Някой има ли проблем с вестибуларния апарат? Тема 3

• 43 694
  • 566
  •   1
Отговори
# 525
Да попитам за свестен отоневролог в София?
Ходила съм при д-р Ангов и д-р Кукушев, доволна съм и от двамата.
Благодаря!
Запазих час за д-р Ангов в Баланс Клиник.
Ще пиша после как е минал прегледа.

# 526
Балансклиник е най доброто. Ще Ви направят тестове, ще ги анализират.
Могат да Ви повъртят и на един стол да видят става ли космонавт от Вас Simple Smile
Не е страшно, минавала съм го!

# 527
Д-р Ангов приема и в Александровска болница. Даже и с направление по НЗОК (но мисля,че само в понеделник).

# 528
Наскоро след пътуване получих виене на свят едва смогнах да се прибера и веднага гадене, сигурно до болка ви е познато това чуство, изплаших се. Поразмина се за ден два, сега хайде пак тоя път като станах от сън, все едно не мога на краката си да стоя, преди ми бяха изписали Бетасерк, аз не го пих, изгубих си рецептата, сега не искат да ми го изпишат, да не отварям нова тема, но с рецепта ли се купува? Много ме е страх да не получа пак онова дето се мести всичко от него, световъртеж, като кажа на лекарите те ми изписват друго. Нали това е класически пристъп, като погледнеш и всичко се мести с повръщане?

# 529
Наскоро след пътуване получих виене на свят едва смогнах да се прибера и веднага гадене, сигурно до болка ви е познато това чуство, изплаших се. Поразмина се за ден два, сега хайде пак тоя път като станах от сън, все едно не мога на краката си да стоя, преди ми бяха изписали Бетасерк, аз не го пих, изгубих си рецептата, сега не искат да ми го изпишат, да не отварям нова тема, но с рецепта ли се купува? Много ме е страх да не получа пак онова дето се мести всичко от него, световъртеж, като кажа на лекарите те ми изписват друго. Нали това е класически пристъп, като погледнеш и всичко се мести с повръщане?
Бях писала, че купих Бетасерк без рецепта.

# 530
Аз също купувам Бетасерк без рецепта. Последния път беше преди седмица.

# 531
Mehurche, това прилича на доброкачествен позиционен световъртеж. Виж малко по-напред в темата.

# 532
Така и не се установи какво е, разказах го на лекарите, те само предполагат, незнам дали Бетасерка помага за такива неща, на познати хора са им го изписали точно заради това "въртене" в истинския смисъл на думата.  Много ме е страх да не го получа навън, понеже без никакви симптоми започна, просто от раз и вече всичко се въртеше. Вие от аптеки от София ли го взимате, понеже в медеа ми искат рецепта.

# 533
А на невролог ли ходи? Слагаха ли ти едни огромни очила като на миньончетата, да проверят за нистагъм?
Трябва ти невролог, който може да намества тези кристалчета. Ако е такова, помага само наместването им.

# 534
А на невролог ли ходи? Слагаха ли ти едни огромни очила като на миньончетата, да проверят за нистагъм?
Трябва ти невролог, който може да намества тези кристалчета. Ако е такова, помага само наместването им.
Беше ми изписан преди време от невролог без такъв преглед. Сега ходя при друг и той е сигурен че такова нямам, обаче аз си имам една на ум, не ми предложи такъв преглед, макар че и той е отоневролог, вече взех да се побърквам от тази гадост, имам чувството че се влияе и от времето и от промяна в налягането при пътуване и изправяне.

# 535
Като ти чета описанието, напомня ми на такова. При мен беше адски силен и тежък, ММ трябваше да ме води да не падна. Точно със събуждането , още с отварянето на очите, цялата стая се въртеше, сякаш съм качена на въртележка. И при най-лекото движение на главата всичко се завърташе. Обадих се на приятел невролог по телефона, той ме разпита как точно ми се вие свят и  ми каза, че е такова и трябва да отида до кабинета. След наместването, остана малко световъртеж, даде ми и упражнения за в къщи, които правих известно време, но не ги пазя, за съжаление.
Колега на ММ е имал, но при него е било доста по-леко и цял месец се е разхождал по лекари, докато накрая разбрали, че е това.
Ето тук можеш да прочетеш повече и да прецениш дали си разпознаваш симптомите.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D1%82%D0%B5%D0%B6

Има и клипове за маневра Epley, но не зная доколко човек може да се справи сам. Мисля, че има значение и кое ухо е засегнато.
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b0+Epley&mid=4C74233842AB965FC97C4C74233842AB965FC97C&mcid=3344A6B10E794F32AC62A2874E9BC612&FORM=VAMTRV

Този е алтернативен
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%D0%BC%D0%B … 2CE237&ajaxhist=0

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 00:34 от Diorela

# 536
Значи първо трябва да се определи причината за световъртежа.
При мен след няколко въпроса и няколко упражнения ми изписаха Бетасерк 2х24 за два месеца.
Когато започнах да намалям на 1 път на ден и напълно да го спра, отново ми почна световъртежа. И сега го пия отново по два пъти.
Не знам колко дълго мога да го приемам този Бетасерк?

# 537
Диорела, а нистагъма свързан ли е с доброкачественото позиционно вертиго, или са два отделни проблеми?
monii, може би трябва да отидеш отново на лекар, да прецени.

# 538
Като ти чета описанието, напомня ми на такова. При мен беше адски силен и тежък, ММ трябваше да ме води да не падна. Точно със събуждането , още с отварянето на очите, цялата стая се въртеше, сякаш съм качена на въртележка. И при най-лекото движение на главата всичко се завърташе. Обадих се на приятел невролог по телефона, той ме разпита как точно ми се вие свят и  ми каза, че е такова и трябва да отида до кабинета. След наместването, остана малко световъртеж, даде ми и упражнения за в къщи, които правих известно време, но не ги пазя, за съжаление.
Колега на ММ е имал, но при него е било доста по-леко и цял месец се е разхождал по лекари, докато накрая разбрали, че е това.
Ето тук можеш да прочетеш повече и да прецениш дали си разпознаваш симптомите.
https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D1%82%D0%B5%D0%B6

Има и клипове за маневра Epley, но не зная доколко човек може да се справи сам. Мисля, че има значение и кое ухо е засегнато.
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b0+Epley&mid=4C74233842AB965FC97C4C74233842AB965FC97C&mcid=3344A6B10E794F32AC62A2874E9BC612&FORM=VAMTRV

Този е алтернативен
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=%D0%BC%D0%B … 2CE237&ajaxhist=0
Да същото ми се случи продължи към 2 дни като въртенето постепенно намаля и в един момент спря, получих го няколко пъти през период от 1 година, а между тоя период имах по слаби само с виене на свят, страшно е че се случва така изведнъж. Спомням си че и двата пъти беше по време на физическо изтощение, та май трябва да се внимава. Ще пробвам това с упражненията.

# 539
  • софия
Аз сутринта пак получих силен световъртеж,едвам се придвижих до леглото(по стената подпряна).Началото на януари спрях бетасерка и днес пак започнах.Мното е плащещо и ме е страх,защо се получава така?

Общи условия

Активация на акаунт