Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 844
  • 566
  •   1
Отговори
# 315
Освен маточина, чай може да се направи с корени валериана, лавандула, хмел, лайка. Аз си правя различни блендове.
Деанкситът е коварен при дълга употреба. Може евентуално по едно хапче ако те стегне шапката. Аз имам един блистер в шкафа, но повече от година не съм посягала към него.
Бетасерк не ми помогна, но аз не му дадох голям шанс.
Всички сме на проба-грешка. Накрая се примиряваме с положението.
Освен маточина, чай може да се направи с корени валериана, лавандула, хмел, лайка. Аз си правя различни блендове.
Деанкситът е коварен при дълга употреба. Може евентуално по едно хапче ако те стегне шапката. Аз имам един блистер в шкафа, но повече от година не съм посягала към него.
Бетасерк не ми помогна, но аз не му дадох голям шанс.
Всички сме на проба-грешка. Накрая се примиряваме с положението.
Така е да.Аз днес пия второ хапче и не мога да преценя все още дали действа.Засега поне не ми става гадно от него.Много се надявам да ми помогне,че вече 6 месеца се измъчих.

# 316
Здравейте и от мен!Изчетох темата и реших да се запиша при вас.Моят проблем е следният:замайване,напрежение и шум в едното ухо,липса на баланс,замъглено зрение,неориентираност,липса на концентрация.След преглед при двама невролози и двама УНГ,се реших най накрая да посетя и отоневролог,като преди това си направих и пълни кръвни изследвания.Посетих клиника баланс доц.Ангов.Прегледа ме и каза,че имам нарушена функция на вестибуларния апарат,но без да е нарушен слуха.При прегледа на първия невролог се установи ниско вит Б12,ниско вит.Д.Приемам от 3 месеца и двете и продължа да съм с тези симптоми.Втория невролог ми изписа тебокан за 1 месец,но и той не помогна.Минах само на гинко Билоба по моя иницистива,понеже тебокан ми е скъп.Сякаш от него имах облекчение леко,но той е билков продукт и явно трябва време.И така най накрая се реших на преглед при отоневролог.Той ми изписа Бетасерк16 3х1 и Деанксит.Притеснява ме второто лекарство,понеже четох антидепресант.Аз не съм фен на АД а и съм с ниско кръвно.По напред четох,че Бетасерк не ви е помогнал много и сега се чудя дали да купувам тези лекарства.Може ли да заместя Деанкдита с нещо природно.
аз пия вече 6 месеца Вестибо ( то е подобно на Бетасерк) Миналата седмица реших да го спра защото от дълго време съм без оплаквания и ето днес пак съм замаяна и със заглъхване на ухото. Това потвърждава, че трябва дълго  време да се пие. Сега отново започнах да го пия.
Относно тебокана и аз съм го пила, до колкото си спомням това е лекарствен продукт, а не хранителна добавка и затова е толкова скъп и май е единственият на българския пазар.

# 317
Sollsoll наистина ли?Антов ми каза два,три месеца.Леле,явно вестибуларния апарат доста трудно се лекува.Тебокана не ви ли помогна?Аз пък си мисля,че може би не е само вестибуларния.Вътри ми се в главата гъбички,запушена Евстатиева тръба и т.н.С изследванията обаче е трудно,не може всички наведнъж да ги направя.А и когато няма лекар да насочва,а четеш и се луташ сам и както се казва проба- грешка.За сега ще пия бетасерк.Ако не помогне продължавам да търся причината.Благодаря момичета,друго е да знаеш,че не си сам.

# 318
И тебокана не помогна. Лекувам вестибуларния апарат от 2016-2017 като мисля,  че имам проблема от доста  преди това. Ту съм добре, ту се влошавам. Най-дългия период в който не пиех лекарства беше след  лечение със Сибелиум, но тогава качих около 8-10 кг. И сега не ми се иска да го започвам пак.

# 319
Sollsoll аз също подозирам,че имам проблем отдавна,но не ми е пречело на качеството на живот.Просто съм го отдавала на умора,кръвно и т.н.Сега е различно от януари месец се включи и ухото.Толкова ми е заглъхнало и на моменти усещам напрежение,зрението ми е замъглено.Дано по бързо да мине,че искам да забременявам и с този проблем ме е страх,а времето си върви.

Има ли някой в групата,който да се е преборил напълно с този проблем?

# 320
Krisi.lisa аз минах по този път. Бях с много силен световъртеж и почти не чувах с едно ухо. Пих дълго време лекарства, спрях ги и след това забременях. През цялата бременност да съм имала 2-3 леки кризи. Изкарах я без лекарства. След като родих стана по-трудно, защото недоспиването много се отразява на вестибуларния апарат и не ми беше много добре. Преумората си каза думата.
Дано бързо намериш облекчение на проблема.

# 321
Krisi.lisa аз минах по този път. Бях с много силен световъртеж и почти не чувах с едно ухо. Пих дълго време лекарства, спрях ги и след това забременях. През цялата бременност да съм имала 2-3 леки кризи. Изкарах я без лекарства. След като родих стана по-трудно, защото недоспиването много се отразява на вестибуларния апарат и не ми беше много добре. Преумората си каза думата.

И как се оправи? Какви лекарства пи и каква диагноза имаш? Благодаря

# 322
Здравейте, преди 3 години имах проблем с вестибуларния апарат. Зимата беше много студена и реших да си преместя работата вкъщи, струпа ми се много напрежение и недоспиване. Когато реших да се преместя в офиса и започнах да излизам, започна да ми се вие свят, виждах размазано, прилошаваше ми и не можех да стоя изправена. Отидох на невролог, прегледа ме и каза, че имам проблем с вестибуларния апарат и за нея това е от стрес. Предписа ми една шепа лекарства - Бетасерк, Вертигохил, Деган /от него повръщах още повече/, още някакво лекарство, за да ми пази стомаха от тези и билково приспивателно, за да се наспивам. Личната лекарка ми пусна всички видове изследвания, прати ме при различни лекари - очен, вътрешен, гинеколог, скенер. Имам шипове, но от тях по принцип имам само главоболие. Всички изследвания ми бяха много добри. Започнах да пия лекарствата и очаквах подобрение, но ставах по - зле, стигнах до там, че да не мога да заспя, защото ми се вие свят, повръщах постоянно, вече не можех и да лежа. И една нощ отидох в бърза помощ, там ме започнаха пак с кръвни изследвания и накрая ме сложиха на система, закрепиха ме и се прибрах. На другата вечер пак бях зле и пак отидах при тях, отново ме съживиха със система. На следващия ден вече отидах при личната да си искам система, защото нямах сили да продължавам така и невроложката ме прати при неин колега за второ мнение. Той ме попита дали ми прилошава при пътуване, а аз не мога въобще да пътувам на дълъг път. Според него хората, на които им прилошава при пътуване имат проблеми с вестибуларния апарат. Каза, че ми трябва почивка, разходки на въздух и да изхвърля всички лекарства, ако не искам да имам проблеми с черния дроб, остави ми да пия само вертигохил поне 2 месеца. Аз го пих 6 месеца по съвет на друга лекарка, за да се излекувам напълно и да не остане хронично. След системите започнах да се оправям, на затворено пространство вече ми беше добре и ми се виеше свят само навън, затова излизах с придружител. Насилвах се всеки ден поне за малко да съм навън, за да се оправя по - бързо и за 3 -4 месеца се възстанових, но си дадох почивка и си засилих имунната система. Предполагам, че напрежението и стреса са си оказали влияние, и като съм била затворена ми е паднала имунната система. Затова и сега по време на карантината не съм стояла затворена, от вкъщи до офиса са 10 минути, но излизах. Затворих се за 5 дни, за да си почина и на първото излизане трябваше да ходя 1 час, за да ми се оправи главата и да не си създам пак проблеми. Наскоро пак бях под голям стрес и не бях спала 2 дни, гонех срок. Като си свърших с последни сили работата и се отпуснах започна да ми се върти всичко около мен, очите ми се размазаха, легнах и все едно бях пияна. С ужас се сетих за изживяното преди и следващите 3 дни си дадох пълна почивка без тв, телефон и никакъв шум, само си четох книга и се оправих. Бях толкова подробна в обяснението си, за да мога да съм полезна на някой, който може да се познае в думите ми и ако няма други проблеми, и все пак световъртежите продължават, да се замисли и за начина си на живот. Затварянето по време на карантината е намалило имунната система на много хора, стреса по тв, липсата на чист въздух и слънчева светлина. Желая на всички с този проблем, бързо възстановяване.

# 323
Здравейте, преди 3 години имах проблем с вестибуларния апарат. Зимата беше много студена и реших да си преместя работата вкъщи, струпа ми се много напрежение и недоспиване. Когато реших да се преместя в офиса и започнах да излизам, започна да ми се вие свят, виждах размазано, прилошаваше ми и не можех да стоя изправена. Отидох на невролог, прегледа ме и каза, че имам проблем с вестибуларния апарат и за нея това е от стрес. Предписа ми една шепа лекарства - Бетасерк, Вертигохил, Деган /от него повръщах още повече/, още някакво лекарство, за да ми пази стомаха от тези и билково приспивателно, за да се наспивам. Личната лекарка ми пусна всички видове изследвания, прати ме при различни лекари - очен, вътрешен, гинеколог, скенер. Имам шипове, но от тях по принцип имам само главоболие. Всички изследвания ми бяха много добри. Започнах да пия лекарствата и очаквах подобрение, но ставах по - зле, стигнах до там, че да не мога да заспя, защото ми се вие свят, повръщах постоянно, вече не можех и да лежа. И една нощ отидох в бърза помощ, там ме започнаха пак с кръвни изследвания и накрая ме сложиха на система, закрепиха ме и се прибрах. На другата вечер пак бях зле и пак отидах при тях, отново ме съживиха със система. На следващия ден вече отидах при личната да си искам система, защото нямах сили да продължавам така и невроложката ме прати при неин колега за второ мнение. Той ме попита дали ми прилошава при пътуване, а аз не мога въобще да пътувам на дълъг път. Според него хората, на които им прилошава при пътуване имат проблеми с вестибуларния апарат. Каза, че ми трябва почивка, разходки на въздух и да изхвърля всички лекарства, ако не искам да имам проблеми с черния дроб, остави ми да пия само вертигохил поне 2 месеца. Аз го пих 6 месеца по съвет на друга лекарка, за да се излекувам напълно и да не остане хронично. След системите започнах да се оправям, на затворено пространство вече ми беше добре и ми се виеше свят само навън, затова излизах с придружител. Насилвах се всеки ден поне за малко да съм навън, за да се оправя по - бързо и за 3 -4 месеца се възстанових, но си дадох почивка и си засилих имунната система. Предполагам, че напрежението и стреса са си оказали влияние, и като съм била затворена ми е паднала имунната система. Затова и сега по време на карантината не съм стояла затворена, от вкъщи до офиса са 10 минути, но излизах. Затворих се за 5 дни, за да си почина и на първото излизане трябваше да ходя 1 час, за да ми се оправи главата и да не си създам пак проблеми. Наскоро пак бях под голям стрес и не бях спала 2 дни, гонех срок. Като си свърших с последни сили работата и се отпуснах започна да ми се върти всичко около мен, очите ми се размазаха, легнах и все едно бях пияна. С ужас се сетих за изживяното преди и следващите 3 дни си дадох пълна почивка без тв, телефон и никакъв шум, само си четох книга и се оправих. Бях толкова подробна в обяснението си, за да мога да съм полезна на някой, който може да се познае в думите ми и ако няма други проблеми, и все пак световъртежите продължават, да се замисли и за начина си на живот. Затварянето по време на карантината е намалило имунната система на много хора, стреса по тв, липсата на чист въздух и слънчева светлина. Желая на всички с този проблем, бързо възстановяване.
И сега добре ли сте? Оправи лу се всичко?

# 324

И как се оправи? Какви лекарства пи и каква диагноза имаш? Благодаря
Със синдром на Мениер съм. Пих Сибелиум.

Three, да разходките много помагат.

# 325
И сега добре ли сте? Оправи лу се всичко?

ellie0403, вече съм добре, не пия никакви лекарства. Сигурно вестибуларния апарат ми е слабо място и като се претоваря ми се отразява на него. Затова като се почувствам преуморена си давам пълна почивка, излизам на разходка, пия чай и витамини за подсилване на организма. Не искам да стигам до предишното положение.

# 326
Здравейте.Казаха ми,че трябва да търся отоневролог.От София съм.Може ли да ми препоръчате някой?Все пак друго е човек да отиде при добър лекар,от който сте доволни.

# 327
Здравейте.Казаха ми,че трябва да търся отоневролог.От София съм.Може ли да ми препоръчате някой?Все пак друго е човек да отиде при добър лекар,от който сте доволни.
Др Иво Асенов в болница Св. Наум

# 328
Благодаря за информацията.Ще се свържа с доктора от св.Наум.

# 329
Здравейте ,някой от вас има ли много силен сърбеж в ушите ,освен типичните други симптоми на замайване , нестабилност,чувство за пропадане . Мен много ме сковава и врата ,а ушите ме сърбят твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт