал човекът, не минал номера.
Сега ще плаща навреме и няма да се стига до глоби.

# 11
На мен ми е странно как 2.5 години от топлофикация чак сега се сещат да си искат парите. Обикновено доста по-рано почват да пращат писма и хазяинът ще се усети.

А иначе наемателят може да не е знаел, че има да плаща ТЕЦ само ако например радиаторите са спрени и се отоплява на ток, но през това време върви такса сградна инсталация. Тогава може да е мислел, че не дължи нищо. Но ако радиаторите греят, пък не ги плаща - той си е виновен и сега би трябвало да поеме и глобите.

# 12
  • София
И двете страни сте виновни, но зависи какво пише в договора.

# 13
Точно, теца е ползван само за топлата вода, но не и за отопление. Не мислите ли че наемодателя е длъжен да информира наемателя преди да се стигне до глоби, тъй като аз нито получавам сметките от теца нито някой се е свързал с мен да каже че има неплатени сметки. Аз не съм имал проблем да платя, и даже платих сметките за топлофикация които са 500 лв, но заради просрочени задължения наемодателя дължи 3000, не мисля че е трябвало да се стига до чси и т.н.

# 14
Може в договора да не е включено, че наемателят плаща топлофикация и тогава ще се е минал като е платил сметките.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 17:29 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт