Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 901
  • 566
  •   1
Отговори
# 255
Момичета ,вие преди менструация и по -време на нея чувствате ли се по замаяни. При мен симптомите се засилват много преди да ми дойде ,а също и след като ми дойде..Сега имах закъснение направо сякаш постоянно съм на кораб.. И какво общо имат вестибуларните нарушения с менструацията?

Да и при мен е така, от хормоните е, влияят някак. Лекар ми го беше обяснявал.

# 256
Не са хормони,мойте са наред,друго е ...но какво...

# 257
Някой от вас правил ли си е изследване за проводимост на нервите? Аз само това не съм и мисля да го направя. Сега като се стопли и ми се засилват симптомите, забелязвам, че и предните 2 години беше така, зимата съм по-добре.

# 258
  • София-Младост
На мен са ми правили...даже два пъти. Но беше отдавна. Но не беше във връзка със световъртеж тогава.

# 259
На мен са ми правили...даже два пъти. Но беше отдавна. Но не беше във връзка със световъртеж тогава.

А във връзка с какво, имаше ли нещо, показа ли изменения?

# 260
  • София-Младост
Трябва да търся резултатите...имах изтръпване в дясната ръка, болки в раменната част, лека липса на сетивност по върховете на пръстите...Първо си правих в болницата в Горна баня.  След това от невролог бях насочена за лечение в бившата Токуда и там ми направиха втори път. Лекуваха ме и болката изчезна. Имам лордоза на шийни прешлени е нещо в не помня кои коренчета  беше тогава.

# 261
Трябва да търся резултатите...имах изтръпване в дясната ръка, болки в раменната част, лека липса на сетивност по върховете на пръстите...Първо си правих в болницата в Горна баня.  След това от невролог бях насочена за лечение в бившата Токуда и там ми направиха втори път. Лекуваха ме и болката изчезна. Имам лордоза на шийни прешлени е нещо в не помня кои коренчета  беше тогава.

Със същите симптоми съм и същата диагноза. Днес ще го направя, да видим какво ще излезе. Имам и болки понякога в ръцете и по нервите тръгват и към краката. Иначе и на мен ми изтръпва лявата ръка, схващат ми се безименния и малкия пръст. А вие световъртеж имате ли?

# 262
  • София-Младост

ellie0403
Аз получих силен световъртеж с пропадане и всичко придружаващо подобно на Мениер, но няколко години по-късно. (на два пъти)
След направени изследвания и консултации, не е Мениер, тъй като нямам никаква загуба на слух. Явно от стрес, напрежение, натоварване и т.н. Отделно от край време имам мигренозно главоболие...
Току що се сетих, че не е лошо, даже е задължително да се правят упражнения за лордозата и да се коригира стойката при седене пред лаптопа, нещо което заема доста време от ежедневието ми.
http://lubomirivanov.com/8812/

# 263
Направих го, излезе стеснение и липса на проводимост на нервите от С6-С7-С8. Не обяснявала много замайването, но не е изключено. Най-накрая адекватна диагноза.

# 264
Силвия, благодаря че сподели с нас.
Интересно този аденом и възлите не се ли виждат на ултразвук?
Предполагам че са ти предписали лечение. Има ли ефект върху вестибуларните ти проблеми?

Здравей, извинявам се за късния отговор, но бях доста заета. Предполагам че се виждат на ехограф. Възлите на щитовидната ги видяха, но аденома никой не ми го е търсил, както и фиброма на яйчника. Те ме пращаха на психиатър, а не търсиха причини за състоянието ми.

# 265
  • София
Силвия, благодаря че сподели с нас.
Интересно този аденом и възлите не се ли виждат на ултразвук?
Предполагам че са ти предписали лечение. Има ли ефект върху вестибуларните ти проблеми?

Здравей, извинявам се за късния отговор, но бях доста заета. Предполагам че се виждат на ехограф. Възлите на щитовидната ги видяха, но аденома никой не ми го е търсил, както и фиброма на яйчника. Те ме пращаха на психиатър, а не търсиха причини за състоянието ми.
Надявам се, че нещата се подобрявят при тебе?

# 266
Здравей, Luna* продължавам със изследвания на хормони за да се види дали аденома е функциониращ. Да се види как са хормоните за фиброма на яйчника и т. н. Ще има операция, но може би есента и незнам дали ще се махат и двата тумора или само единия. Много силно се надявам след операцията замайването, шума в ушите и всички други проблеми да изчезнат. Моля се да е така.

# 267
  • София
Силвия, желая ти всичко да се оправи при теб. Ще бъдеш от малкото хора, които са намерили причината и са се излекували.

Разпитвах те, защото имам чувството, че отделям повече стресови хормони (без да живея в стрес реално). Есента ходих на ултразвук - 3Д ултразвук - за чревни проблеми, и ако е имало нещо, е щяло да се види, защото ме похвали, че нямам една песъчинка дори в бъбреците.

# 268
Здравейте,при мен първо започнаха проблемите с подуване и чувство за тежест и пълнота в корема ,много газове.. След това започнах да имам оскъдна и кратка менструация,но без да закъснява . Преди това беше по 6 дни и много обилна но пък нередовна .След това разбира се дойдоха  проблемите с замайването ,заглъхване и сърбеж в ушите . Чувство за тежка глава и всичко се засилва по време на менструацията. Иначе симптомите са постоянни . Дали всичките ми проблеми са от конкретна причина. Съмнявам се всичките неща ,които имам да са от няколко заболявания... Моля за помощ

# 269
 Замайване , световъртеж при жените може да има и хормонална причина. Често се проявява  в пубертета и климактериума. Така, че може да е свързано и с промени в цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт