Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 492
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Пъпа на баткото още го пазя,така и не се наканих някъде да го хвърля.За погача аз не съм правила,на 40дена ходихме на църква и имаше молитва за майката,нещо от сорта.Поне в моя род така се прави.Баба ми настоя иначе аз изобщо не съм по тези неща.

# 571
На 40 ден се ходи на църква да четат молитва за бебето. Погачата също се прави на 40 ден, аз за първото я правих няколко дни по-късно, за да е почивен ден и да дойдат всички. Поканих само приятелки общо взето да ги почерпя и да си дадат подаръчетата, да погушкат бебето и толкова. Сега пак мисля така в още по-тесен кръг от приятелки, че то ще е и лято ще е голяма жега

# 572
Все пак отидох на лекар. Занесох превръзка, но беше леко поизсъхнала, та не свърши работа. Направиха ми преглед за разкритие (ужасно) и се оказа, че имам съвсем малко. АГ каза, че с такова разкритие може да родя както довечера, така и след седмица. Каза да не ме притеснява изтичащото - било нормално, не били околоплодни води. Иначе било възможно водите да текат по малко дълго време. Прати ме на тонове - имам подготвителни контракции. Каза, че чакаме болезнени контракции или изтичане на водите. Предупреди ми, че след прегледа за разкритие е възможно течението/слузта да се засили, защото матката е много чувствителна в момента, но стига да няма ясна червена кръв няма място за притеснение.
Охх, понеже първия пост го писах в трамвая малко преди да сляза, забравих, че съм го публикувала Joy Извинявам се за повторението, но не ми дава да изтрия единия.

# 573
Погача не се прави навсякъде. В различните краища на България има различни обичаи. Аз няма да правя - нито в родния ми край, нито тук, където сега живея, има такава традиция. Само се ходи на църква и попа чете молитва на 40-тия ден.

Пъпчето на каката все още го пазя. Вече девета година не мога да се реша дали трябва да й се "меся в съдбата". 🤷

# 574
  • Сандански
На моята дъщеря пъпчето падна в болницата и забелязах че го няма на четвъртия или петтия ден. Като питах за него акушерката нищо не знаеше. Поне не съм имала ангажимент с пъпа почисване, мазане и пазене 😆

# 575
Ясно, значи към 40-тия ден се ходи в църквата, а след това за кръщене отново? Четох, че към 6-тият месец се правило. Било по-добре да е по-мъничко бебето.

# 576
  • WonderLand
Кръщенето може да се направи по всяко време, то не е нещо задължително, ММ се кръсти 2 седмици преди сватбата, тоест на 27 години. Решението си зависи изцяло от родителите и няма някакви традиции.

# 577
  • София
Аз лично ще кръстя децата си като станат на осъзната възраст. За мен това си е стрес за детето..някакъв непознат брадат човек те взима от майка ти и те топи гол в казан с вода. А и няма да има никакъв спомен после. Аз съм кръстена на 6 и си спомням всичко и то с приятно усещане.
Погача правих и предния път и сега ще направя, но този път само с майка ми, сестра ми, леля ми и братовчедка ми. За приятелки или отделно или не. На черква няма да ходя и предния път не съм ходила. Казват бабите, че било хубаво, че се пречистват майката и бебето, ама аз не съм особено религиозна и не искам да правя нещо, което не разбирам. Колкото до кръщенето, него го приемам повече като социално събитие от колкото като религиозно.

# 578
Момичета идвам от преглед,пуснаха ми изследвания днес-кръв и урина.Оказа се че ми е много нисък хемоглобина,едва 80 и доктора ми каза че утре ще ме приемат в болницата за преливане на кръв че било опасно за бебето.Цяла бременност ми бяха идеални изследванията,баш накрая тъй да стане.Какво да се прави щом се налага,но много се притесних първоначално,добре че ме поуспокои доктора.Относно кръщенето и аз съм на мнение ,когато детето порасне ще реши дали иска.Аз не съм религиозна,кръщавана съм като дете,но искам той да има избор.И наистина това потапяне е доста стресиращо за децата.

# 579
Не се притеснявай за преливането на кръв, често се случва в края на бременността рязко да падне хемоглобинът, но така поне си сигурна, че ще го вдигнат. Аз с предната бременност два месеца пих хапчета желязо с Б12 и изобщо не се вдигна и да ти кажа усещах го, че е нисък. Сега пак съм така,  пак на същите хапчета, да видим дали ще има ефект (98 е).
Баткото го кръстихме на 3 месеца, бебето ще видим, моите свекър и свекърва са религиозни и държат да е по-малко, аз нямам против, защото отецът в църквичката, където ходят, прави много хубави кръщенета- води ги като приказка-  и са щадящи за децата. При баткото той се беше събудил в средата на ритуала и се разнерви и попът каза спокойно да си изляза с него да му е добре на детето, само влязох да му полеят набързо главичката със светена вода и толкова. Не съм правила мини сватба, само кръстницата и бабата и дядото, защото според тях (и аз споделям) това си е църковно тайнство, а не банкет Simple Smile но всеки си има предпочитания, била съм канена на кръщене с размерите на нашата сватба, така че кой както си го усеща вътрешно

# 580
С риск да ме линчувате, аз не съм кръстене и не знам дали ще правя на бебето кръщене. Харесва ми цялата идея, но наистина е добре да осъзнава какво му се случва, а не просто да го вземат от майка му и то да плаче. За хемоглобина - както знаете и моя беше нисък в 7-мия месец (106 беше), доктора ми изписа тотема през ден, мъчих се, пих, лошо ми беше и като ги попих 4 седмици реших, че аз нямам проблем с желязото, направих си жск и феритин + ПКК. Серумното ми желязо беше излязло над нормите от толкова прием, но явно не се усвояваше, защото хемоглобина ми беше спаднал още - 102. При все че ядях всеки ден месо, яйца и т.н. Спрях желязото и си взех едни витамини Пренатал на Джеймисън и за 2 седмици, хемоглобина ми вече е 114 (това към 18.05 или последния ден на 8 мия месец).

# 581
Ние и пита правихме с всички роднини и на църква ходихме на 40ия ден и кръщене на годинката правихме. Даже и ушите й пробих на 11 месеца. Нито е ревала като я взима попа, нито нищо. Всеки сам си решава разбира се.
Момичета, от няколко дни усещам бебка как се изтяга, но не е толкова активна както преди. Усещам я, но по-различно, знам че им отеснява, ама все да има повод за притеснения Simple Smile. При вас има ли промяна в усещането?

# 582
Elsi86, и аз я усещам мойта бебка вече по-различно. Точно все едно и е тясно и се разпъва, понякога издава някой крайник и стърчи от корема ми. И аз се бях притеснила, че я усещам по бавна някак си, но може би е нормално. Аз съм в 34+5 г.с.

# 583
При мен си е все така активен,разбива ме от ритници и натискане.Днес ми каза доктора че се е нагласил главично,но пък аз така или иначе вече съм със сигурност секцио.Дори каза че едва ли ще дочакам края на юни,можело по-рано да се наложи да го извадят,ако съм така зле с тоя хемоглобин.А аз се чудя защо се чувствам като парцал,гади ми се и все ме тормози главата,пък то заради хемоглобина.Много ми е напрегнато дано поне до 36 седмица да устискам,сега съм 34та.

# 584
Мен ме пратиха на хематолог заради хемоглобин 106 , който според АГ е нисък. Хематологът обясни, че за бременни стойностите са различни и до 100 не е толкова ниско. Отделно ми пусна изследване на желязо и вит. В12 и се оказа, че нямам дефицит, а са си съвсем в норма. Поне ми го спряха това желязо и ми се оправи стомаха.

При мен също бебо започна сякаш да се разпъва. Другият понеделник съм на преглед и нямам търпение да го видя пак. Големички са вече и затова така ги усещаме Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт