Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 844
  • 566
  •   1
Отговори
# 240
Прочетох горното мнение,на моя документ от отоневрологичното изследване именно диагнозата ми е PPPD. Вие как сте ?

# 241
Прочетох горното мнение,на моя документ от отоневрологичното изследване именно диагнозата ми е PPPD. Вие как сте ?
Ами в учебниците пише, че това си е чисто физиологическо състояние (не казвам заболяване), а не психическо, но би могло да доведе до психически проблеми, като тревожност, депресия, отбягващо поведение и пр. Но! По-вероятно е да се появи при хора, които са интроверти и по-тревожни натури като цяло.
Защо не потърсиш (както ще направя и аз де) упражнения за вестибуларна рехабилитация?

Аз искам да вметна и нещо относно мен: Да, по натура съм интроверт, лесно се шашкам за здравето си, тъй като като малка имах комоцио и ходене по доктори по повод чупене на китка. И преди да получа PPPD наистина ми се беше насъбрало доста психическо напрежение - баща ми почина извън къщи, след това проблеми с брат ми и с майка ми...
Но не е ли странно, че, когато за първи път ми се появи това състояние PPPD, преди това не съм имала вертиго, а по път за магазина ми стана нещо, почти ми причерня, прималяване едно странно. Не бях се нахранила добре, а и пих кафе... И едва след една година и кусур се събудих с вертиго, вероятно доброкачествено позиционно вертиго.

Вие какво мислите за това?

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 20:28 от ratsa82

# 242
Абсолютно възможно е . Аз също имам подозрения че това състояние съм си го имал от малък с годините обаче се е влошило може би леко. А и вече възникналия страх от заболяване .. може да ни докара до класическа паник атака. Не го мислете и си живейте живота е моето мнение след сумати прегледи при доктори и изследвания.

# 243
Интересно как да си живеем живота, като това не е живот. Моят е спрял от година и половина, не мога да правя нищо от нещата, които обичам.

# 244
И моя живот отдавна спря,това не се търпи.Като се сетя как съм шофирала сама,разхождала с часове навън,влизала в магазините... Ох,как ми липсва този живот... Попаднах на народна рецепта за вест.апарат,споделям я с вас,не съм я пробвала,но задължително ще..Понякога се случва именно това да ни помогне,от което най-малко го очакваме...
Рецептата: 20 листа от здравец може с дръжката 20 сурови бадема 4 лимона с корите,без семките 1 шише тинктура от глог от аптеката 400/500 гр. мед Всичко се смила с пасатор и се тазбърква с меда Сутрин и вечер по 1 с.л на гладно Бъдете живи и здрави!

# 245
Не го мислете толкова.. ами я си представете че имаме наследствено изменение на гръбнак.с възраста... който леко притиска някоя артерия захранваща мозъка и вестибулара леко почва да дава заето..(което не подлежи на никакво лечение)  от липса на добър кръвоток...  така ли ще живеем с идеята че не сме добре.. радвайте на живота и толкова... престрашавайте се да правите неща откоито не се чувствате добре.. ако са твърде непоносими ги избягвайте... повече почивка си давайте и така си пазете психиката

# 246
Как да се радвам на живота,като всяко едно ходене дори на близки разстояние ми е ад...

# 247
  • София
Здравейте. И аз имам проблеми с вестибуларния апарат. Имам световъртеж, замъглено зрение, шум в ушите. Направиха ми два скенера - един с контраст и един без, лумбална пункция. Всичко е наред. Всичко започна след прием на антибиотици заради усложнения след раждането. Бях при доктор Савов. Той ми изписа Бетасерк. С него се чувствам по-добре, но забелязах, че ми изсушава гърлото и носа, усещам задух. Според лекарят не е от лекарството. Но аз не знам от какво друго може да е, не съм болна. Дали на някой друг му се е случвало?

# 248
Здравейте!

Някой от вас имал ли е някакво странно усещане в ухото/ушите (в случая при мен в лявото ухо), нещо като студенина или горещина, трудно ми е да определя какво е точно? Но не забелязвам проблеми със слуха, т.е. нямам заглъхване и чувство на пълнота примерно.

# 249
Как сте,не пишете. Има ли изобщо досега някой открил от къде му идва проблема,аз две години вече не мога ... А мъката е всеки божи ден...

# 250
Как сте,не пишете. Има ли изобщо досега някой открил от къде му идва проблема,аз две години вече не мога ... А мъката е всеки божи ден...

Аз карам психо терапия и имам голямо подобрение, почти изчезна всичко.

# 251
Здравейте, при мен май се откри проблема след две години ходене по мъките. Първо да уточня че не съм имала световъртеж, а замайване и шум в ушите и две години ме лекуваха от това без особен ефект.Няколко месеца  се бори със близки и лекари да направя ЯМР на цяло тяло за да се види всичко и тогава да се насочи към специалист. Лекарите казваха - нямаме основание, близките ми казваха - много скъпо. Но накрая ссе съгласих и направихме на частно на корем и малък таз. Оказа се че имам аденом на ляв над бъбрек, няколко миомни възела единия доколкото разбрах расте във коремната кухина и е обхванал черва и десен яйчник, някакви кисти и утайка във жлъчката. Сега вече нещата горе долу се изясниха. От аденома на надбъбрека вдигам кръвно, образуват се възлите на щитовидната, миомните възли, кистите. Съответно желязото, витамин Д и витамин В надолу и от там идва замайването и ред други проблеми. И отделно си имам дискова херния на врата. И от кръвното което вдигам рязко и инцидентно преди две години съм получила микро инсулт. Та така от нищо - нещо. Моят съвет към всички е - Не се от казвайте, не се примирявайте а търсете. Не може да има проблем а да няма причина. И това да се опитвате да свиквате да живеете със болестта си. Или да се съгласявате че е на нервна почва.Едно ЯМР на цяло тяло би дало яснота. По добре едно скъпо изследване отколкото много и пак скъпи и без резултат Доколкото разбрах във някои страни точно така правят. ЯМР на цяло тяло и от там на съответния специалист.

# 252
  • София
Силвия, благодаря че сподели с нас.
Интересно този аденом и възлите не се ли виждат на ултразвук?
Предполагам че са ти предписали лечение. Има ли ефект върху вестибуларните ти проблеми?

# 253
Това е хубава идея и аз нещо не съм съглана с тая нервна почва, зашото при мен изчезва и пак се появява и като цяло стоенето повече от 1 час на стол ми го предизвиква пак. Виното е мираж. Ще търся и аз още, благодаря за идеята.

# 254
Момичета ,вие преди менструация и по -време на нея чувствате ли се по замаяни. При мен симптомите се засилват много преди да ми дойде ,а също и след като ми дойде..Сега имах закъснение направо сякаш постоянно съм на кораб.. И какво общо имат вестибуларните нарушения с менструацията?

Общи условия

Активация на акаунт