Първите ни ЮНСКИ бебчета – Диана и Калоян ще бъдат нашите късметчета - Тема 7

• 27 488
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
И аз усещам бебка по-различно. Изтяга се, тресе се 😁 и крайници на едно и също място обича да поставя. По-плавни движения има и не дава де си пипне. Като взема да си подпра леко ръката и край, докато не я махна ми я блъска, така и като легна настрани. Мен много ми се спи напоследък, успявам да заспивам, но за кратко, че киселините ме съсипват.

Аз вече изпадам в тиха истерия за предстоящите събития, хем искам да си я гушкам, хем ме е страх дали ще се справя с раждане, грижи и т.н. Първо детенце ни е и всичко ми изглежда мноого трудно.. 😂😂😂 Опитвам да се успокоявам, че няма да съм сама, ще има кой да помага, но на моменти мозъка си прави шеги 😜

# 586
И аз усещам бебето различно, а и доста ритници ми раздава. Само ме притеснява, че днес имах доста силни болки и стягане на периоди. Не са режещи, но бяха точно като по време на цикъл и се притеснявам, понеже съм в 33+6. Confused

# 587
  • София
И аз все се притеснявам дали ще разбера навреме като започне раждането. Болницата е далечко и в зависимост по кое време на денонощието е, не знам кога ще стигна. Другите ми тревоги са свързани с това дали ще ми поставят упойка и колко ще е едро бебето. Но вярвам, че всички ще се справим и после ще сме много щастливи! Simple Smile Леко раждане на всички!

# 588
Sunny, 33+6 си е направо 34,  а 34 гс я дават като 'мине ли 34, няма страшно'. На мен до сега 34 ми беше целта, сега е 36, за да родя при моя док в болницата, в която се следя.
Бебки са различно активни в зависимост от моите движения - ако походя час, като спра и седна и се почва купона. Ако съм си в нас само и се движа от стая в стая, седнала , легнала ... едвам ги усещам. Разбира се яденето се регистрира веднага, както и хълцането Simple Smile
Никакви контракции не съм усещала, а и на тонове не хващаме. Имам доста обилно течение от началото на бремеността, а с това поставяне на утрогестан 2 пъти дневно си усещам и аз самата шийката отпусната, но нищо повече. Дори да ми текат води по малко, няма как да разбера. Ако тапата не е розова или червена и нея няма как да хвана.
Гледам си корема дали и колко е симетричен, тъй като си мисля, че ако тръгне някоя, ще е само едната и трябва да се забележи визуално (бебки са ми точно на половина в ляво и в дясно - едната седалищно, другата - главично).

# 589
При мен вече трети ден беба се върти доста интензивно. Много се радвам, че е толкова живичка и толкова активна, но за съжаление ми причинява болка. Кожата на корема доста ми се растегна, има моменти, в които коремът ми става като палатка и се замислям какво да правя. В четвъртък съм на преглед - тогава трябва да съм 38-ма г.с. Дайте съвет - мисля да разждам нормално и не сме говорили за секцио. За предизвикване на раждането с окситоцин четох, че било много болезнено, а и преди термин не знам дали се прави. Ще пробвам да лежа повече тези дни дано се кротне малко.

# 590
  • София
И двата пъти ми пуснаха окситоцин, въпреки, че според мен не беше нужно втория път, но казаха, че така по-лесно щяла да се изчисти матката. За болезнено, болезнемо е, но едва ли кой знае колко повече. Няма проблем да е преди термин и двата пъти в 37 седмица родих с окситоцин. 

# 591
Sunny, 33+6 си е направо 34,  а 34 гс я дават като 'мине ли 34, няма страшно'. На мен до сега 34 ми беше целта, сега е 36, за да родя при моя док в болницата, в която се следя.
Бебки са различно активни в зависимост от моите движения - ако походя час, като спра и седна и се почва купона. Ако съм си в нас само и се движа от стая в стая, седнала , легнала ... едвам ги усещам. Разбира се яденето се регистрира веднага, както и хълцането Simple Smile
Никакви контракции не съм усещала, а и на тонове не хващаме. Имам доста обилно течение от началото на бремеността, а с това поставяне на утрогестан 2 пъти дневно си усещам и аз самата шийката отпусната, но нищо повече. Дори да ми текат води по малко, няма как да разбера. Ако тапата не е розова или червена и нея няма как да хвана.
Гледам си корема дали и колко е симетричен, тъй като си мисля, че ако тръгне някоя, ще е само едната и трябва да се забележи визуално (бебки са ми точно на половина в ляво и в дясно - едната седалищно, другата - главично).
Така е, Avonavi. И аз съм чувала, че от 34-35 г.с. вече може да излиза човечето, но пак си ме е шубе и като за първо раждане си имам своите страхове - не толкова заради болката, по-скоро заради непознатото изживяване. Иначе не се оплаквам, представям си на вас мамите с близнаци какво ви е и като тежест чисто физически, и като подготовка. Но живот и здраве да родим всички здрави бебчета, оттам нататък ще е по-лесно.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 10:16 от Sunny555

# 592
  • WonderLand
Бебока ми също има доста активни периофи напоследък и се притеснявам, да не се врътне отново седалищно, че мърда из целия корем,но ритниците като че ли са по-ниско долу. Иначе корема ми се разтяга ли разтяга, в леглото не мога да се въртя, от дивана едва ставам, както заспя така се събуждам, после докато се раздвижа е ад. В сряда влизам в 36 г. с., ММ е в командировка, без кола съм, а болницата е на 45мин поне, та се надявам бебчо да кротува поне докато таткото ср върне.

# 593
И моята бебка е много активна последните седмици. Уж четох,че в деветия месец стават по мудни,защото нямат място да мърдат, а при нас е обратното..преди се движеше доста по-малко от сега. Днес бяхме на преглед и още е главично,слава богу

# 594
А при теб имаше ли причина да се предизвиква раждането. Питам, защото се чудя дали да не пробвам да остискам, докато бебето само не реши да излиза.
И двата пъти ми пуснаха окситоцин, въпреки, че според мен не беше нужно втория път, но казаха, че така по-лесно щяла да се изчисти матката. За болезнено, болезнемо е, но едва ли кой знае колко повече. Няма проблем да е преди термин и двата пъти в 37 седмица родих с окситоцин.  

# 595
Съни и мен ме е страх. Ама понеже ме беше страх още от трансфера, май свикнах с това състояние и вече го приемам за неизбежно Simple Smile И аз не съм подготвена - ще я какраме стъпка по стъпка.
А за близнаците - няма как да се оплаквам, защото си ги пожелах двечки, та някак ще се справим с всичко. Само живи и здрави да сме всички - и бебки и мами и татковци и баби да помагат Simple Smile

# 596
Аз да попитам,какво означаваше плацента 3-та степен? Знам,че май е обсъждано вече,но не го намирам, извинете за повторението Sad

# 597
Привет момичета. Благодаря за новата тема. Не съм писала много време, защото съм активна във ФБ групата и тук влизам доста рядко. Дано напълним темата с хубави и здрави бебчета. Аз вече имам дата за секциото и почти не остана. Багажа ми е почти готов, кошарата е оправена... Само чакаме малкия човек. Обаче грам не мога да спя, всичко ме боли, ръцете ми се схващат, а сега имам най много работа за вършене. Успех на всички момичета, леко раждане и здрави бебоци на финала, че не остана
Hug

# 598
Марти, значи че плацентата остарява. По време на бремеността минава през няколко фази, като 3-та е последната. Не е страшно, ако си в края на бремеността. Ако е 3та степен около 30-та седмица не е нормално, но остаряването зависи от множество фактори.
В най-лошия случай се налага по-често проследяване на бебчо през тонове и/или ултразвук, за да сме сигурни, че не се мъчи и си има достатъчно кислород и наддава. Ще наддава може би по-малко от бебе с плацента 2-ра степен, но ще си трупа тлъстинките.
http://bgkids.hallowedgaming.com/user-44/kalcifikacija-na-placen … a-bremennost.html
Нашите лекари леко прекаляват с класифицирането, тъй като казват 3-та степен, на база само калцификати. Но за реална 3-та трябва да се виждат и структурни промени - изтъняване и 'назъбване' , което например в моята 3-та степен липсва.
Та не се притеснявай - просто следете поне веднъж седмично бебо и ако може, за всеки случай направете един доплер, да се види всичко ли е наред с кръвоотока.

# 599
  • София
А при теб имаше ли причина да се предизвиква раждането. Питам, защото се чудя дали да не пробвам да остискам, докато бебето само не реши да излиза.
При мен само си тръгна раждането и двата пъти, просто ми закачиха и система. Първия път, защото бях с контракции, а само с 2 см, а втория път ми обясниха, че така по-лесно се изчиствала матката. Дали е така не знам, но не съм се съпротивлявала.

Общи условия

Активация на акаунт